Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Καταγγελίες Του Σωματείου Εργαζομένων Για Ακατάλληλα Τροφίμων Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – Τι Απαντά Η Δημοτική Αρχή

Επιστροφές ακατάλληλων τροφίμων σε προμηθευτές από υπαλλήλους του Δήμου – Δεν κατα

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Καταγγελίες Του Σωματείου Εργαζομένων Για Ακατάλληλα Τροφίμων Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – Τι Απαντά Η Δημοτική Αρχή

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Ηλιούπολης, οι οποίες κάνουν λόγο για ακατάλληλα τρόφιμα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Σ.Ε.Δ.Η «[…] ο προμηθευτής παρείχε κρέας βοείου με περίσσιο αίμα και λίπος, παραβιάζοντας τις υγειονομικές διατάξεις. Το ίδιο συνέβαινε και με τον κιμά, ο οποίος πολλές φορές παρουσίαζε κίτρινο χρώμα, δείχνοντας την ανακολουθία στα πρότυπα ποιότητας. Οι εργαζόμενοι, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, κάθε φορά που κρίνουν το κρέας ακατάλληλο, το επιστρέφουν στον προμηθευτή».

«Η Διοίκηση του Δήμου αλλά και του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΑΦΑΔΗΛ», αδιαφορεί για το πρόβλημα της ποιότητας των τροφίμων που προμηθεύονται για την σίτιση των παιδιών, αφήνοντας το διαιτολόγιο τους να είναι απογοητευτικό και ακατάλληλο για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών!», προσθετει η ανακοίνωση.

Τι Απαντά Η Δημοτική Αρχή

Ωστόσο, όπως εισημαίνουν πηγές από το Δημαρχείο, τα συγκεκριμένα τρόφιμα ουδέποτε καταναλώθηκαν από παιδιά, καθώς ακολουθήθηκαν διαδικασίες και επεστράφησαν ως απαράδεκτα στους προμηθευτές.

Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του ΚΑΦΑΔΗΛ Κώστας Καλούδης, ο οποίος σε επικοινωνία του ilioupolinews.gr ανέφερε πως δεν κινδύνευσε κανένα παιδί, αφού όλα τα κρέατα επεστράφησαν στον προμηθευτή. Όπως επισημαίνει ο κ. Καλούδης, στον συγκεκριμένο προμηθευτή ζητήθηκαν εξηγήσεις και του τέθηκε ως όρος να αλλάξει προμηθευτή κρέατος, σε διαφορετική περίπτωση θα σταματήσει η συνεργασία από πλευρά του Δήμου, ενώ έκανε σαφές πως ο όρος έγινε δεκτός και από την αρχή της επόμενης εβδομάδας οι βρεφονηπιακοί θα τροφοδοτούνται κανονικά με κρέας.

«Όλα όσα επιστρέψαμε αντικαταστάθηκαν με υψηλής ποιότητας τρόφιμα» αναφέρει ο κ. Καλούδης, ενώ για το ζήτημα του τεχνολόγου τροφίμων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είχαμε προετοιμάσει τη διαδικασία πρόσληψης, ωστόσο το αίτημα του Δήμου απορρίφθηκε».

Διαβάστε την απάντηση του κ. Καλούδη, εδώ.

«Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη: Ποιος Παίζει Με Την Υγεία Των Παιδιών Μας»;

Η πρώτη θεσμική αντίδραση ήρθε από τη δημοτική παράταξη του Δημήτρη Ευαγγέλου, επιρρίπτοντας πολιτικές ευθύνες στον πρόεδρο του ΚΑΦΑΔΗΛ Κώστα Καλούδη και στον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το θέμα έχει ξανασυζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο ο αρμόδιος πρόεδρος του ΚΑΦΑΔΗΛ κ. Καλούδης προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από δικαιολογίες. Για άλλη μια φορά ο κ. Καλούδης αποδεικνύεται αναποτελεσματικός να ασκήσει σωστά τα καθήκοντά του, όπως είχε συμβεί και όταν είχε αναλάβει αντιδήμαρχος πρασίνου. Και φυσικά, μαζί του φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης».

Παράλληλα, η ανακοίνωση της νεοσύστατης παράταξης θέτει μια σειρά από ερωτήματα, σχετικά με την τροφοδοσία των βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και με τη λειτουργία τους, ευρύτερα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ηλιούπολη: Καταγγελίες Του Σωματείου Εργαζομένων Για Ακατάλληλα Τροφίμων Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς – Τι Απαντά Η Δημοτική Αρχή
  1. Ο/Η tsiros λέει:

    Προς “Φωτεινή Πόλη”. Τα ακατάλληλα τρόφιμα επεστράφησαν πάραυτα και αντικαταστάθηκαν από κατάλληλα. Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις στον προμηθευτή προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος μελλοντικά.
    Άρα ουδέν πρόβλημα. Κανένας δεν παίζει με την υγεία των παιδιών μας. Εκτός και αν δεν ξέρετε να διαβάζετε.

    Προεκλογικά, ξαφνικά ενδιαφερθήκατε για την υγεία των παιδιών μας?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ