Facebook Pixel

Τοπικα

Ηλιούπολη: Γονείς & Εκπαιδευτικοί Ζητούν Την Αντικατάσταση Των Λυόμενων Αιθουσών Στα Σχολεία Mε Νέα Κτίρια

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο από γονείς και εκπαιδευτικούς – Τι απαντά η διοίκηση.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Γονείς & Εκπαιδευτικοί Ζητούν Την Αντικατάσταση Των Λυόμενων Αιθουσών Στα Σχολεία Mε Νέα Κτίρια

Την άμεση αντικατάσταση των σημερινών λυομένων αιθουσών στα σχολεία όλων των βαθμίδων της Ηλιούπολης ζητούν με παρέμβαση τους στο δημοτικό συμβούλιο γονείς και εκπαιδευτικοί, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο 4ο γυμνάσιο Ηλιούπολης πριν λίγες ημέρες.

Την περασμένη Πέμπτη, η νεροποντή που έπληξε το λεκανοπέδιο προκάλεσε έντονα προβλήματα στο 4ο γυμνάσιο της πόλης, δημιουργώντας πλημμύρα έξω από τις λυόμενες αίθουσες ενώ υπήρξαν και φαινόμενα εισροής υδάτων εντός των αιθουσών. Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 31/1/23 άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για το ζήτημα της στέγασης των μαθητών.

«Άμεση Απομάκρυνση Των Λυόμενων»

Τόσο οι γονείς όσο και οι εκπρόσωποι της Ζ’ ΕΛΜΕ και της ένωσης συλλόγου γονέων της πόλης, στην παρέμβαση τους στο συμβούλιο προέταξαν ως λύση την άμεση κατασκευή νέων αιθουσών τόσο στο 4ο γυμνάσιο, όσο και σε όλα τα σχολεία τα οποία χρησιμοποιούν λυόμενες αίθουσες διδασκαλίας, λόγω ανεπάρκειας χώρων. Όπως άλλωστε ανέφερε η πρώην αντιδήμαρχος παιδείας κ. Χωματά, πρόκειται για αίθουσες που έχουν περάσει κατά πολύ τον χρόνο ζωής τους και είναι πλέον ακατάλληλες για χρήση. «Είναι απαράδεκτο το 2023 να κάνουν μάθημα τα παιδιά μας σε λυόμενες αίθουσες» ανέφερε η εκπρόσωπος των γονέων κ. Δουζένη, ενώ από τη μεριά του ο κ. Τασούλας έκανε λόγο για άμεση ανάγκη επίλυσης του θέματος και πίεσης προς το υπουργείο Παιδείας και προς κάθε άλλο αρμόδιο.

Τι Απάντησε Ο Δήμαρχος

Στην παρέμβαση του, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης συμφώνησε πως η αντικατάσταση των λυομένων αιθουσών είναι επιβεβλημένη, ενώ ανακοίνωσε στο σώμα πως ο ίδιος μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Χρυσουλάκη, έχουν ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία (ΚΤΥΠ) την άμεση αντικατάσταση των αιθουσών. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Παρά το αίτημα μας για νέες αίθουσες προς την ΚΤΥΠ, ενημερωθήκαμε πως ο η προμήθεια που είχε σχεδιαστεί δεν πραγματοποιήθηκε και μας αντιπρότειναν την αποστολή μεταχειρισμένων αιθουσών νέου τύπου, εφόσον ο δήμος καλύψει τα μεταφορικά έξοδα». Η συγκεκριμένη πρόταση της ΚΤΥΠ φαίνεται ως μια ενδιάμεση λύση προκειμένου να αντικατασταθούν τα παλιά λυόμενα.

Η Λύση Της Αλλαγής Ορίων

Ως δεύτερη λύση, από τη μεριά του Δημάρχου προτάθηκε η αλλαγή των γεωγραφικών ορίων των σχολείων. Όπως είναι γνωστό, κάθε σχολείο δέχεται μαθητές από μία συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή εντός πόλης με κριτήρια εγγύτητας. Σήμερα, στην Ηλιούπολη, υπάρχουν σχολικές μονάδες με σοβαρά προβλήματα στέγασης, με αποτέλεσμα οι αίθουσες να μην αρκούν για την φιλοξενεία μαθητών. Ωστόσο, υπάρχουν σχολεία με άδειες αίθουσες, λόγω της μείωσης του σχολικού πληθυσμού. Πρόταση της διοικησης είναι η προσεκτική αλλαγή των ορίων, προκειμένου να αποσυμφορηθούν σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να γεμίσουν άδειες τάξεις σε άλλα σχολεία.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, η σχολική κοινότητα αντιδρά στην συγκεκριμένη λύση, ωστόσο προσκάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους σε διάλογο. Μάλιστα, το θέμα θα έρθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να υπάρξει εκτενείς συζήτηση και κοινή λύση στο θέμα. Τονίζεται πως ο Δήμος έχει γνωμοδοτική αρμοδιότητα στο θέμα, ωστόσο το υπουργείο είθισται να εφαρμόζει πάντοτε τις προτάσεις των τοπικών αρχών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ