Facebook Pixel

Δημοτικα

Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Στο Επίκεντρο Της 2ης Εκδήλωσης Του Αυτοδιοικητικού Φόρουμ Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Στο Επίκεντρο Της 2ης Εκδήλωσης Του Αυτοδιοικητικού Φόρουμ Ηλιούπολης

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 27/3 στο δημοτικό αναψυκτήριο Ηλιούπολης, με πρωτοβουλία του Αυτοδιοικητικού Φόρουμ Ηλιούπολης.

Ο ιδρυτής του φόρουμ, Θανάσης Βαμβίνης, διοργάνωσε την δεύτερη διαδοχική εκδήλωση του, αυτή τη φορά με θέμα την βιώσιμη αστική κινητικότητα, με τους περίπου 70 παρευρισκόμενους να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σύγχρονες προτάσεις για την βιωσιμότητα της πόλης.

Την εκδήλωση άνοιξε με μια εισαγωγική τοποθέτηση ο κ. Βαμβίνης, ενώ στη συνέχεια έλαβαν το λόγο ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Σταθόπουλος ο οποίος παρουσίασε τις σύγχρονες προκλήσεις των δήμων σε ζητήματα αστικής ανάπτυξης και βιώσιμης κινητικότητας, καθώς και ο πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος Παπαγεωργίου. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εισήγηση του καθηγητή Κωνσταντίνου Κεπαπτσόγλου, ο οποίος στάθηκε στην ανάγκη υιοθέτησης μιας νέας, καινοτόμας στρατηγικής από τους ΟΤΑ, με προτάσεις για ενίσχυση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και περιορισμό της χρήσης ΙΧ.

Κλείνοντας, ο κ. Βαμβίνης στάθηκε στην ανάγκη επικαιροποίησης της στρατηγικής του Δήμου για τη βιώσιμη κινητικότητα, παραθέτοντας μια σειρά από στοιχεία για την Ηλιούπολη, τονίζοντας την ανάγκη τομών στην ρύθμιση της τοπικής κυκλοφορίας και όχι μόνο. Μετά το τέλος των εισηγήσεων ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις των πολιτών, οι οποίες απαντήθηκαν από τους ομιλητές.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ