Facebook Pixel

Δημοτικα

Ερωτήματα Προς Τον Δήμαρχο Για Την Κατάθεση Στεφάνου Των «Σπαρτιατών» Από Τον ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ερωτήματα Προς Τον Δήμαρχο Για Την Κατάθεση Στεφάνου Των «Σπαρτιατών» Από Τον ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης

Μια σειρά από ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Ηλιούπολης απευθύνουν οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την άδεια που παραχωρήθηκε στο κόμμα «Σπαρτιάτες» να καταθέσει στεφάνι την 25η Μαρτίου.

Πέρασαν πέντε μέρες από την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και δύο από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης κι ακόμα ο Λαός της Ηλιούπολης δεν έχει πάρει κάποια ικανοποιητική απάντηση για την –πρωτοφανή στην Ιστορία της Πόλης– κατάθεση στεφάνου από το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών», αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία «πετά το γάντι» στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, εγκαλώντας τον, εμμέσως, για μη-καταδίκη του περιστατικού.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής εγείρει σοβαρά ερωτήματα», τονίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης, παραθέτοντας τα εξής 3 ερωτήματα:

  • Είχαν κληθεί –όπως τα άλλα κόμματα– οι φασίστες των «Σπαρτιατών», να δηλώσουν την πρόθεσή τους να καταθέσουν στεφάνι;
  • Γνώριζε ο κ. Δήμαρχος για την κατάθεση;
  • Αν όχι, γιατί δεν την καταδίκασε έστω και εκ των υστέρων;

«Η ιστορία της πόλης μας, η ιστορία των αντιφασιστικών αγώνων, των αγώνων για ελευθερία και δημοκρατία πρέπει να αποτελούν οδοδείκτη για το μέλλον», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Ψυρρόπουλος, μιλώντας για το θέμα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο απέκρουσε τις μομφές και τις αιτιάσεις, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ρητορική» και υπενθυμίζοντας τις δημοκρατικές καταβολές και ιστορία της παράταξης του.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσαν ανακοινώσεις τόσο η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης, όσο και η παράταξη του πρώην Δημάρχου κ. Χατζηδάκη, ο οποίος μάλιστα άφησε υπονοούμενα για «υπόγειες συνεννοήσεις» μεταξύ της δημοτικής αρχής και των «Σπαρτιατών».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ