Facebook Pixel

ΕκδηλωσειΣ

Επετειακό Δεκαήμερο Εκδηλώσεων Από Την Ιωνική Πολιτιστική Στέγη Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Επετειακό Δεκαήμερο Εκδηλώσεων Από Την Ιωνική Πολιτιστική Στέγη Ηλιούπολης

Ένα δεκαήμερο με πλούσιες δράσεις, εκδηλώσεις και διαλέξεις ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στην Ηλιούπολη με πρωτοβουλία της Ιωνικής Πολιτιστικής Στέγης, η οποία τιμά τις μνήμες από τα 100 χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής.

Το δεκαήμερο εκδηλώσεων άνοιξε το περασμένο Σάββατο, με ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του μουσείου, το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης, η αντιδήμαρχος Χριστίνα Σερέτη και ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Ευσταθίου, με τα χορευτικά τμήματα να εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους και την εκδήλωση να βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό.

Οι Επόμενες Εκδηλώσεις

Τις επόμενες ημέρες ακολουθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

Τρίτη 1 Νοέμβρίου

  • Ομιλία με θέμα «Η Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από τις αναφορές του Αμερικάνου Γενικού Προξένου στη Σμύρνη George Horton» από την Δήμου Αντωνία οικονομολόγο και διεθνολόγο με ειδίκευση στην Μέση Ανατολή, εταίρο στο CMED του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας του Λος Άντζελες
  • Ομιλία της αντιπροέδρου της Εστίας Νέας Σμύρνης, έφορο Μουσείων, Θέμις Παπαδοπούλου, με θέμα”” Αυτοί που βοήθησαν…Πως οι απλοί και ταπεινοί αναδεικνύονται μεγάλοι ήρωες .Asa Kent Jennigs”.
  • Αναφορά στα Τραγικά Γεγονότα που εξελίχθησαν στην προκυμαία της Σμύρνης την 28ην Αυγούστου 1922 και στα Πρόσωπα που επέδειξαν ανθρωπιά και αλληλεγγύη, τους διωκόμενους Έλληνες από τα στίφη των Τσετών του Κεμάλ, με οπτικοακουστικό υλικό από το αρχεία της Εστίας.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

  • Ομιλία με Θέμα, “Σμύρνη, Μια Πόλη Σύμβολο του Ελληνικού Πολιτισμού”από τον φιλόλογο και ιστορικό κ. Αρχοντάκη Γεώργιο, Πρόεδρο της Ενώσεως Σμυρναίων.

Παρουσίαση του επετειακού Λευκώματος για το 2022 με τίτλο Σμύρνη “Καλλίστη πασών των πόλεων” από τα αρχειακό υλικό της᾿Ενώσεως Σμυρναίων Αθηνών. Η Ιωνική Στέγη σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης πραγματοποιεί Κινηματογραφικό αφιέρωμα για το 1922. Θα προβληθούν οι ταινίες, προέλευσης του αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού Αρχείου της ΕΡΤ Α.Ε.

Παρασκευή 4 Νοέμβρίου

  • «Η Μικρασιατική Καταστροφή” της Πόπης Αλκουλή του 1982

Σαββάτο 5 Νοέμβρη

  • “Τραγουδισμένη Σμύρνη” του Διονύση Γρηγοράτου. Συμμετοχή της χορωδίας του ΔΙΕΘΝΕΣ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ σε τραγούδια της Σμύρνης και των Παραλίων Διεθνές Ωδειο Αθήνας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

  • Παρουσίαση του βιβλίου «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ». Συγγραφείς: Άγγελος Συρίγος και Ευάνθης Χατζηβασιλείου Πανεπιστημιακοί καθηγητές. Εκδόσεις Πατάκη. Την εκδήλωση θα την πλαισιώσει το χορευτικό τμήμα του συλλόγου με χορούς των Παραλίων και της Κωνσταντινούπολης

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ