Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Διευρύνεται Το Διαδημοτικό Μέτωπο Κατά Του ΚΥΤ Και Του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Διευρύνεται Το Διαδημοτικό Μέτωπο Κατά Του ΚΥΤ Και Του Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Στην Ηλιούπολη

Νέους «συμμάχους» φαίνεται πως αποκτά το πάλαι ποτέ κοινό διαδημοτικό μέτωπο Ηλιούπολης και Αργυρούπολης κατα του ΚΥΤ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέραν της διαδημοτικής επιτροπής αγώνα, που πλέον αριθμεί 20 χρόνια ιστορίας, παρατάξεις και φορείς από την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη και τον Άλιμο συνασπίζονται και ενώνουν δυνάμεις για να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις τους κατά του ΚΥΤ και του διαδημοτικού κοιμητηρίου στον Υμηττό, στο ύψος της Ηλιούπολης.

Mετά την άκρως επιτυχημένη διαδικτυακή εκδήλωση για το ζήτημα του ΚΥΤ και του κοιμητηρίου από τη δημοτική παράταξη του Αλίμου «Άνω-Κάτω Στο Καλαμάκι», επικεφαλής προοδευτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων από τους τρεις δήμους αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το Σάββατο 9/1, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κοινές κινήσεις και δράσεις τους.

Αποστάσεις Παρατάξεων Στον Αλιμο Από Τις Θέσεις Κονδύλη Για Το Κοιμητήριο

Όπως φαίνεται, παρά το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου υπερ του κοιμητηρίου πριν αρκετούς μήνες, αρκετές παρατάξεις του γειτονικού δήμου έχουν αρχίσει και παίρνουν αποστάσεις από τη διοίκηση, αφήνοντας αιχμές για «παραπλάνηση» από τον Δήμαρχο. Όπως άλλωστε ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Άλιμο κ. Τσαμήτας στην προηγούμενη διαδικτυακή εκδήλωση, ο δήμαρχος Αλίμου δεν τους έδωσε την πλήρη εικόνα της κατάστασης και διαβεβαίωσε το σώμα πως ο Δήμος Ηλιούπολης είναι σύμφωνος με τη δημιουργία κοιμητηρίου στον Υμηττό. Κάτι τέτοιο, όμως, ποτέ δεν συνέβη, καθώς το δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης έχει απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με την αντιπολίτευση να συνασπίζεται κατά της διοίκησης (ΗλιούπΟλοι Μαζί), η οποία μαζί με τους «Συνεργούς» τάσσονται υπέρ του κοιμητηρίου. Τονίζεται πως οι «Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη» είναι η μόνη αριστερή παράταξη στα νότια προάστια που τάσσεται ανοικτά υπερ. της κατασκευής διαδημοτικού κοιμητηρίου στη Β’ Ζώνη Υμηττού.

Στη συζήτηση, εκτός από τις «αριστερές» δυνάμεις των 3 δήμων θα συμμετέχουν και πολιτικές παρατάξεις από τον χώρο του κέντρου και της κεντροδεξιάς, γεγονός που ενισχύει το μέτωπο κατά του ΚΥΤ και του κοιμητηρίου.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ