Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Δημητρόπουλος: «Κίνδυνος Για Τους Δήμους Η Αύξηση Των Τιμών Ενέργειας»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δημητρόπουλος: «Κίνδυνος Για Τους Δήμους Η Αύξηση Των Τιμών Ενέργειας»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με ανάρτηση του ο έμπειρος οικονομολόγος και πρώην αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Άγγελος Δημητρόπουλος, με αφορμή το «ράλι» των τιμών σε καύσιμα και ενέργεια.

Όπως επισημαίνει ο έμπειρος πρώην αυτοδιοικητικός «οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα λόγω της εκτόξευσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου, των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης», επισημαίνοντας πως τα δημοτικά τέλη δεν θα επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες του ηλεκτροφωτισμού και της καθαριότητας με την αύξηση στα τιμολόγια της ενέργειας.

«Ένα από τα πιο κομβικά έσοδα για τη λειτουργία των Δημων ειναι τα Δημοτικά Τέλη που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών ρεύματος και πρέπει να πάνε για να καλυφθούν τα έξοδα ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κάθε Δήμου. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι όσα εισπράττουν από τα δημοτικά τέλη τόσα να ξοδεύουν αποκλειστικά όμως μόνο σε αυτούς τους δυο τομείς.Οι Δήμοι καταρτίζουν προϋπολογισμούς το φθινόπωρο για το επόμενο έτος, με βάση τα μέχρι εκείνη τη στιγμή έσοδα και έξοδα του τρέχοντος έτους. Άρα οι Δήμοι έχουν προϋπολογίσει τα έξοδά τους σε ηλεκτροφωτισμό (ηλεκτρικό ρεύμα) και καθαριότητα με βάση την τιμή του περσινού φθινοπώρου», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο κ. Δημητρόπουλος.

«Καμπανάκι» Και Για Τα LED

«Αν ένας Δήμος πλήρωνε για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης γύρω στο 1.000.000€ σε ένα χρόνο, αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι διεθνώς, θα χρειαστεί ένα ακόμα εκατομμύριο μόνο για τον οδοφωτισμό!», επισημαίνει ο πρώην αντιδήμαρχος, αναφέροντας πως η εκτίμηση αυτή δεν είναι κινδυνολογία, αλλά σενάριο με βάση πραγματικούς αριθμούς.

«Κάποιοι Δήμοι είχαν προνοήσει και είχαν αντικαταστήσει με φωτιστικά led το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού τους εξοικονομώντας ήδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέχρι σήμερα, ενώ τώρα θα επιβαρυνθούνε πολυ λιγότερο σε σχέση με το να είχαν τα παλιά φωτιστικά» αναλύει ο πρώην αντιδήμαρχος, συμπληρώνοντας: «Σε κάποιους άλλους Δήμους κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους είχαν κολλήσει τον διαγωνισμό προεκλογικά ώστε όταν έρθουν αυτοί στη διοίκηση του Δήμου να κάνουν διαγωνισμό με δικούς τους όρους και να το δώσουν στους εκλεκτούς τους… Αποτέλεσμα; 4 χρόνια να μην έχει μπει ούτε λάμπα και ο κόσμος να συνεχίσει να πληρώνει την ίδια κατανάλωση σε πολλαπλάσια τιμή ενώ οδοφωτισμό να μην έχει… Κι αυτό γιατί κάποιοι ήθελαν να κάνουν παιχνιδάκια…».

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ