Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Τι Κάνουμε Αν Έχουμε Ογκώδη Αντικείμενα Για Πέταμα – Ο Πενταψήφιος Αριθμός Του Δήμου Ηλιούπολης

Τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι δημότες σε περίπτωση που θέλουν να πετάξουν ογκώδη αντικείμενα.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Τι Κάνουμε Αν Έχουμε Ογκώδη Αντικείμενα Για Πέταμα  – Ο Πενταψήφιος Αριθμός Του Δήμου Ηλιούπολης

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αυθαίρετης εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων και μπάζων δίπλα σε πράσινους κάδους σκουπιδιών σε όλη την Ηλιούπολη.

Η τοποθέτηση ογκωδών αντικειμένων και κλαδιών δίπλα σε κάδους σκουπιδιών, εκτός από την δυσάρεστη εικόνα που προξενεί στους επισκέπτες της πόλης, δημιουργεί και πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αλλά και στην αποκομιδή των απορριμάτων.

Τι πρέπει να κάνουμε αν έχουμε στο σπίτι μας κάποιο ογκώδες αντικείμενο, κλαδιά ή μπάζα; Αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

  1. Καλούμε στη γραμμή του Δημότη του Δήμου Ηλιούπολης (15377). Εκεί καταχωρούμε το αίτημα μας στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
  2. Δεν ξεχνάμε να ρωτήσουμε το πότε περίπου θα μπορέσει να ικανοποιηθεί το αίτημα μας.
  3. Προσπαθούμε να κρατάμε το ογκώδες αντικείμενο όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορούμε στον ιδιωτικό μας χώρο, όπως σε βεράντες και αυλές, για να μην εμποδίζει τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου.
  4. Σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων (βροχή-αέρας) κρατάμε τα ογκώδη αντικείμενα οπωσδήποτε σε ιδιωτικό χώρο, καθώς ενδέχεται να παρασυρθούν και να προκαλέσουν ατυχήματα.
  5. Για εργασίες που έχουν μπάζα, οι δημότες είναι υποχρεωμένοι να μισθώνουν ειδικό κάδο, όπου θα τα εναποθέτουν.
  6. Τυχόν κλαδιά πρέπει να σπάζονται και να τοποθετούνται σε σακούλες σκουπιδιών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση σκορπάνε σε όλο τον δρόμο και είναι ανέφικτο για τις υπηρεσίες καθαριότητας να διατηρήσουν τον περιβάλλοντα χώρο απόλυτα καθαρό.

Toνίζεται πως η αυθαίρετη εναπόθεση μπάζων και ογκωδών αντικειμένων σε δημόσιους χώρους τιμωρείτε με αυστηρά πρόστιμα.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ