Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Για Το ΚΥΤ Ηλιούπολης Την Μ. Τρίτη 30/4

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Για Το ΚΥΤ Ηλιούπολης Την Μ. Τρίτη 30/4

Μια έκτακτη συζήτηση για το θέμα που προέκυψε με τα έργα πέριξ του Κέντρου Υψηλής Τάσης Ηλιούπολης θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τρίτη, μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηλιούπολης.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (26/4), αρκετές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και κάτοικοι, έθεσαν το ζήτημα των εργασιών πέριξ του ΚΥΤ, ισχυριζόμενοι πως οι καλωδιώσεις που έχουν δημιουργηθεί αφορούν την αναβάθμιση του ΚΥΤ αλλά και την ηλεκτροδότηση της επένδυσης στο Ελληνικό. Μάλιστα, υπήρξαν βολές από την πλευρά του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Παπαδάτου, ο οποίος τόνισε πως η δημοτική αρχή έδωσε άδεια εργασιών «εν κρυπτώ» στους εργολάβους, καθώς, όπως ανέφερε, το αίτημα για εργασίες είχε κατατεθεί από το 2022 και η άδεια δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2024. Σε αυτή την αποκάλυψη, ο τέως Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης τόνισε πως επί της δημαρχίας του ήταν πάγια πολιτική θέση του ίδιου να μην δώσει καμια άδεια εργασιών για έργα που σχετίζονται με το ΚΥΤ.

Η Απάντηση Της Δημοτικής Αρχής

Aπό την πλευρά της, η δημοτική αρχή εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι συγκεκριμένες εργασίες δεν αφορούν στην αναβάθμιση του ΚΥΤ σε 400kV, με τον Δήμαρχο να δίνει εντολή για αναστολή των εργασιών, μετά την άδεια που είχε παραχωρήσει ο Δήμος. Πράγματι, η τεχνική υπηρεσία απέστειλε άμεσα το έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία εκπροσώπων του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης, λίγη ώρα πριν το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, δημοσίευσε ανακοίνωση με φωτογραφίες επιγραφών στην είσοδο του ΚΥΤ που το ανέφεραν ως Κέντρο ΥΠΕΡυψηλής Τάσης 400kV, κάτι το οποίο έχει αποτραπεί εδώ και δεκαετίες χάρη στις κινητοποιησεις των κατοίκων και του Δήμου.

Τέλος, σύντομη παρέμβαση του, ο εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Θοδωρής Χορόζογλου, κάλεσε το σώμα να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στον ΑΔΜΗΕ, καθώς όπως επισήμανε «έχει αποδείξει διαχρονικά πως θέλει με κάθε τρόπο την αναβάθμιση του ΚΥΤ και έχει βλάψει την πόλη».

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το ιστορικό της υπόθεσης του ΚΥΤ, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ