Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Εκτεταμένοι Βανδαλισμοί Σε Σχολικό Συγκρότημα Στην Ηλιούπολη

Ακόμα και απόπειρα εμπρησμού του 4ου Γυμνασίου/Λυκείου της Ηλιούπολης καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής στο Facebook.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Στέλλα Σιδέρη

Εκτεταμένοι Βανδαλισμοί Σε Σχολικό Συγκρότημα Στην Ηλιούπολη

Σημαντικές καταγγελίες για σωρεία καταστροφών σε σχολικό συγκρότημα της Ηλιούπολης δημοσιοποίησαν κάτοικοι της περιοχής.

Πρόκειται για το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Ηλιούπολης, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, το βράδυ του Σαββάτου 15/1/2022 η γειτονιά αναστατώθηκε από θορύβους σπασιμάτων αλλά και από φωτιά που έβαλαν άγνωστοι σε κάδο έξω από το σχολικό συγκρότημα.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου κάνουν ήδη καταγραφή των ζημιών και έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilioupolinews, εξωσχολικοί μπήκαν στον άνω προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος όπου βρίσκονται λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας, τις παραβίασαν και πραγματοποίησαν εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις και στον σχολικό εξοπλισμό.

Λαϊκή Συσπείρωση: Άγνωστοι Προβοκάρουν Τα Δίκαια Αιτήματα Των Μαθητών

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης», η οποία έφερε στο φως καταγγελία πολίτη. Σύμφωνα με αυτή «Η πλειοψηφία των παιδιών που συχνάζουν, κυρίως τις βραδινές ώρες, στο χώρο του σχολείου καμία σχέση δεν έχουν με μαθητές των δύο σχολείων, προσθέτοντας: «Μέσα στη νύχτα, ανήλικοι άνω των 15 ετών καθώς και ενήλικοι, με κουκούλες και ρόπαλα, σπάνε ό, τι βρουν μπροστά τους έχοντας παραβιάσει τουλάχιστον τις τέσσερις από τις συνολικά έξι προκάτ αίθουσες επί της οδού Γράμμου».

Όπως επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Δηλώνουμε εξοργισμένοι και απογοητευμένοι από την, καταπώς φαίνεται, συντονισμένη αδιαφορία και για τη γειτονιά μας και για τα παιδιά της και για το δημόσιο σχολείο που δυσφημείται με ευθύνη τοπικών «αρχόντων» και «υπευθύνων» και ζητάμε ΑΜΕΣΑ να ληφθούν μέτρα με προσλήψεις σχολικών φυλάκων, την απόσυρση των προκάτ αιθουσών που χρονίζουν και ελκύουν έτσι κι αλλιώς βανδάλους , την λειτουργία των σχολείων με άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών σε συνθήκες πανδημίας»

Τα όσα καταγγέλονται από τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ επιβεβαιώνουν και οι ιθύνοντες του σχολείου στο ilioupolinews, αναφέροντας πως η κατάληψη των μαθητών είχε λήξει από την παρασκευή αποκλείοντας τη σύνδεση μαθητών με τις καταστροφές.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ