Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηχηρή Απουσία Του Δημάρχου Ηλιούπολης Από Τη Διαβούλευση Για Τον Υμηττό

Αντδράσεις από παρατάξεις και φορείς της πόλης – Η δήλωση του Δήμαρχου Αλίμου που «δυναμίτισε» το κλίμα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηχηρή Απουσία Του Δημάρχου Ηλιούπολης Από Τη Διαβούλευση Για Τον Υμηττό

Αντιδράσεις και προβληματισμό προκάλεσε στις τάξεις της αντιπολίτευσης η απουσία του Δήμαρχου Ηλιούπολης από τη συζήτηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον Υμηττό που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Παρά το γεγονός πως όλοι οι δήμοι που βρίσκονται στους πρόποδες του Υμηττού και συμμετέχουν στον ΣΠΑΥ συμμετείχαν έστω μέσω εκπροσώπων, η απουσία του Δήμου Ηλιούπολης ήταν ηχηρή και προκάλεσε επικριτικά σχόλια από τον Γαβριήλ Αραμπατζή αλλά και από παρατάξεις της αριστεράς στην πόλη. Ο Δήμαρχος σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» απάντησε πως δεν συμμετείχε λόγω «ανειλημμένων υποχρεώσεων», χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει, καθώς ο κ. Αραμπατζής αντέτεινε πως πως θα μπορούσε να εκπροσωπήσει την πόλη κάποιος αντιδήμαρχος ή κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας.

Αντιδράσεις Για Την Παρέμβαση Του Δήμαρχου Αλίμου

Το «κερασάκι στην τούρτα», ωστόσο, ήταν η παρέμβαση του Δήμαρχου Αλίμου στο περιφερειακό συμβούλιο. Τι και αν ο Άλιμος δεν έχει καμία σχέση με το βουνό του Υμηττού; Ο κ. Κονδύλης πήρε τον λόγο και ανέφερε πως «ο Άλιμος και η Ηλιούπολη θέλουν νεκροταφείο στον Υμηττό», αγνοώντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, το οποίο τάσσεται κατηγορηματικά κατά της δημιουργίας νεκροταφείου στο βουνό.

Και ο Δήμαρχος Αλίμου, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά τοποθετήθηκε υπερ και της αναβάθμισης του ΚΥΤ Ηλιούπολης, κάτι που αποτελεί «κόκκινο πανί» για το σύνολο των παρατάξεων της Ηλιούπολης.

Η κίνηση αυτή του Δήμαρχου Αλίμου προκάλεσε αντίδραση και από την πλευρά της παράταξης «ΗΛΙΟΥ-Πόλις», η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Σκοπεύει η δημοτική αρχή να αντιδράσει στα λεγόμενα του δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη σχετικά με το διαδημοτικό νεκροταφείο στον Υμηττό, την στιγμή μάλιστα που υπάρχει απόφαση του ΔΣ του δήμου μας επί του θέματος;»

Η «Φαρμακερή» Ατάκα Αραμπατζή

Καυστικό ήταν το σχόλιο του κ. Αραμπατζή με αφορμή το προαναφερθέν συμβάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά στο δημοτικό συμβούλιο: «Κύριε Χατζηδάκη θα προτιμούσα να με εκπροσωπεί ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και όχι ο Δήμαρχος Αλίμου» . Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Αραμπατζή κάνει λόγο για «ύποπτη σιωπή» της δημοτικής αρχής.

«Ο σιωπών δοκεί συναινείν» (Όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί) αναφέρει ο κ. Αραμπατζής στην ανακοίνωση του τονίζοντας πως είναι «εκκωφαντική η απουσία του Δημάρχου ή κάποιου άλλου εκπροσώπου του Δήμου Ηλιούπολης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η παράταξη της αριστεράς «ΗΛΙΟΥ-Πόλις», η οποία διερωτάται δημόσια «ποιος ο λόγος απουσίας του Δήμαρχου από το περιφερειακό συμβούλιο;».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

2 σχόλια στο άρθρο “Ηχηρή Απουσία Του Δημάρχου Ηλιούπολης Από Τη Διαβούλευση Για Τον Υμηττό
  1. Ο/Η Κωνσταντίνος Τρομπούκης λέει:

    Είχε μπλέξει με τους διορισμούς των γνωστών του στον Δήμο δεν προλαβαίνει να τα κάνει όλα μαζί η Δημαρχάρα μας. Μην τα περιμένετε και όλα 🙂

  2. Ο/Η Αναδιωτη Αναστασία λέει:

    Ντροπή στον δήμαρχο Ηλιουπολης τόσο λίγος πια ! Όσο για το δήμαρχο Αλίμου να πάει στο λόφο του πανί να κάνει όσα νεκροταφεία θέλει . Φτου σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ