Facebook Pixel

Δημοτικα

Ευσταθίου: «Να Υπάρξουν Καθαροί Όροι Στο Πρόγραμμα Επεξεργασίας Αποβλήτων Από Ιδιώτη»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ευσταθίου: «Να Υπάρξουν Καθαροί Όροι Στο Πρόγραμμα Επεξεργασίας Αποβλήτων Από Ιδιώτη»

Παρέμβαση για το ζήτημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων στον Δήμο Ηλιούπολης πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά», Τάσος Ευσταθίου.

Πρίν λίγες εβδομάδες, η οικονομική επιτροπή του Δήμου ψήφισε μια πρόταση της δημοτικής αρχής, σύμφωνα με την οποία τα μπάζα και τα ογκώδη αντικειμένα που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της πόλης, θα περισυλλέγονται από τις υπηρεσίες του Δήμου, ωστόσο θα παραδίδονται σε ιδιωτική και όχι δημόσια μονάδα επεξεργασίας. Με αφορμή την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο κ. Ευσταθίου ζήτησε δημόσια το ζήτημα να συζητηθεί εκ νέου στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωση του, η πρόταση ψηφίστηκε δια περιφοράς, μέσα σε καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς να μπορεί η αντιπολίτευση να παραθέσει ερωτήματα και προτάσεις για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Ευσταθίου, «τα ερωτήματα που προκύπτουν πολυσέλιδη ανάγνωση του εισηγητικού είναι πολλά και η δημοτική αρχή οφείλει να δώσει απαντήσεις, όπως επίσης και οι όροι της όλης διαδικασίας πρέπει να είναι πεντακάθαροι».

Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο ζήτημα η Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης είχε εξαπολύσει επίθεση προς τη δημοτική αρχή, κατηγορώντας την για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης μέρους της καθαριότητας. Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση στην ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσίων, αλλά σε επεξεργασία, ογκωδών, μπάζών και άλλων παρόμοιας φύσης υλικών σε ειδική, αδειοδοτημένη, ιδιωτική δομή επεξεργασίας στερέων εκσκαφικών απορριμμάτων, καθώς ούτε ο δήμος ούτε η περιφέρεια διαθέτουν παρόμοια εξειδικευμένη δομή.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ