Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Νέα Διάσπαση Προ Των Πυλών Στη ΝΔ Ηλιούπολης – Ένταση & Εισηγήσεις Για «Σκληρά Κομματικό Χρίσμα» Σε 3ο Υποψήφιο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Νέα Διάσπαση Προ Των Πυλών Στη ΝΔ Ηλιούπολης – Ένταση & Εισηγήσεις Για «Σκληρά Κομματικό Χρίσμα» Σε 3ο Υποψήφιο

Σε άλλη μια εσωτερική διάσπαση φαίνεται πως οδηγείται ο χώρος του κυβερνώντος κόμματος στην Ηλιούπολη, καθώς στην συνάντηση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση για την εξεύρεση κοινής λύσης για τις εκλογές του 2023, κάποιοι εισηγούνται 3η υποψηφιότητα, με «σκληρά κομματικό» χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilioupolinews.gr, ενώ ο αρχικός σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση κοινής λύσης μεταξύ των Τάσου Ευσταθίου και του Γαβριήλ Αραμπατζή για κοινή κάθοδο στις εκλογές, υπήρξαν εισηγήσεις για νέα, τρίτη «γαλάζια» υποψηφιότητα, η οποία μάλιστα θα έχει «σκληρά κομματικό» χαρακτήρα. Βασικοί εισηγητές της συγκεκριμένης ιδέας είναι ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου και ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου και κομματικό στέλεχος της ΝΔ Παρασκευάς Γιαννόπουλος, οι οποίοι προέταξαν ένα αυστηρά κομματικό χρίσμα, αγνοώντας τους δύο εκλεγμένους από τον Ηλιουπολίτικο λαό επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Τάσο Ευσταθίου και Γαβριήλ Αραμπατζή, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι απών από τη συνάντηση.

Αναγνώστου: «Ηθικοί Αυτουργοί Της Διάσπασης Ευσταθίου Και Αραμπατζής»

Ο συζήτηση άρχισε να δυναμιτίζεται όταν τον λόγο πήρε ο κ. Αναγνώστου και κατηγόρησε τον κ. Ευσταθίου και τον κ. Αραμπατζή ως «ηθικούς αυτουργούς της διάσπασης», με τον κ. Ευσταθίου να αντιδρά. «Δικοί μου συνεργάτες με πρόδωσαν και δεν μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία το 2014» φαίνεται πως είπε ο κ. Αναγνώστου, ο οποίος συμπλήρωσε πως τόσο ο κ. Αραμπατζής όσο και ο κ. Ευσταθίου πρέπει να κάνουν πίσω για να υπάρξει τρίτη, κομματική υποψηφιότητα. Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκαν και εισηγήσεις μερικών κατώτερων στελεχών του κόμματος, ενώ στο τέλος της συνάντησης ο κ. Ευσταθίου απάντησε πως η λύση θα βρεθεί αποκλειστικά μεταξύ του ίδιου και του κ. Αραμπατζή που είναι εκλεγμένοι, προκαλώντας την έκρηξη του κ. Γιαννόπουλου. Ο τελευταίος, μάλιστα, από την αρχή της εισήγησης του, δήλωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αναφέροντας χαρακτηριστικά «δηλώνω παρών».

Τέλος, υπήρξε και η άποψη πως η λύση πρέπει να βρεθεί αποκλειστικά από τους δύο σημερινούς επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων («Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» & «Η Πόλη Που Θέλω») με αρκετούς να ισχυρίζονται πως μόνο αυτοί έχουν πραγματική επαφή με τους πολίτες και τα προβλήματα της πόλης και πως ελάχιστο ρόλο πρέπει να παίξει το κόμμα στην απόφαση αυτή.

Οργή Από Τον Διονύση Χατζηδάκη Και Ύστατο Κάλεσμα Για Ενότητα

Ο τομεάρχης αυτοδιοίκησης και βουλευτής της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, μετά τις αψιμαχίες πήρε τον λόγο οργισμένος, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή «μίση και διαφωνίες» που δεν ταιριάζουν με την νοοτροπία του κόμματος. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, σε έντονο ύφος ζήτησε ψυχραιμία και σύνεση από όλους τους διαφωνούντες και τους απηύθυνε ύστατο κάλεσμα ενότητας, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί. «Διακρίνω αξεπέραστα μίση και είναι κρίμα να “χαθεί” η Ηλιούπολη από τις προσωπικές κόντρες ορισμένων» φαίνεται πως είπε ο κ. Χατζηδάκης προσθέτοντας: «Διακρίνω πως δεν μπορούν να ξεπεραστούν οι πληγές που έχετε δημιουργήσει ο ένας στον άλλο».

Κλείνοντας, ο βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε τους πάντες πως εάν δεν υπάρξει κοινή λύση «η ΝΔ δεν θα ασχοληθεί με την Ηλιούπολη στις δημοτικές εκλογές», ενώ έκανε σαφές πως «σε περίπτωση αδιεξόδου, εάν βρεθεί κάποιος νέος άνθρωπος με καλό βιογραφικό και όρεξη για δουλειά, η ΝΔ θα τον στηρίξει κόντρα σε όλους», προκαλώντας μούδιασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Χατζηδάκης, τέλος, έδωσε διορία μιας εβδομάδας για εξεύρεση λύσης.

Όπως όλα δείχνουν, η διάσπαση είναι προδιαγεγραμμένη στον κεντροδεξιό χώρο της Ηλιούπολης, με ακόμα μια ρήξη να είναι προ των πυλών.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ