Facebook Pixel

Δημοτικα

Γιάννης Τσάκωνας: «Μέλημά Μου Είναι Να Βελτιώσω Την Καθημερινότητα Των Συμπολιτών Μου»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Γιάννης Τσάκωνας: «Μέλημά Μου Είναι Να Βελτιώσω Την Καθημερινότητα Των Συμπολιτών Μου»

Ο Γιάννης Τσάκωνας είναι ένας από τους συνεργάτες του Δημάρχου οι οποίοι περνούν «κάτω από το ραντάρ». Από το 2019, έχει οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος σε ζητήματα καθημερινότητας και καταγραφής προβλημάτων, κάνοντας αθόρυβη, αλλά σημαντική δουλειά στη βελτίωση του μηχανισμού καθαριότητας.

Στις επικείμενες εκλογές, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης και την παράταξη «Ενωμένοι Για Την Ηλιούπολη».

«Η Ηλιούπολη Είναι Ο Τόπος Μου Και Στους Ανθρώπους Της Χρωστάω Αυτό Που Είμαι»

«Ξέρω την πόλη από την καλή και την ανάποδη», αναφέρει ο κ. Τσάκωνας τονίζοντας πως είναι βέρος Ηλιουπολίτης: «Εδώ γεννήθηκα, εδώ ζω εδώ και 6 δεκαετίες, εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου και εδώ θα πεθάνω. Οι Ηλιουπολίτες με γνωρίζουν και ξέρουν πως η πόλη χρειάζεται έναν έμπειρο άνθρωπο για να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων. Εγώ πάντα ήμουν άνθρωπος των λύσεων, για αυτό και συμπορεύτηκα με τον Γιώργο Χατζηδάκη». Όπως ο ίδιος επισημαίνει «συνεισφέρω και θα συνεχίσω να το κάνω, με όραμα και καθημερινή παρουσία. Καλώ και από εδώ όλους τους δημότες να με προσεγγίσουν για οποιοδήποτε ζήτημα αρμοδιότητας του Δήμου αντιμετωπίζουν».

Η Μάχη Της Καθημερινότητας

Ο κ. Τσάκωνας βρίσκεται στον δρόμο από νωρίς το πρωί και γνωρίζει όσο κανένας τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς. «Καθημερινά δίνουμε έναν αγώνα με τον Δήμαρχο για να βελτιώσουμε την καθαριότητα» αναφέρει, επισημαίνοντας την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για προμήθεια νέων οχημάτων οδοκαθαρισμού. Ο ίδιος, αναφέρεται και σε ένα θέμα που συναντάμε συχνά στις γειτονιές μας, που δεν είναι άλλο από την παράνομη εναπόθεση μπαζών και της ογκωδών αντικειμένων. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Δημάρχου:

«Πολλοί φωνάζουν προσπαθώντας να φανεί ότι κάτι έχουν να προτείνουν, λίγοι όμως γνωρίζουν σε βάθος τα δεδομένα. Ας δούμε το θέμα των ογκωδών και των μπαζών: Τρέχουν 4 προγράμματα ανακαινίσεων από το κράτος και καθημερινά αντιμετωπίζουμε έναν τεράστιο όγκο ογκωδών αντικειμένων που αδυνατούμε να φέρουμε σε πέρας. Το κράτος όχι μόνο δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των Δήμων σε αυτό τον τομέα, αλλά αντίθετα μειώνει διαρκώς τα εργατικά χέρια. Παρόλα αυτά, εμείς καθαρίζουμε διαρκώς. Εάν πάμε τώρα σε ένα σημείο, σε 1 ώρα θα ξαναβρούμε μπάζα. Είναι και θέμα παιδείας λοιπόν, ωστόσο εμείς πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας για να μπορούν οι δημότες να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες».

«Με Κέρδισε Η Εργατικότητα Του Δημάρχου»

Όπως αναφέρει ο κ. Τσάκωνας, ο κ. Χατζηδάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη του ήδη από τις πρώτες ημέρες της συνεργασίας τους. «πρόκειται για έναν άνθρωπο εργατικό και ευφυή, που ενδιαφέρεται για την πόλη και όχι για τον εαυτό του, θέτει ως προτεραιότητα τη λύση και όχι τα ευχολόγια και για αυτό χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί του». Όπως επισημαίνει μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης συναγωνίζεται ακόμα και τους πιο επιτυχημένους, ιστορικούς Δημάρχους της πόλης, καθώς γνωρίζει «κάθε σπιθαμή» της πόλης και τα προβλήματα της κάθε γειτονιάς.

Προσωπικά, είμαι «Γέννημα-θρέμμα Ηλιουπολίτης». Τελείωσα Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο στα σχολεία της πόλης μας. Μετρώ 37 χρόνια Εργασίας στην Ηλιούπολη ως οδοντοτεχνίτης και σήμερα είμαι συνταξιούχος. Έχω διατελέσει Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής (8ου-17ου Δημοτικού Σχολείου) (2003-2006), Αντιπρόεδρος στη ΔΕΚΕΗΛ, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης, Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ευώνυμος Ηλιούπολης. Σήμερα, είμαι αντιπρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ηλιούπολης Χαραυγιακός, Μέλος του Δ.Σ. του ΚΑΦΑΔΗΛ και Μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΗΛ.

giannis tsakonas 3 Γιάννης Τσάκωνας: «Μέλημά Μου Είναι Να Βελτιώσω Την Καθημερινότητα Των Συμπολιτών Μου»

«Παρουσιάσαμε Έργο Παρά Τις Απανωτές Κρίσεις»

Η Πανδημία ήταν μια τροχοπέδη για τη δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον κ. Τσάκωνα, αφού όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η παραγωγική θητεία της δημοτικής αρχής, ουσιαστικά, διήρκεσε 2 και όχι 4 χρόνια. Αμέσως μετά ήρθε η ενεργειακή κρίση, με τον Δήμο ωστόσο να στέκεται όρθιος. «Παρά ταύτα, παρουσιάσαμε έργο, δεν κοντοσταθήκαμε και τρέξαμε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία», αναφέρει ο κ. Τσάκωνας, παραθέτοντας μια σειρά από σημαντικά έργα όπως η μαζική ανάπλαση 23 παιδικών χαρών, η βελτίωση υποδομών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αναβάθμιση των υπαίθριων αθλητικών υποδομών καθώς και οι παρεμβάσεις σε ανοικτούς χώρους και πλατείες.

«Σκεφτείτε», αναφέρει ο κ. Τσάκωνας, «πως μέσα σε 2 χρόνια ο Δήμαρχος παρουσίασε τόσο έργο, έχοντας μάλιστα να αντιμετωπίσει και τη συγκυρία της απλής αναλογικής, η οποία τον άφησε να διοικήσει με μόλις 6 δημοτικούς συμβούλους». Όπως προσθέτει «δεν είναι τυχαίο πως κατάφερε να αυξήσει μέσα σε μια θητεία τη δύναμη του στο δημοτικό συμβούλιο».

«Ανανέωση Της Θητείας Για Μεγάλα Έργα»

«Αυτό που ζητάω από τους πολίτες είναι να μου δώσουν τη δύναμη να σταθώ δίπλα στον Δήμαρχο για να μετατρέψουμε την εμπιστοσύνη τους σε έργο. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε: Νέος ηλεκτροφωτισμός και λύση για το κοιμητήριο είναι οι δύο μεγάλες προτεραιότητες που πρόκειται να υλοποιηθούν μόνο με τη βοήθεια των πολιτών».

Όπως καταλήγει ο κ. Τσάκωνας: «Άρχή και τέλος της δράσης μου στα δημοτικά πράγματα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Το τρίπτυχό μου είναι: Ακούω τους πολίτες / Είμαι συνεχώς παρών και προσπαθώ για τις λύσεις / Οραματίζομαι το αυτονόητο και το εφικτό για την Ηλιούπολη».

Στο πλαίσιο αυτό, καλώ όλες και όλους τους συνδημότες μου στο Geluk (Ελ. Βενιζέλου 197), την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ώρα 9μμ, αλλά και στο Garage, στην Πλατεία Φλέμινγκ την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, προκειμένου να συζητήσουμε για το πως θα πάμε το Δήμο μας ένα ακόμα βήμα μπροστά.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ