Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Ηλιούπολη: Προβληματισμός Και «Καραμπόλες» Με Φόντο Τις Αλλαγές Στη Δημοτική Αρχή

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Προβληματισμός Και «Καραμπόλες» Με Φόντο Τις Αλλαγές Στη Δημοτική Αρχή

Δεδομένος πρέπει να θεωρείται ο «ανασχηματισμός» στον Δήμο Ηλιούπολης, με τον Γιώργο Χατζηδάκη να προσανατολίζεται σε σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του Δήμου.

Ωστόσο, το «ανακάτεμα της τράπουλας» από την μεριά του Δημάρχου έχει προξενήσει δυσαρέσκεια σε ορισμένα στελέχη της διοίκησης, καθώς και στον ευρυτερο πυρήνα των υποστηρικτών της δημοτικής αρχής.

Τα Δεδομένα Και Οι Γκρίνιες

Το πρώτο δεδομένο είναι πως ο Δήμαρχος έχει στο συρτάρι του όλες τις παραιτήσεις όλων των αντιδημάρχων και όλων των προέδρων των νομικών προσώπων του Δήμου. Μάλιστα, η είδηση, όταν μεταδόθηκε από το ilioupolinews.gr φάνηκε να πιάνει εξ απίνης αρκετούς αντιδημάρχους, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για την πρόθεση του Δημάρχου. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τη χρονική συγκυρία των αλλαγών, εκφράζοντας παράλληλα και τον προβληματισμό τους για την ενδεχόμενη αλλαγήτου πόστου που κατέχουν έως σήμερα.

Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η αξιοποίηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου κ. Χριστίνας Σερέτη. Η αιρετή που μέχρι πρότεινος ήταν μέλος της παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη» και που έχει θητεύσει στο παρεθλόν ως αντιδήμαρχος του Βασίλη Βαλασόπουλου φαίνεται πως θα αναλάβει καθήκοντα στη διοίκηση Χατζηδάκη, με τον Δήμαρχο να προχωρά σε άλλη μια «μεταγραφή» από την παλιά του παράταξη. Βέβαια, η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει πολλές γκρίνιες, οι οποίες είτε αφορούν «καραμπόλες» στις θέσεις των αντιδημάρχων, είτε είναι αμιγώς πολιτικές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει αντιδήμαρχος που έχει διαφωνήσει ανοικτά με τις μεταγραφές προσώπων που είχαν λάβει θέσεις στη διοίκηση Βαλασόπουλου. Επίσης, υπάρχουν σενάρια τα οποία θέλουν την επιστροφή του επικεφαλής του ΕΝΑΚ κ. Πανταζόπουλου στο ευρύτερο διοικητικό σχήμα, χωρίς ωστόσο οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.

Η Συνάντηση Στο Αναψυκτήριο

Και ενώ στο δημαρχείο βρίσκονται “υπ’ ατμόν”, προχθές Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση των στελεχών του ΕΝΑΚ (της μίας εκ των δύο παρατάξεων που συναπαρτίζουν τη δημοτική αρχή δηλαδή) στο αναψυκτήριο του Άλσους «Δημήτρης Κιντής». Ο επικεφαλής του κινήματος κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος συναντήθηκε με τα στελέχη της παράταξης του, θέλοντας να κάνει έναν σύντομο απολογισμό αλλά κυρίως θέλοντας να ακούσει προσεκτικά τις δικές τους απόψεις, μετά από αποχή δύο ετών λόγω πανδημίας.

Παρά το γεγονός πως το ΕΝΑΚ δεν ειναι πλέον αυτόνομη δημοτική παράταξη, καθώς έχει συνασπιστεί με την παράταξη του Δημάρχου, συγκέντρωσε πάνω από 50 άτομα στο Άλσος, γεγονός που αναδεικνύει τη δυναμική που έχει ακόμα στην πόλη. Πληροφορίες του ilioupolinews.gr αναφέρουν κατα τη διάρκεια της συζήτησης, δεν ήταν λιγοι εκείνοι που εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για τα πεπραγμένα και την μέχρι τώρα πορεία της δημοτικής αρχής, είτε σε χαμηλό είτε σε εντονότερο ύφος.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ