Facebook Pixel

Δημοτικα

Καμπανάκι Κινδύνου Για Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Καμπανάκι Κινδύνου Για Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Στην Ηλιούπολη

Μια διαφωτιστική ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης δημοσίευσε ο υπεύθυνος του Μουσείου κ. Περικλής Καπετανόπουλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Καπετανόπουλος, στην ανακοίνωση με τίτλο «το μουσείο εθνικής αντίστασης εκπέμπει SOS», παραθέτει μια σειρά από τεκμήρια για την σημερινή κατάσταση των υποδομών του μουσείου, κάνοντας λόγο για «παροιμιώδη αδιαφοριά» της δημοτικής αρχής, αφήνοντας έμμεσες αιχμές και για το ΕΝΑΚ, το οποίο μέχρι πρότινος συνδιοικούσε και του οποίου ο επικεφαλής ήταν αντιπρόεδρος του Μουσείου μέχρι τον περασμένο Μάιο.

Όπως γλαφυρά περιγράφει ο κ. Καπετανόπουλος: «Ο ανελκυστήρας συμπλήρωσε 3 χρόνια που δεν λειτουργεί, τα στοκαρίσματα μένουν ενάμισυ χρόνο έτσι, όπως τα παρατησε το συνεργείο του Δήμου που ήρθε να βάψει, αλλά χωρίς χρώματα και η υγρασία εισχωρεί σε κάθε γωνιά του κτιρίου. Η τουαλέτα των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι στο υπόγειο και αφού δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας, αν θελήσουν δεν μπορούν να την χρησιμοποιήσουν, γιατί δεν μπορούν να κατεβούν την απότομη σκάλα».

Κίνδυνος Για Τα Εκθέματα & Το Αρχείο

Όπως επισημαίνει ο κ. Καπετανόπουλος «αν η νέα δημοτική αρχή δεν πάρει άμεσα και ριζικά μέτρα, η κατάσταση στο Μουσείο θα γίνει ακόμα χειρότερη και πιθανώς μη αναστρέψιμη για τα εκθέματα», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κομμάτια της στεφάνης του 1ου ορόφου πέφτουν καθημερινά πάνω στα εκθέματα, ο ήλιος καταστρέφει ότι υπάρχει στις προθήκες γύρω από την στεφάνη».

Ο κ. Καπετανόπουλος, μάλιστα, αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος και για το διοικητικό αρχείο του Δήμου που φιλοξενείται στο υπόγειο, το οποίο σε κάθε βροχοπτωση αντιμετωπίζει κίνδυνο πλημμύρας, με τα έγγραφα να έχουν ήδη επιβαρυνθεί από την υγρασία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια.

Η ανακοίνωση κάνει λόγο και για κωλυσιεργίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, αναφέροντας πως τα 30.000 ευρώ σε ετήσια βάση δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του Μουσείου, το οποίο έχει αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητά του τα τελευταία χρόνια, με σχολεία από όλη την Αττική να το επισκέπτονται.

Η Απάντηση Του Πρώην Αντιπροέδρου Του Μουσείου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΑΚ» και πρώην δεξί χέρι του νυν Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος, απάντησε με σκωπτικό ύφος στην ανάρτηση του κ. Παπετανόπουλου.

Ο κ. Πανταζόπουλος, ο οποίος προεκλογικά μεταπήδησε στην παράταξη του νέου Δημάρχου κ. Ψυρρόπουλου, εγκαλεί τον κ. Καπετανόπουλο αναφέροντας πως «δεν ανήκει στο κο Καπετανόπουλο μόνο το προνόμιο της αγωνιστικότητας και της διεκδίκησης» και παραθέτοντας μια σειρά εργασιών που πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών του στο Μουσείο, παραδεχόμενος, ωστόσο, πως υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που συνεχίζουν να υφίστανται.

Ο ίδιος, αναφέρει πως το μουσείο θα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητο ΝΠΔΔ, και να μην ενσωματωθεί στον οργανισμό του Δήμου όπως ορίζει ο νέος νόμος (5056/2023) και εκφράζει τη βεβαιότητα πως η νέα δημοτική αρχή θα το διατηρήσει αυτόνομο, εξαιρερώντας το απο τις ενσωματώσεις.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ