Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Διευκρινίσεις Σχετικά Με Τους Πανηγυρικούς Εορτασμούς Της Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Από Τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου

Τι αναφέρει στην ανακοίνωση του ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Διευκρινίσεις Σχετικά Με Τους Πανηγυρικούς Εορτασμούς Της Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Από Τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με τις πανηγύρεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας στην Ηλίουπολη προέβη ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου.

Ο Πανοσιολογιώτατος διαχώρισε τις πανηγύρεις σε “θρησκευτική”, “παραδοσιακή” και “εμπορική”, τονίζοντας πως οι δύο πρώτες θα διεξαχθούν κανονικά, με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων ασφαλείας από την πλευρά της ενορίας, επισημαίνοντας ωστόσο πως η εμπορική πανήγυρη είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilioupolinews.gr, η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί κανονικά, κάτω -ωστόσο- από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ, εδώ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να μιλάμε και να καταλαβαίνουμε ελληνικά.

Σήμερα με ιδιαίτερη ένταση, αλλά και τις προηγούμενες μέρες δεχόμαστε ερωτήματα για το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας. Η απάντησή μας είναι ότι η εορτή της Αγίας μας, θα τιμηθεί κατά πάντα και διά πάντα.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον όρο πανηγύρι, εννοούνται τρία ή και περισσότερα διαφορετικά πράγματα. Στην περίπτωσή μας, το πανηγύρι διακρίνεται σε εκκλησιαστικό, παραδοσιακό και εμπορικό. Το πρώτο, περιλαμβάνει λατρεία και προσευχή. Υπεύθυνη είναι η εκκλησιαστική κοινότητα και θα γίνει κανονικά σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.

Το δεύτερο, το παραδοσιακό, που στην περίπτωσή μας διοργανώνεται από την εκκλησιαστική κοινότητα, θα γίνει κανονικά όπως έχει ανακοινωθεί και με τους όρους που έχουν προβλεφθεί για τα μέτρα αποστασιοποίησης. Προς τούτο θα υπάρχει ζωντανή μουσική και τις δύο μέρες και θα γίνει μόνο παρουσίαση αντικριστών χορών από λαογραφικό όμιλο, εκτός αν διατάξει απαγόρευση στους μουσικούς η πολιτεία. Δεν προσκλήθηκαν οι τοπικοί σύλλογοι για να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και θα αποτραπούν από αυτό και οι ενορίτες και λοιποί προσερχόμενοι.

Το τρίτο που αφορά την εμποροπανήγυρη, είναι ευθύνη του δήμου Ηλιουπόλεως και από εκείνον προγραμματίζεται και γίνεται κάθε χρόνο. Δεν έχουμε πληροφορίες περί αυτού. Σε συζητήσεις όμως που έγιναν, εκφράσαμε την άποψή μας ότι εφόσον γίνεται η λαϊκή αγορά για τρόφιμα, δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει η η εμποροπανήγυρις, με τα προβλεπόμενα μέτρα αποστασιοποίησης και με την διάθεση περισσότερων δρόμων πιθανώς για τους μικροπωλητές.

Η λογική έχει εξοβελιστεί από τη ζωή και τις αποφάσεις των υπευθύνων. Το ζήσαμε σαν διωγμό της πίστεως και των πιστών την Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο. Το ζούμε και πλέον στο ότι 10 άνθρωποι μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλούν και να τρώνε, όμως δεν μπορούν να πιαστούν χέρι-χέρι να χορέψουν, ακόμα και αν τα χέρια τους μπορεί να είναι καθαρισμένα με απολυμαντικό και οι αποστάσεις πρόσωπο προς πρόσωπο από την συνήθη έκταση των χεριών, ξεπερνούν το 1,5μ πλάγια και πολύ περισσότερα μέτρα σε ευθεία γραμμή. Τώρα αν πούμε ότι η απόσταση σε διπλό ή τριπλό κυκλωτικό χορό είναι μικρότερη του 1,5μ, τότε από όσα μας έχουν πει οι επιστήμονες, ο κορωναϊός δεν κολλάει στα μαλλιά και τα ρούχα και δεν εκπέμπεται από αυτά.

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ