Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ερωτήματα Για Τη Χωροθέτηση Του ΣΜΑ Στην Ηλιούπολη Από Τον Γαβριήλ Αραμπατζή

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ερωτήματα Για Τη Χωροθέτηση Του ΣΜΑ Στην Ηλιούπολη Από Τον Γαβριήλ Αραμπατζή

Σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορρημάτων στην Ηλιούπολη εξέφρασε σε δημόσια τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης “Η Πόλη Που Θέλω”, Γαβριήλ Αραμπατζής.

O επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης στην Ηλιούπολη, σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θέτει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με την απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου να δεσμέυσει ολόκληρη την έκταση του γκαράζ για την προσωρινή χωροθέτηση ΣΜΑ, αλλά και για το γεγονός πως το ζήτημα δεν έχει έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

  • Τι σχεδιάζει η δημοτική αρχή για το χώρο του γκαράζ;
  • Γιατί δεσμεύει όλη την έκταση του γκαράζ για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ενώ σχεδόν όλοι οι δήμοι χρησιμοποιούν πολύ μικρότερες εκτάσεις, για ΣΜΑ;
  • Γιατί το θέμα δεν έχει συζητηθεί σε κανένα συλλογικό όργανο του δήμου;
  • Γιατί όλα τα τοπογραφικά που έχουν κατατεθεί από όλους τους άλλους δήμους τα θεωρεί υπηρεσιακός παράγοντας ενώ το μοναδικό τοπογραφικό που θεωρεί αιρετός είναι αυτό του Δήμου Ηλιούπολης;

To ζήτημα της χωροθέτησης του ΣΜΑ ήλθε στο προσκήνιο με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και αναμένεται να συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ερωτήματα Για Τη Χωροθέτηση Του ΣΜΑ Στην Ηλιούπολη Από Τον Γαβριήλ Αραμπατζή
  1. Ο/Η πανος τότσικας λέει:

    Στον δασικό χώρο του Υμηττού, λειτουργούν παράνομα, στην Ζώνη προστασίας του βουνού, από την δεκαετία του ’80, αυθαίρετες εγκαταστάσεις Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και στάθμευσης οχημάτων των παρακείμενων Δήμων, κάτι που δεν επιτρέπεται από το ισχύον Π.Δ προστασίας του Υμηττού…Με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο προωθείται η “προσωρινή” νομιμοποίηση ΣΜΑ σε 7 (!) δήμους της δυτικής πλευράς του Υμηττού. (Βύρωνας, Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Χολαργός-Παπάγου, Αλιμος, Γλυφάδα, Βάρη-Βούλα – Βουλιαγμένη)
    Το ερώτημα που τίθεται είναι: “Νομιμοποίηση”- διαιώνιση της αυθαιρεσίας και λεηλασίας του Υμηττού ή διαφορετική χωροθέτηση των ΣΜΑ με τη συνεργασία των γειτονικών δήμων ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ