Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Αντιδράσεις Για Την Αύξηση Τελών Κατάληψης Κοινοχρήστων Χώρων

Από 25 έως 30% οι αυξήσεις – Αντιδράσεις από τις δημοτικές παρατάξεις.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Αντιδράσεις Για Την Αύξηση Τελών Κατάληψης Κοινοχρήστων Χώρων

Μια σειρά ανακοινώσεων και αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής στον Δήμο Ηλιούπολης να αυξήσει τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στην πόλη, επηρρεάζοντας τα κόστη λειτουργίας αρκετών καταστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια, σε όλες τις ζώνες της πόλης παρατηρείται αύξηση της τάξης του 25% στην κατάληψη κοινόχρηστων χώρων στη ζώνη Α (Κεντρική πλατεία, πλατεία Ανεξαρτησίας, πλατεία Φλέμινγκ & Πλατεία Κανάρια) ενώ οι αυξήσεις αγγίζουν και το 30% στις υπόλοιπες ζώνες.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές κατάληψης, σε σχέση με το 2022, διαμορφώνονται ως εξής:

 Τέλος 2022Τέλος 2023
ΖΩΝΗ Α’40 € / m250 € / m2
ΖΩΝΗ Β’20 € / m225 € / m2
ΖΩΝΗ Γ’15 € /m220 € /m2
Πηγή: Αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου. Μπορείτε να βρείτε την απόφαση για τα τέλη του 2022 εδώ και την απόφαση για το 2023, εδώ.

Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή Αυξάνει Τους Φόρους Με Την Ανοχή Ευσταθίου & ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την συγκεκριμένη απόφαση, η παράταξη του ΚΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις που συνναίνεσαν στην αύξηση, κάνοντας λόγο για «αυξήσεις στην πλάτη των μικρομάγαζων της πόλης».

«Η Δημοτική Αρχή ψήφησε τα Δημοτικά Τέλη και τους φόρους της περιόδου 2023, αυξάνοντας αυτή την φορά τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων (από 25% στις κεντρικές πλατείες έως 33% στις απομακρυσμένες γειτονίες !!), έχοντας και πάλι την στήριξη των λεγόμενων ανεξάρτητων συμβούλων και την ανοχή (λευκό) της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ευσταθίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αραμπατζής: «Όχι Στο Νέο Χαράτσι Σε Βάρος Των Καταστημάτων»

Βολές κατά της διοίκησης εξαπέλυσε και ο Γαβριήλ Αραμπατζής ο οποίος σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «νέο χαράτσι» της δημοτικής αρχής στους καταστηματάρχες.

«Όχι» στο νέο χαράτσι που βάζει ο Δήμος στα μαγαζιά για τους κοινόχρηστους χώρους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η παράταξη του κ. Αραμπτζή ήταν η μόνη που καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης στην Οικονομική Επιτροπή να αυξήσει τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι μαγαζάτορες χρειάζονται επιπλέον στήριξη και όχι ακόμα ένα χαράτσι που θα τους γονατίσει και θα τους οδηγήσει σε λουκέτα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, με τον επικεφαλής της παράταξης να καλεί τη διοίκηση του δήμου να μην προχωρήσει στην αύξηση των τελών.

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ