Facebook Pixel

Δημοτικα

Δικαστική Δικαίωση Για Τον Πρώην Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο

Η δικαστής έκρινε αθώο τον πρώην Δήμαρχο παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Δικαστική Δικαίωση Για Τον Πρώην Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο

Αθώος κρίθηκε από το δικαστήριο ο πρώην Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος για την υπόθεση του «βιβλίου πρωτοκόλλου», που κρατούσε από το 2019.

Το 2019, όταν ο κ. Βαλασόπουλος έχασε τις εκλογές κατηγορήθηκε από τον διάδοχό του κ. Χατζηδάκη πως διατηρούσε παράτυπα βιβλίο πρωτοκόλλου στο γραφείο του Δημάρχου και το οποίο εξαφανίστηκε μετά την αλλαγή της δημοτικής αρχής. Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια με τον κ. Βαλασόπουλο κατηγορούμενο και τον κ. Χατζηδάκη να ισχυρίζεται πως στο συγκεκριμένο βιβλίο είχαν καταγραφεί έγγραφα που ήταν σημαντικά για τη λειτουργία του Δήμου και στα οποία ο ίδιος δεν είχε πρόσβαση ως τότε νέος Δήμαρχος. Για την υπόθεση διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Μετά από 4 χρόνια αναμονής, η επίμαχη δίκη πραγματοποιήθηκε χθες, 19 Μαρτίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κ. Βαλασόπουλου, ωστόσο η δικαστής, στην οποία άνηκε η τελική απόφαση, τον κήρυξε αθώο, δικαιώνοντας τον.

Όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Σήμερα για μια ακόμα φορά οι δικαστικές αρχές της χώρας με αθώωσαν. Τελικά το Πρωτόκολλο του Δημάρχου δεν ήταν η βασική αιτία για να χάσει ο πρώην δήμαρχος τις πρόσφατες εκλογές. Αποδείχτηκε ότι τίποτα από αυτά που ισχυρίστηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ισχύει. Έφερε το θέμα στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, διέταξε ΕΔΕ, ισχυρίστηκε ότι του απέκρυψα έγγραφα η χρήση των οποίων θα τον διευκόλυνε στη διοίκηση του δήμου… και τι αποδείχτηκε; Μια μεγάλη φούσκα. Ο κόσμος της Ηλιούπολης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του έδωσε την απάντηση για όλα τα παραπάνω και για άλλα που έρχονται».

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ