Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη: «Η Αδιαφορία Της Δημοτικής Αρχής Στοιχίζει Στην Ασφάλεια Των Κατοίκων»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη: «Η Αδιαφορία Της Δημοτικής Αρχής Στοιχίζει Στην Ασφάλεια Των Κατοίκων»

Αιχμές για αδράνεια της δημοτικής αρχής αφήνει με ανακοίνωση της η παράταξη «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» του Δημήτρη Ευαγγέλου, η οποία θίγει το ζήτημα της δημοτικής αστυνομίας και της στελέχωσής της.

«Άλλη μια χαμένη ευκαιρία στελέχωσης της δημοτικής αστυνομίας χάθηκε για την πόλη μας εξαιτίας της ολιγωρίας της δημοτικής αρχής» αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία συμπληρώνει: «Ενώ το πρόβλημα της παράνομης και ανεξέλεγκτης στάθμευσης στην πόλη καλπάζει και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων μας δημιουργώντας θλιβερά γεγονότα, όπως η αήθης και τραμπούκικη επίθεση στον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου κ. Μπίρλη, ο Δήμαρχος ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών για την υποστελέχωση στο κεντρικό κράτος!»

Η νεοσυσταθείσα παράταξη επιχειρηματολογεί, υποστηρίζοντας πως με βάση τον νέο νόμο 5003 (ΦΕΚ 230/2022), η δημοτική αρχή θα μπορούσε να αναβαθμίσει το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας από 9 άτομα που είναι σήμερα σε 12 ή και 16, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει. Η παράταξη του Δημήτρη Ευαγγέλου υποστηρίζει πως η δημοτική αρχή θα μπορούσε να έχει οφεληθεί από τις διατάξεις του νέου νόμου εάν έχει προβεί σε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και να αυξήσει τον αριθμό των θέσεων της Δημοτικής Αστυνομίας σε 16 από 9 που είναι μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο φαίνεται πως δεν έγινε. «Ο Δήμος σήμερα ζητάει την πρόσληψη ενός δημοτικού αστυνομικού, για να καλύψει το κενό που υπήρχε, και έτσι να φτάσουμε και πάλι τον αριθμό των μόλις 9 υπαλλήλων!»

«Φτανει Με Τις Δικαιολογίες»

Η παράταξη «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» ανεβάζει μάλιστα τους τόνους αναφέροντας: «Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος δείχνει έλλειψη οργάνωσης, προετοιμασίας και το κυριότερο έλλειψη σεβασμού στους υπαλλήλους και τους δημότες. Η υποστελεχωμένη υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας προσπαθεί με φιλότιμο και αίσθηση ευθύνης να ανταπεξέλθει στο καθήκον της, την στιγμή που η Δημοτική Αρχή τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια της».

Επιτέλους ας αναλάβει την ευθύνη για κάτι και η δημοτική αρχή!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ