Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Ηλιούπολη: Στο Τραπέζι Του Διαλόγου Με Πρωτοβουλία Της ΝΔ Ευσταθίου, Αραμπατζής & Βαμβίνης

Αναλυτικό ρεπορτάζ με τους συσχετισμούς και το παρασκήνιο.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Στο Τραπέζι Του Διαλόγου Με Πρωτοβουλία Της ΝΔ Ευσταθίου, Αραμπατζής & Βαμβίνης

Μια κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του κεντροδεξιού χώρου στην Ηλιούπολη ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται πως έχει προγραμματιστεί στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ιθύνοντες της Νέας Δημοκρατίας έχουν καλέσει στο τραπέζι του διαλόγου τους τρεις κεντροδεξιούς υποψήφιους Δημάρχους Ηλιουπολης, δηλαδή τον Τάσο Ευστάθιου, τον Γαβριήλ Αραμπατζή και τον Θανάση Βαμβινη, με απώτερο σκοπό την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης ώστε να υπάρχει μια, ενιαία «γαλάζια» υποψηφιότητα στην Ηλιούπολη. Σε περίπτωση που το συγκεκριμένο σενάριο έυοδωθεί, τότε το κυβερνών κόμμα θα δώσει επίσημα τη στήριξη του στη μοναδική και ενιαία υποψηφιότητα.

Ωστόσο τα δεδομένα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση

Οι Συσχετισμοί, Οι Κόντρες Και Το Σενάριο Τριχοτόμησης

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, ισχυρότερος εκ των τριών υποψηφίων εμφανίζεται ο Τάσος Ευστάθιου. Και αυτό διότι έχει ήδη έτοιμο ψηφοδέλτιο με περίπου 40 νέους υποψήφιους, το οποίο μεγαλώνει, ενώ στις τελευταίες εκλογές έχασε τη δεύτερη θέση για μόλις 400 ψήφους.

Ο κ. Ευστάθιου έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος ακόμα και αν η ΝΔ δώσει το «χρίσμα» σε άλλον υποψήφιο, ενώ προχωράει κανονικά τον προεκλογικό του σχεδιασμό έχοντας μάλιστα «κλείσει» ήδη το προεκλογικό του κέντρο σε κεντρικό σημείο της πόλης. Ο ίδιος έχει κατά καιρούς προσπαθήσει να προσεγγίσει τον κ. Αραμπατζη για συνεργασία, με τον διάλογο ωστόσο να μην αποδίδει καρπούς. Τελευταία του προσπάθεια ήταν στα τέλη Ιουνίου, όταν απηύθυνε ύστατο κάλεσμα ενότητας, χωρίς ωστόσο ανταπόκριση. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηλιούπολη, Πάμε Μπροστά» ειναι ο κατεξοχήν πιο αναγνωρίσιμος εκ των τριών υποψηφίων, καθώς μετρά ήδη 2 δεκαετίες ενεργού επαγγελματικής και πολιτικής δράσης στην πόλη.

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής, από την άλλη είναι εσωκομματικά αποδυναμωμένος μετά από μια σειρά κινήσεων του που έχουν δυσαρεστήσει στελέχη της Πειραιώς. Τόσο το χρίσμα που έχει λάβει από τους πράσινους, όσο και η αδιαφορία που έδειξε στο κάλεσμα του κόμματος για διάλογο πριν λίγους μήνες, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ αποκορύφωμα της «διάρρηξης» των σχέσεων με την Πειραιώς ήταν ανακοίνωση του στην οποία ανέφερε δημόσια πως δεν ενδιαφέρεται για το χρίσμα της ΝΔ. Με απλά λόγια, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη Που Θέλω» κάθεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης χωρίς άσσους στο μανίκι και από μειονεκτική διαπραγματευτική θέση.

Τέλος, στο τοπικό, κεντροδεξιό «παζλ» έχει μπει εσχάτως και ο Θανάσης Βαμβίνης. Ο 38αρης μηχανικός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πριν λίγες εβδομάδες, ενώ φημολογείται πως θα ανακοινώσει τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του την προσεχή εβδομάδα. Ο κ. Βαμβίνης έχει κομματική θέση, καθώς είναι τομεάρχης μεταφορών, ενώ το 2014 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο κ. Καλαφάτη.

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούσαν σενάρια και φήμες σχετικά με τη στήριξη της ΝΔ, οι οποίες ανέφεραν πως εάν οι κ. Ευσταθίου και Αραμπατζής δεν βρουν τη «χρυσή τομή» μεταξύ τους, τότε η ΝΔ θα στηρίξει μια τρίτη, υποψηφιότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η νέα κατεύθυνση που έχει δοθεί από την Πειραιώς είναι η προσπάθεια συνεννόησης και των 3 μερών, ενώ σε περίπτωση μη-συμφωνίας δεν θα υπάρξει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο, με τον κεντροδεξιό χώρο να διασπάται ακόμα περισσότερο.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ