Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Παράταξη “Η Πόλη Που Θέλω”: «Πρόταση Ψηφίσματος Για Την Αγιά Σοφιά Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης»

Tι αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Παράταξη “Η Πόλη Που Θέλω”: «Πρόταση Ψηφίσματος Για Την Αγιά Σοφιά Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης»

Πρόταση ψηφίσματος για την καταδίκη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί θα εισηγηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης η δημοτική παράταξη “Η Πόλη Που Θέλω”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης «Η Αγία Σοφία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και σύμβολο του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας. Δυστυχώς η σχετική απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποτελεί έκπληξη. Έπειτα από τις μεθοδεύσεις της τουρκικής κυβέρνησης , το τουρκικό ΣτΕ ακύρωσε το διάταγμα του 1934 –το οποίο έφερε την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ – σύμφωνα με το οποίο οριζόταν το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μουσείο»

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές αυτών που εναντιώνονται στις επιδιώξεις της τουρκικής κυβέρνησης και του Προέδρου της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, και ζητάμε να παρέμβει η διεθνής κοινότητα, όπως εκφράζεται θεσμικά μέσω της δομής των Ηνωμένων Εθνών που εστιάζει στην προστασία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιά, της UNESCO, ώστε να μην προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση στα επόμενα σχεδιαζόμενα βήματά της για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ