Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αττικές Διαδρομές Α.Ε: “Καμία Αλλαγή Στο Καθεστώς Της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης”

Aποκλειστικό ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr για το επίμαχο θέμα της αστικής σήραγγας ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αττικές Διαδρομές Α.Ε: “Καμία Αλλαγή Στο Καθεστώς Της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης”

Πριν λίγες εβδομάδες, είχε δει το φως της δημοσιότητας μία είδηση που ανέφερε πως το έργο της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καθώς υπάρχουν σκέψεις απένταξής του από τις επεκτάσεις της Αττικής οδού. Πολλά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν αυτούσιο το εν λόγω δημοσίευμα, το οποίο προκάλεσε συζήτηση και στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης.

Τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την απένταξη του έργου της αστικής σήραγγας από το πλάνο επεκτάσεων της Αττικής Οδού, με τον πρόεδρο της εταιρείας “Αττικές Διαδρομές” να προτείνει στο πλαίσιο εσπερίδας της Ένωσης Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων πως “η αστική σήραγγα Ηλιούπολης θα πρέπει να  υλοποιηθεί ως αυτοτελές έργο καθώς δεν συνδέεται άμεσα με το δίκτυο της Αττικής Οδού”. 

Όπως ήταν φυσικό, η εν λόγω δήλωση ξεσήκωσε αντιδράσεις στην πόλη, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που έχει τη στήριξη της πλειονότητας των δημοτικών παρατάξεων. Μάλιστα ο Δήμαρχος δεσμέυθηκε πως το ζήτημα θα συζητηθεί ξεχωριστά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ilioupolinews.gr επικοινώνησε με την εταιρεία “Αττικές Διαδρομές Α.Ε” προκειμένου να ζητήσει διευκρινήσεις.

Τι Λέει Η Αρμόδια Εταιρεία

Σε επικοινωνία με την υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας κ. Άννα Πετρίδου, το ilioupolinews έθεσε μια σειρά απο ερωτήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου και τα όσα αναφέρονταν στα επίμαχα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν.

Η κ. Πετρίδου δήλωσε πως “οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο μιας εσπερίδας, με τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Χαλκιά να προβαίνει απλά επιστημονικές προτάσεις για το πως μπορούν να αποσυμφορηθούν οι παρακείμενες της Αττικής Οδού πόλεις από την κίνηση των οχημάτων“, ενώ διαβεβάιωσε πωςδεν υπάρχει καμία αλλαγή στο status των έργων επεκτάσεων της Αττικής οδού από την πλευρά της εταιρείας και βρισκόμαστε ακόμα στη φάση των επιστημονικών μελετών”.

Καθυστερήσεις Στην Υλοποίηση

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου της εταιρείας φαίνεται πως διαψεύδουν τα όσα γράφτηκαν περί “απένταξης του έργου από το πλάνο των επεκτάσεων”, ωστόσο προβληματίζουν ως προς το σκέλος του χρονοδιαγράμματος, καθώς φαίνεται πως ενώ τα έργα στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν σύντομα, το έργο θα καθυστερήσει αρκετά, εάν και εφόσον ευοδωθεί, προκαλώντας πολύ σημαντικά προβλήματα στο κυκλοφοριακό της Ηλιούπολης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρζης είχε ανακοινώσει σε συνέντευξη του πριν από αρκετούς μήνες πως εντός του 2019 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν διαφαίνεται στο εγγυς μέλλον σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας “Αττικές Διαδρομές” στο ilioupolinews.gr.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ