Facebook Pixel

Τοπικα

Στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης Ο Βουλευτής Παύλος Χρηστίδης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης Ο Βουλευτής Παύλος Χρηστίδης

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιατρικό και διοικητικό προσωπικό του κέντρου υγείας Ηλιούπολης είχε ο Παύλος Χρηστίδης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στην δομή.

Ο βουλευτής του νότιου τομέα με το ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε μαζί με τοπικά στελέχη του κόμματος στο κέντρο υγείας, όπου άκουσε τα προβλήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αναφέροντας πως «είναι άμεση ανάγκη να αναβαθμιστεί το πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας σε όλη τη χώρα».

«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε επιτόπου όσα απασχολούν γιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς και διοικητικό προσωπικό και να συζητήσουμε τις θέσεις του Κινήματος, όπως αναλύθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη», ανέφερε ο βουλευτής στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης Ο Βουλευτής Παύλος Χρηστίδης
  1. Ο/Η Δημότης λέει:

    Ειδικά το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε κόσμημα της Α’ Βάθμιας Φροντίδας Υγείας λόγω μεγέθους κτιριακής υποδομής, λόγω κεντρικής τοποθεσίας, λόγω συστέγασης με τον ΕΦΚΑ, λόγω μέσης απόστασης από τα Νοσοκομεία της Αθήνας και του Ασκληπιείου Βούλας (είναι χιλιομετρικά στη μέση), λόγω μεγέθους του Δήμου που πληθυσμιακά είναι από τους μεγαλύτερους της Αττικής, και αν συνυπολογήσουμε τους γειτνιάζοντες δήμους Αργυρούπολης – Ελληνικού (που διαθέτει μονάχα Τοπικό Ιατρείο) εξυπηρετεί περισσότερους από 125.000 κατοίκους, χωρίς να προσθέσω λοιπούς Δήμους που πιθανόν να το επισκέπτονται. Μαζί με το Κέντρο Υγείας Γλυφάδας, το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να λάβει από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης ούτως ώστε να εξοπλιστεί πλήρως, να γίνει “πράσινο” το κτίριο, ενεργειακά αυτόνομο, να αναδιαμορφωθούν οι χώροι, να αποκτήσει ΤΕΠ, Τμήμα Αποστείρωσης, να ανακαινιστεί εκ βάθρων, αλλά και να στελεχωθεί επαρκώς, με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ικανό να καλύψει βάρδιες για λειτουργία 24/7/365. Ελπίζω και εύχομαι οι αρμόδιοι να μην αφήσουν να πάει χαμένη τέτοια ευκαιρία διότι τα χρονοδιαγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι ασφυκτικά και χρειάζεται άμεση κινητοποίηση για να απορροφηθούν τα κονδύλια. Κάτι τελευταίο που αφορά την πλειονότητα των Κέντρων Υγείας της Αττικής (για την περιφέρεια δεν γνωρίζω). Ειδικά το Ιατρικό Προσωπικό σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο. Οι Ιατροί που θα στελεχώσουν τα Αναβαθμισμένα Κέντρα Υγείας ας είναι άνθρωποι με ζήλο, ενδιαφέρον, ενσυναίσθηση, όσοι βρίσκονται ήδη στα ΚΥ να αξιολογηθούν και ύστερα αν δεν κάνουν να πάνε σε δικό τους Ιατρείο. Η αξιολόγηση φυσικά να αφορά όλες τις ειδικότητες αλλά στην Ιατρική σε ποσοστό 7/10 χωρίς υπερβολή, απλά δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους. ***ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έχει γίνει λάθος στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο, πράγματι ο βουλευτής επισκέφτηκε και το ΚΥ Καλλιθέας, αν μπορεί ο διαχειριστής να αλλάξει τη φωτογραφία με εκείνη που δείχνει τη συνάντηση στο ΚΥ Ηλιούπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ