Facebook Pixel

Δημοτικα

Αιχμές Ψυρρόπουλου Για Ολιγωρία Στη Μετάβαση Της Δημοτικής Αρχής – Τι Απαντά Το Δημαρχείο

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αιχμές Ψυρρόπουλου Για Ολιγωρία Στη Μετάβαση Της Δημοτικής Αρχής – Τι Απαντά Το Δημαρχείο

Μια επιστολή με την οποία πετά το «γάντι» στον απερχόμενο Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη έστειλε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της πόλης κ. Ψυρρόπουλος, ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών διαδοχής, προκειμένου η νέα δημοτική αρχή να ενημερωθεί για τα σημαντικά θέματα της πόλης.

O κ. Ψυρρόπουλος, έπαναπροώθησε την επιστολή που είχε στείλει στη νυν διοίκηση από τις 20 Οκτωβρίου, κάνοντας λόγο για «διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Ηλιούπολης» και αναφέροντας πως δεν έχει λάβει καμία απάντηση. «Με έκπληξη διαπιστώνω ότι δεν έχετε απαντήσει ως οφείλετε στην από 20 Οκτωβρίου 2023 επιστολή μου, όπου σας ζητώ ευλόγως να προγραμματίσετε συναντήσεις ώστε να ενημερώσετε τα στελέχη της παράταξής μας, που θα αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις στη Διοίκηση, και εμένα προσωπικά, για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, όπως οικονομικά, θεσμικά, ζητήματα προσωπικού, δημόσιας υπηρεσίας, εκκρεμείς δίκες και άλλες υποθέσεις», αναφέρει στην επιστολή του -μεταξύ άλλων ο κ. Ψυρρόπουλος.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του κ. Ψυρρόπουλου προς τον Δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη:

Με έκπληξη διαπιστώνω ότι δεν έχετε απαντήσει ως οφείλετε στην από 20 Οκτωβρίου 2023 επιστολή μου, όπου σας ζητώ ευλόγως να προγραμματίσετε συναντήσεις ώστε να ενημερώσετε τα στελέχη της παράταξής μας, που θα αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις στη Διοίκηση, και εμένα προσωπικά, για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο μας, όπως οικονομικά, θεσμικά, ζητήματα προσωπικού, δημόσιας υπηρεσίας, εκκρεμείς δίκες και άλλες υποθέσεις.

Όπως ήδη γνωρίζετε διανύουμε μία μεταβατική περίοδο στη διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης και θα πρέπει να φροντίσουμε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2024, οπότε και η νέα διοίκηση αναλαμβάνει καθήκοντα, η μετάβαση αυτή να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται με έγκαιρη, πλήρη, διαφανή και έγκυρη ενημέρωση από την πλευρά σας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η εύρυθμη
λειτουργία του Δήμου μας.

Είναι επιβεβλημένο να μας ενημερώσετε αναλυτικά (με έγγραφα και στοιχεία), ως οφείλετε, για την πλήρη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος Ηλιούπολης, οι Διευθύνσεις και τα αυτοτελή τμήματα αυτού σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας καθώς και τα πάσης φύσεως νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.).

Αναμένουμε εκ μέρους σας τις προτεινόμενες ημερομηνίες για τις συναντήσεις ανά θεματική ενότητα. Έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος από τις 20 Οκτωβρίου που σας απέστειλα προσωπικά την εν λόγω επιστολή και δε θα θέλαμε να χαθεί περισσότερος χρόνος που θα στοιχήσει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας για το μετέπειτα μεταβατικό διάστημα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συνεργασία.

Τι Απαντά Το Δημαρχείο

Πηγές από το Δημαρχείο αναφέρουν πως η επιστολή απαντήθηκε λίγες ημέρες μετά την αποστολή της, με τον ίδιο τον Δήμαρχο να ζητά από τον κ. Ψυρρόπουλο να ορίσει υπεύθυνους ανά τομέα, προκειμένου να υπάρξουν ξεχωριστές συναντήσεις με τους αρμόδιους, νυν αντιδημάρχους, οι οποίοι θα τους ενημερώσουν για όλα τα ανοικτά ζητήματα. Οπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η πλευρά του κ. Ψυρρόπουλου, έως σήμερα, δεν έχει ορίσει ακόμα αντιπροσώπους για τις συγκεκριμένες συναντήσεις.

O ίδιος ο κ. Χατζηδάκης, μάλιστα, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, με επιστολή του στους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου και στον ίδιο τον κ. Ψυρρόπουλο, κάλεσε τις δύο πλευρές να συνεργαστούν για να καταρτίσουν προϋπολογισμό που θα εκτελέσει η νέα δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης της διοίκησης του Δήμου.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Αιχμές Ψυρρόπουλου Για Ολιγωρία Στη Μετάβαση Της Δημοτικής Αρχής – Τι Απαντά Το Δημαρχείο
  1. Ο/Η Σωτος λέει:

    Αν τους βαλεις ολους εκει να χωρισουν δυο γαιδαρων αχυρα, δεν θα μπορεσουν. Κατα τα αλλα κοπτονται για το καλο των δημοτων. Μικροπολιτικη, συμφεροντα και καρεκλα αποτελουν το πρωτο μελημα τους. Καταντια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ