Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Καταγγελία Του Σωματείου Εργαζομένων Για «Αυθαίρετη Μετακίνηση Υπαλλήλου, Απειλές & Σεξιστικά Σχόλια»

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Καταγγελία Του Σωματείου Εργαζομένων Για «Αυθαίρετη Μετακίνηση Υπαλλήλου, Απειλές & Σεξιστικά Σχόλια»

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη μετακίνηση μιας διοικητικής υπαλλήλου του Δήμου στη θέση της τηλεφωνήτριας καταγγέλει το ΣΕΔΗ, το οποίο παράλληλα κάνει λόγο για «σεξιστικά σχόλια» και «απειλές» εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

Όπως αναφέρει το σωματείο στην ανακοίνωσή του, στη συγκεκριμένη υπάλληλο – η οποία έχει ειδικότητα «Δ.Ε Διοικητικού» ζητήθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να αλλάξει πόστο και να δουλέψει στην υποδοχή του δημαρχείου και στo τηλεφωνικό κέντρο, κάτι που τόσο η ίδια όσο και το σωματείου θεωρούν υποβάθμιση, καθώς μέχρι πρότινος είχε επιτελική θέση σε νευραλγική υπηρεσία του Δήμου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΔΗ «στην εν λόγω θέση τοποθετούνται μόνο ΔΕ Τηλεφωνητές και Φύλακες, επιπλέον στα περιγράμματα θέσεων όπου είναι αναρτημένα στο Υπ. Εσωτερικών είναι ευδιάκριτα τα διαφορετικά καθήκοντα
της ειδικότητας ΔΕ Τηλεφωνητών και Δε Φυλάκων από αυτά του ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού»
, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «σεξιστικά σχόλια» σε βάρος της υπαλλήλου από την αρμόδια αντιδήμαρχο.

Η καταγγελία του σωματείου κλιμακώνεται, καθώς -σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση- η υπάλληλος απειλήθηκε με πειθαρχική δίωξη σε περίπτωση μη-αποδοχής της θέσης, με το ΣΕΔΗ να αναφέρει: «Στην προσπάθεια της η αντιδήμαρχος να πιέσει την εργαζομένη, την ΑΠΕΙΛΗΣΕ παρουσία του διευθυντή της, ότι θα την καλέσουν σε απολογία, επειδή δεν συμφωνεί να αλλάξει εργασιακά καθήκοντα».

Τι Υποστηρίζει Η Δημοτική Αρχή

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, μέσω του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Ζαχιώτη. Ο κ. Ζαχιώτης ανέφερε πως είναι νόμιμο δικαίωμα του κάθε Δημάρχου να προβαίνει σε όποιες μετακινήσεις προσωπικού κρίνει απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ενώ τόνισε πως στη συγκεκριμένη θέση υπάρχει σοβαρό ζήτημα έλλειψης προσωπικού, καθώς έχει μείνει μόνο ένα άτομο, το οποίο -λόγω ειδικού καθεστώτος- δεν μπορεί να εργάζεται υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Ο κ. Γενικός ανέφερε πως η μετακίνηση της υπαλλήλου στο συγκεκριμένο πόστο είναι απολύτως νόμιμη, ωστόσο η ίδια αναφέρει στο ilioupolinews.gr πως ουδέποτε της δόθηκε από τον διευθυντής της γραπτά η ανάληψη των νέων καθηκόντων της.

Σχετικά με τις καταγγελίες περί απειλών περί πειθαρχικής δίωξης, η δημοτική σύμβουλος της λαϊκής συσπείρωσης κ. Ζωή Κούλια ρώτησε 2 φορές εάν ευσταθούν, χωρίς ωστόσο να λάβει σαφή απάντηση επί του συγκεκριμένου κατά τη διαδικασία των απαντήσεων. Στην σύντομη τοποθέτησή της, η κ. Καπίρη δήλωσε πως όλα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του σωματείου είναι «παντελώς αβάσιμα».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ηλιούπολη: Καταγγελία Του Σωματείου Εργαζομένων Για «Αυθαίρετη Μετακίνηση Υπαλλήλου, Απειλές & Σεξιστικά Σχόλια»
  1. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    Αληθεύει ότι στο Δήμο Ηλιούπολης εργάζονται και στενοί συγγενείς του Δημάρχου?

    Αν ναι, σε αυτούς θα διενεργούσε αυθαίρετη μετακίνηση ή είναι στο απυρόβλητο?

    Όσον αφορά τις απειλές και τις σεξιστικές συμπεριφορές, αν όντως έγιναν, θα πρέπει να παρέμβει η επιθεώρηση εργασίας και η Γεν. Γραμμ. Ισότητας των Φύλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ