Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Χωρίς Μάσκες & Μέτρα Προστασίας Το Γηροκομείο “Αγία Ταβιθά” – Καταγγελία Από Τη Μαχόμενη Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Χωρίς Μάσκες & Μέτρα Προστασίας Το Γηροκομείο “Αγία Ταβιθά” – Καταγγελία Από Τη Μαχόμενη Ηλιούπολη

Μια σειρά από πολύ σοβαρές καταγγελίες έφερε στο φως της δημοσιότητας η δημοτική παράταξη “Μαχόμενη Ηλιούπολη“, για την κατάσταση που επικρατεί εν μέσω κορωνοϊού στο γηροκομείο “Αγία Ταβιθά”, που υπάγεραι στη δικαιοδοσία του Δήμου Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της παράταξης, τα μέτρα προστασίας για την πρόληψη πιθανής διασποράς της νόσου μεταξύ των τροφίμων είναι ανεπαρκή, με τη διοίκηση του Δήμου να έχει προμηθεύσει το γηροκομείο μόνο με 30 μάσκες, μια για κάθε τρόφιμο, συνολικα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης, οι συγκεκριμένες μάσκες δεν διαθέτουν ειδικά προστατευτικά φίλτρα, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους τους ηλικιωμένους.

Ωστόσο, οι καταγγελίες δεν τελειώνουν εκεί.

Η ανακοίνωση της Μαχόμενης Ηλιούπολης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η λειτουργία της τραπεζαρίας συνεχίζεται κανονικά ,που σημαίνει πως πολλά άτομα μαζί κινούνται στον ίδιο χώρο. Ενώ θα υπήρχε η δυνατότητα να σερβιριστούν στα δωμάτια  τους. Εδώ αν συνυπολογίσουμε ότι τα μπάνια είναι κοινά, δεν αποφέυγεται επ’ουδενι ο συχρωτισμός πολλών ατόμων άρα ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού αυξάνεται. Από την μεριά της διοίκησης και ενώ υπάρχει δυνατότητα για να δημιουργηθεί χώρος που θα μπορούσε να απομονώσει τυχόν περιστατικό κάμια τέτοια πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί. Επίσης παρά τις αντιδράσεις των εργαζόμενων το κάπνισμα συνεχίζεται στα δωμάτια και το παθητικό κάπνισμα επιβαρύνει τους υπόλοιπους τρόφιμους στο αναπνευστικό»

Η Μαχ.Η δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε ζητήματα όπως η υποστελέχωση του νοσηλευτικού προσωπικού στο γηροκομείο, ζητώντας άμεσες προσλήψεις, ενώ εγκαλεί τη δημοτική αρχή για αδράνεια σε καιρούς που ο κορωνοϊός βάλλει κατά των ηλικιωμένων, με θλιβερές εικόνες στα γηροκομεία στην Ισπανία και την Ιταλία.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Μαχόμενης Ηλιούπολης, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Χωρίς Μάσκες & Μέτρα Προστασίας Το Γηροκομείο “Αγία Ταβιθά” – Καταγγελία Από Τη Μαχόμενη Ηλιούπολη
  1. Ο/Η Ειρήνη Φραϊδάκη λέει:

    Η «εργαζόμενη» και τα γραφόμενα είναι για γέλια: 1· Η δυναμικότητα του παραρτήματος είναι 20 κλίνες και όχι 25-30. 2. Μάσκες ενισχυμένες δεν είχαν ούτε τα νοσοκομεία αναφοράς. 3. Η πόρτα για επισκεπτήρια και πέρα δώθε έχει κλείσει από 3/3. 4. Το πρωτόκολλο λέει ότι ποτέ δεν στέλνουμε ηλικιωμένο και κανένα άνθρωπο με το πρώτο εμπύρετο μιας απλής ίωσης στο νοσοκομείο. 5. Σχέδιο απομόνωσης υπάρχει και για τους δύο ορόφους και εφαρμόζεται όταν υπάρχει ανάγκη ΠΑΝΤΑ. 6. Τα 8αμηνα λήγουν σε ένα μήνα και έχει ήδη ζητηθεί η αντικατάσταση τους με επικουρικό προσωπικό . 7. Δεν είναι δυνατόν έμμεσα να προτείνεται η παραμονή των εργαζόμενων στο παράρτημα επειδή κάποιοι από αυτούς κινούνται με τα μέσα . 8. Η φράση «δεν μπορεί να προσφέρει νοσηλεία η δομή» είναι προβληματική. Η « Αγία Ταβιθά» δεν είναι νοσοκομείο. Δεν φιλοξενεί ανθρώπους κλινοστατισμένους με αναπνευστήρεις και ορούς. Είναι ένα «σπιτικό» για αυτοεξυπηρετούμενους ηλικιωμένους με προβλήματα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Παρακαλώ λοιπόν το συντάκτη να αποσύρει το περιεχόμενο του δημοσιεύματος διότι οι καταγγελίες για να έχουν ουσία και περιεχόμενο πρέπει να είναι αληθείς και να εμπεριέχουν ηθικούς στόχους. Διαφορετικά μόνο κακό κάνουν και σε ανθρώπους και σε δομές που πρέπει να υπάρχουν και να στηρίζονται από όλους. Τέλος είναι Ντροπή να μνημονεύονται για λόγους σκοπιμότητας σε καιρούς χαλεπούς πράγματα που μπορεί να συμβούν όχι από ολιγωρία αλλά από κακή τύχη και τα οποία θα έπρεπε να απευχόμαστε να συμβούν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ