Facebook Pixel

Δημοτικα

Ηλιούπολη: Αιχμές Από Τις Παρατάξεις Της Αντιπολίτευσης Για Την Κατάσταση Του Στόλου Οχημάτων Του Δήμου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Αιχμές Από Τις Παρατάξεις Της Αντιπολίτευσης Για Την Κατάσταση Του Στόλου Οχημάτων Του Δήμου

Μια σειρά από ανακοινώσεις με αφορμή το εργατικό ατύχημα που συνέβη στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης εξέδωσαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αφήνοντας αιχμές και ζητώντας απαντήσεις για την κατάσταση στον τομέα καθαριότητας.

Αφορμή για τις ανακοινώσεις στάθηκε η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων, η οποία ανέφερε τα εξής: «κατά τη διάρκεια της περισυλλογής ογκωδών απορριμμάτων έσπασε(!!!) το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου, ενώ επάνω βρισκόταν εργαζόμενος, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί». Το περιστατικό κινητοποίησε άμεσα τους συνδικαλιστές της καθαριότητας, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ζητούν άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ενώ υπήρχε αναφορά και σε πλημμελή συντήρηση δημοτικών οχημάτων.

Πρώτη αντίδραση ήρθε από την λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης, η οποία δημοσίευσε την καταγγελία του σωματείου εργαζομένων. Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στην Ηλιούπολη, ανάρτησε σχόλιο στο οποίο καταγγέλονταν πλημμελής συντήρηση των οχημάτων του δήμου, με την ανακοίνωση να αναφέρει χαρακτηριστικά: Ένα ατύχημα στο Δήμο, από τύχη ανώδυνο, φέρνει στο προσκήνιο, το καίριο ζήτημα του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων έργου και  καθαριότητας στο Δήμο μας καθώς και το ζήτημα της πλημμελούς συντήρηση τους. Προβλήματα που διαιωνίζονται και εντείνονται».

Αντίδραση υπήρξε και από την πλευρά της «Μαχόμενης Ηλιούπολης» του Πέτρου Μανιάτη, η οποία σε αναρτήσή της στα social media ανέφερε -μεταξύ άλλων: «Λίγο πριν στεγνώσει το μελάνι για την “επιτυχία” της διοργάνωσης του καρναβαλιού του Δήμος Ηλιούπολης , βγαίνει ανακοίνωση του Σωματειο Εργαζομενων Δημου Ηλιουπολης για νέο εργατικό ατύχημα. Απαρχαιωμένα οχήματα, μηδενική συντήρηση ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό είναι μερικά απο αυτά που καταγγέλονται».

Ηλιούπολη Φωτεινή Πόλη: «Ελλιπώς Συντηρημένα Τα Οχήματα Του Δήμου»

«Σε μία ενδελεχή έρευνα που κάναμε και μιλώντας και με κάποιους εργαζόμενους, διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλα τα οχήματα που απαρτίζουν τον «στόλο» του Δήμου μας είναι ελλιπώς συντηρημένα παρά τις συνεχείς αναθέσεις για ανταλλακτικά, επισκευές και εντάλματα πληρωμών που δημοσιοποιούνται κατά καιρούς στην Διαύγεια» αναφέρει σε ανακοίνωση της η νεοσυσταθείσα παράταξη του Δημήτρη Ευαγγέλου, συμπληρώνοντας:

Είναι χρέος όλων μας να φροντίσουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους του Δήμου μας, δίνοντας βάρος πρωτίστως στη σωματική ασφάλειά τους, τα δικαιώματα εργασίας σε ένα υγιές και άρτιο περιβάλλον και ταυτόχρονα έχουμε την υποχρέωση ο εξοπλισμός του Δήμου να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ