Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ανοίγει Τις Πύλες Του Σε Μαθητές Σχολείων Της Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ανοίγει Τις Πύλες Του Σε Μαθητές Σχολείων Της Ηλιούπολης

Σχεδόν 1.000 μαθητές έχουν επισκεφθεί τους τελευταίους 2 μήνες το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης, κερδίζοντας πολύτιμες ιστορικές γνώσεις και εμπειρίες από τα εκθέματά του.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη και του αντιπροέδρου του Μουσείου κ. Δημήτρη Πανταζόπουλου, με τον τελευταίο να έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει το πρόγραμμα το οποίο έχει ήδη μεγάλη επιτυχία. Oι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του μουσείου, να ακούσουν την ιστορία των εκθεμάτων και να παρακολουθήσουν σύντομα βιντεο ιστορικού περιεχομένου στο αμφιθέατρο, βοηθώντας τους να καταλάβουν καλύτερα τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν επισκεφθεί το μουσείο 16 σχολεία, 4 εκ των οποίων προέρχονταν από όμορους Δήμους όπως η Γλυφάδα, η Αργυρούπολη και ο Άγιος Δημήτριος. Στόχος της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι έως τα τέλη Νοεμβρίου μαθητές όλων των σχολείων της πόλης να έχουν περάσει από το Μουσείο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις σε παιδιά και διδάσκοντες.

Ο Δήμος Ηλιούπολης είναι από τους λίγους δήμους που διαθέτουν δικό τους μουσείο, ενώ αυτή την περίοδο γίνεται προσπάθεια ψηφιοποίησης των εκθεμάτων και του αρχείου του μουσείου, προκειμένου να είναι ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους.

311978769 524117423056659 1472363921632264195 n 1 Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ανοίγει Τις Πύλες Του Σε Μαθητές Σχολείων Της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ