Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ένταση Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης – Αποχώρησε Σύσσωμη Η Αντιπολίτευση Με Καταγγελίες Για Μεθοδεύσεις (VIDEO)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ένταση Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης – Αποχώρησε Σύσσωμη Η Αντιπολίτευση Με Καταγγελίες Για Μεθοδεύσεις (VIDEO)

Σκηνικό έντασης σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού. Η δημοτική αρχή παρουσίασε μια νέα μελέτη που αφορούσε σε ένα νέο μοντέλο χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των λαμπτήρων LED, και όπως αναφερόταν στην πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου, επρόκειτο για μια απλή παρουσίαση-συζήτηση.

Κατά το τέλος της συζήτησης και των εισηγήσεων, ο αντιδήμαρχος κ. Στασινόπουλος, ωστόσο, πρότεινε τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας σχετικά με τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης μελέτης, γεγονός που αιφνιδίασε την αντιπολίτευση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους δημοτικούς συμβούλους. Οι αιρετοί της αντιπολίτευσης, από μικροφώνου έκαναν λόγο για «μεθοδεύσεις» και για «πραξικόπημα», ισχυριζόμενοι πως δεν είχαν ενημερωθεί για ψηφοφορία και καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο για προσπάθεια έγκρισης της νέας μελέτης στη 1 το βράδυ, ενώ είχαν συζητηθεί πολλά άλλα θέματα. Όπως μάλιστα δήλωσαν δημοτικοί σύμβουλοι στο ilioupolinews.gr, αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με το περιστατικό.

YouTube video

Οι τόνοι ανέβηκαν πολύ, με τον κ. Κοκκοτίνη να σηκώνει τον τόνο της φωνής του κατά της δημοτικής αρχής, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις με άλλους δημοτικούς συμβούλους, με τις αντεγκλήσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Ο κ. Δήμαρχος, από την πλευρά του έκανε λόγο για «αντιδημοκρατική στάση» της αντιπολίτευσης, ισχυριζόμενος πως αποχώρησε σύσσωμη καθώς γνώριζε πως δεν έχει την πλειοψηφία. Στην ίδια γραμμή και ο κ. Στασινόπουλος, ο οποίος τόνισε πως είναι δικαίωμα της δημοτικής αρχής να φέρει το θέμα προς ψηφοφορία, ενώ επικαλέστηκε και αντίστοιχα παραδείγματα προηγούμενων συνεδριάσεων του συμβουλίου.

Παρά την αποχώρηση όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, η σκοπιμότητα εγκρίθηκε επί των 16 παρόντων δημοτικών συμβούλων που στηρίζουν τη διοίκηση και παρέμειναν στην αίθουσα, ενώ το θέμα παραπέμφθηκε για ψηφοφορία στην οικονομική επιτροπή.

Αναλυτικό ρεπορτάζ το πρωί της Παρασκευής 7/7 στο ilioupolinews.gr

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ