ΟδηγοΣ ΠοληΣ

Το ΚΔΑΠ Ηλιούπολης «Το Παιδικό Στέκι» Είναι Το Ιδανικό Μέρος Για Τη Δημιουργική Απασχόληση Των Παιδιών Σας

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Το ΚΔΑΠ Ηλιούπολης «Το Παιδικό Στέκι» Είναι Το Ιδανικό Μέρος Για Τη Δημιουργική Απασχόληση Των Παιδιών Σας

Ένας από τους «πονοκεφάλους» των γονιών είναι η φύλαξη και η δημιουργική απασχόληση του παιδιού τους κατά τις ώρες των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Συνήθως το «βάρος» της φύλαξης αναλαμβάνουν οι παππούδες ή άλλα συγγενικά πρόσωπα, τα οποία, ωστόσο, δεν είναι εξοικειωμένα με τις ανάγκες ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης των παιδιών.

Το πρόβλημα αυτό για πολλούς γονείς στην Ηλιούπολη έρχεται να λύσει μια δομή, όπου ειδικεύεται στη δημιουργική απασχόληση  των παιδιών.

Πρόκειται για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Ηλιούπολης “Το Παιδικό Στέκι”, ένας ολοκαίνουριος χώρος που μεριμνά για τη φύλαξη -αλλά το κυριότερο- για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ημέρας.

Σύγχρονες Εγκαταστάσεις

kdap collage 01 1 Το ΚΔΑΠ Ηλιούπολης «Το Παιδικό Στέκι» Είναι Το Ιδανικό Μέρος Για Τη Δημιουργική Απασχόληση Των Παιδιών Σας

Επισκεπτόμενοι το ΚΔΑΠ “Το Παιδικό Στέκι” πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από την αρτιότητα των εγκαταστάσεων: Βιβλιοθηκες, παιχνίδια, προτζέκτορες και γενικότερα σύγχρονος εξοπλισμός σε συνδυασμό με ένα σωστή διαρρύθμιση του χώρου και διακόσμηση, συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για την ενασχόληση ενός παιδιού με δραστηριότητες που θα το ωφελήσουν πνευματικά. Όσο για τις δραστηριότητες, περιλαμβάνουν τόσο ομαδικά παιχνίδια στον μεγάλο προαύλιο χώρο που διαθέτει το κέντρο (κατά τους θερινούς μήνες), όπως επίσης και πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων υπό την καθοδήγηση παιδαγωγών.

Προτεραιότητα Η Ασφάλεια

kdap collage 02 Το ΚΔΑΠ Ηλιούπολης «Το Παιδικό Στέκι» Είναι Το Ιδανικό Μέρος Για Τη Δημιουργική Απασχόληση Των Παιδιών Σας

Eν καιρώ πανδημίας, πρώτο μέλημα των γονέων είναι η ασφάλεια των παιδιών τους. Το ΚΔΑΠ Ηλιούπολης “Το Παιδικό Στέκι” διαθέτει μεγάλες αίθουσες και τηρεί ευλαβικά τις αποστάσεις ασφαλείας. Δεν υπάρχει αίθουσα που να μην διαθέτει αντισηπτικό σε κάθε γωνία της, ενώ σε εμφανές σημείο βρίσκονται και νιπτήρες, όπου τα παιδιά εξοικειώνονται με την τακτική απολύμανση. Ακόμα και στις τουαλέτες, τα φώτα λειτουργούν με φωτοκύτταρα, ώστε τα παιδιά να μην χρειάζεται να ακουμπάνε διακόπτες και σημεία που ακουμπάνε πολλά χέρια. Καθαριότητα, απολύμανση, οργάνωση, εξοπλισμός είναι τρεις λέξεις που μας έρχονταν στο μυαλό πρώτες, σε κάθε αίθουσα που ξεναγηθήκαμε.

Εξειδικευμένο Προσωπικό

kdap staff Το ΚΔΑΠ Ηλιούπολης «Το Παιδικό Στέκι» Είναι Το Ιδανικό Μέρος Για Τη Δημιουργική Απασχόληση Των Παιδιών Σας

Φυσικά, το Α και το Ω στην απασχόληση των παιδιών είναι οι παιδαγωγοί. Το προσωπικό του ΚΔΑΠ αποτελείται από παιδαγωγούς που έχουν διαρκή εποπτεία των παιδιών και των χώρων όπου απασχολούνται, ενώ στη διεύθυνση του κέντρου βρίσκεται η κ. Χριστίνα Τζελλου, με δύο μεταπτυχιακές ειδικεύσεις στην Παιδαγωγική και την προσχολική εκπαίδευση. Όπως αναφέρει στο ilioupolinews.gr η κ. Τζέλλου, «προτεραιότητα για εμάς είναι να προσφέρουμε στα παιδιά τρόπους να ψυχαγωγηθούν, να κοινωνικοποιηθούν και να εκπαιδευτούν μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, χωρίς οι γονείς να χρειάζεται να έχουν έγνοιες».

Εντελώς Δωρεάν – Διαβάστε Τις Οδηγίες

Πολλοί θα νομίζουν μια τέτοια υπηρεσία δημιουργικής απασχόλησης είναι ακριβοπληρωμένη. Το αντίθετο. Μεγάλη μερίδα των γονέων είναι δικαιούχοι Voucher μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, το οποίο χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου τη συμμετοχή του παιδιού σας στο ΚΔΑΠ.  Πρόκειται για τη δράση του ΕΣΠΑ με τίτλο «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και αφορούν γονείς, είτε εργαζόμενους, είτε ανέργους, με παιδιά από 5 έως 12 ετών.

Μάλιστα, πριν λίγες ημέρς δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή των παιδιών στο ΚΔΑΠ. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικές οδηγίες, εδώ. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ, εδώ.

Το ΚΔΑΠ “Το Παιδικό Στέκι” είναι η ιδανική επιλογή για τους γονείς  στην Ηλιούπολη και τους όμορους Δήμους, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους.

Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 135, Πλ. Αϊνστάιν
Website: https://kdapilioupolis.gr/paidikosteki/
Τηλέφωνο: 210-9911115
Μail: [email protected]

Βρείτε το KΔΑΠ “Το Παιδικό Στέκι” στο Facebook

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις -πραγματικά εξαιρετικές-, σύγχρονες εγκαταστάσεις του κέντρου.

Διεύθυνση: Μαρίνου Αντύπα 135, Πλ. Αϊνστάιν
Τηλέφωνο: 210-9911115
Μail: [email protected]

Βρείτε το KΔΑΠ “Το Παιδικό Στέκι” στο Facebook

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο φρέσκα νέα από την Ηλιούπολη.

ΕτικέτεςSponsored Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ