Facebook Pixel

Τοπικα

Το Δημοτικό Φυτώριο Στην Ηλιούπολη Μετατράπηκε Σε «Κοινωνικό Μποστάνι» Για Καλό Σκοπό

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Το Δημοτικό Φυτώριο Στην Ηλιούπολη Μετατράπηκε Σε «Κοινωνικό Μποστάνι» Για Καλό Σκοπό

Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προχώρησε ο Δήμος Ηλιούπολης, μετατρέποντας το δημοτικό φυτώριο σε ένα «κοινωνικό μποστάνι» το οποίο θα φέρει σε επαφή με τη φύση και τη δημιουργία ανθρώπους με αναπηρία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια έκταση επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου και Αθηνοδώρου, η οποία βρισκόταν σε αδράνεια και η οποία μετατρέπεται σε κοινωνικό χώρο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη προκειμένου να βοηθήσει άτομα το φάσμα του αυτισμού να μπουν εκπαιδευτούν σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Με συντονισμένες κινήσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Ευαγγελίστρια» κ. Δημήτρης Στεφανίδης, στελέχη της δομής και εθελοντές συνόδευσαν ομάδα παιδιών στο χώρο του λαχανόκηπου, όπου φύτεψαν τα δικά τους λαχανικά, πάντα με την επίβλεψη συνοδών.

«Τα παιδιά με αυτισμό και αναπτυξιακές διαταραχές έχουν ανάγκη τη φύση, τη γαλήνη που δίνει η φύση. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος ενός κύκλου ενεργειών του Δήμου μας για να προσφέρει στα άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριότητες που ενισχύουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη προώθηση του μηνύματος ότι ‘δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης

Από τη μεριά του το σωματείο «Παναγία Ευαγγελίστρια ευχαρίστησαν τόσο τον δήμαρχο όσο και τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Κόκλα για την ευαισθησία και την προσφορά τους.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ