Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Άρθρο Στελέχους Της Παράταξης Ευσταθίου: “Έχουμε Τη Στήριξη Της ΝΔ, Μη Διαδίδετε Fake News”

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Άρθρο Στελέχους Της Παράταξης Ευσταθίου: “Έχουμε Τη Στήριξη Της ΝΔ, Μη Διαδίδετε Fake News”

To ilioupolinews έλαβε το βράδυ της Τετάρτης 6/2 ένα εκτενές μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο από στέλεχος της παράταξης “Ηλιούπολη, Πάμε Μπροστά” και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον Τάσο Ευσταθίου.

Ο υπογράφων την επιστολή κ. Τάσος Παπαβασιλείου, μεταξύ άλλων εγκαλεί το ilioupolinews.gr, αναφέροντας πως διαδίδει fake news και πως δρα μεροληπτικά στην ενημέρωση των πολιτών, ενώ αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Τάσου Ευσταθίου, επιτίθεται εμμέσως στο ilioupolinews, αναφέροντας πως τα όσα παρατέθηκαν στο ρεπορτάζ του για το χρίσμα της ΝΔ στον Δήμο Ηλιούπολης ειναι ψευδή. 

Ο κ. Παπαβασιλείου αναφέρει επίσης πως είναι δεδομένη η στήριξη της ΝΔ στον Τάσο Ευσταθίου, κάτι που συμπέραινε από την παρουσία εν ενεργεία βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κοπή της πίτας του Τάσου Ευσταθίου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Παπαβασιλείου: 

Σχεδόν καθημερινά παρακολουθώ και ενημερώνομαι μέσα από δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (social media) για όλα τα θέματα που γράφονται και αφορούν την πόλη μας σαν ενεργός πολίτης. Είναι όμως όλα όσα γράφονται αληθινά? Είναι  Fake? Όταν ένας ιστότοπος (site, Blog) ανεβάζει ένα δικό του κείμενο οφείλει να ανταποκρίνεται σε πραγματικά γεγονότα. Είναι αυτό που λέμε η υπογραφή δεσμεύει τον υπογράφοντα του άρθρου!

Δια του λόγου το αληθές και προς αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να βάλω τα πράγματα στη θέση τους διαβάζοντας το άρθρο σας με θέμα: «Εμφύλιος Στην Κεντροδεξιά Στην Ηλιούπολη Για Το Χρίσμα – Καμία Στήριξη Σε Κανέναν Υποψήφιο Λέει Η Τοπική Οργάνωση».

Αλήθεια, τι ενόχλησε περισσότερο σχετικά με το άρθρο ‘’Ο κύβος ερρίφθη” – Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Τάσο Ευσταθίου στην Ηλιούπολη’’ που δημοσιεύτηκε από το blog energospolitisilioupolis? Ο συντάκτης ήταν παρόν στην κοπή πίτας του κου Ευσταθίου και μετέφερε ότι είδε, ότι είδαν και όλοι που ήτανε  παρόντες, αυτό που είδατε και εσείς που ήσασταν παρόντας.

Όλοι μας είδαμε λοιπόν, ότι όλος αυτός ο κόσμος, στηρίζει τον Τάσο Ευσταθίου με τις πράξεις του, με την φυσική του παρουσία και όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν!

Επίσης παρευρέθησαν βουλευτές του Νότιου Τομέα, Υποψήφιοι βουλευτές, ο Πρόεδρος της  Νομαρχιακής & άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ.

Πιστεύει κανείς άραγε ότι δεν στηρίζεται από την Ν.Δ.? Δηλαδή η παρουσία όλων αυτών των στελεχών υποδηλώνει κάτι διαφορετικό? 
Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Αυτό που έγραψε ο συντάκτης του blog energospolitisilioupolis, βγήκε μέσα από αυτονόητες και αυθόρμητες σκέψεις που τις έκαναν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Ποια είναι λοιπόν η Fake είδηση? 

Κι εδώ είναι που παρουσιάζεται το παράδοξο γεγονός, δηλαδή ότι εσείς μέσω του δικού σας site προβάλατε πρόθυμα και αβίαστα ως ΕΙΔΗΣΗ, την αναιτιολόγητη ανάρτηση ενός προσωπικού προφίλ στο facebook, που παρουσίαζε ως Fake το άρθρο που δημοσιεύτηκε από το έγκριτο blog energospolitisilioupolis, ενώ για εσάς δεν ήταν είδηση το να προβάλετε τα πραγματικά γεγονότα, όπως άλλωστε οφείλετε, και για τα οποία έχετε και ιδίαν αντίληψη, και που παρουσιάζονται με δεδομένες παρουσίες και φωτογραφίες. 

Η είδηση για εσάς ήταν μια ανάρτηση στο facebook, όπου όλοι μας  γνωρίζουμε πως ο καθένας μπορεί να αναρτήσει ότι θέλει χωρίς αιτιολόγηση, για τους προσωπικούς του σκοπούς…!!

Για να λυθούν οι όποιες απορίες, σας γνωρίζω ότι οι πολίτες δεν περιμένουν από τα site να μάθουν ποιόν στηρίζει η ΝΔ για Δήμαρχο Ηλιούπολης. Τα γεγονότα μπορούν να μας οδηγήσουν ποιόν εμπιστεύονται περισσότερο, ποιόν θεωρούν ικανότερο και αυτός είναι ο Τάσος Ευσταθίου!

Έχετε κάθε δικαίωμα να στηρίζετε τις επιλογές σας, τον σημερινό Δήμαρχο και τους δορυφόρους του, όμως οφείλετε να είστε αντικειμενικοί και έγκυροι κάθε φορά που δημοσιεύετε ένα άρθρο σας.

Με εκτίμηση,
Παπαβασιλείου Τάσος 
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Τάσο Ευσταθίου

Παρακαλώ προς δημοσίευση του άρθρου

Η απάντηση του ilioupolinews

Aξιότιμε κύριε Παπαβασιλείου,

Σας ευχαριστούμε για το μήνυμα σας. Φυσικά και θα δημοσιεύσουμε την επιστολή σας, καθώς είναι χρέος μας η πολυφωνία και η πλουραλιστική ενημέρωση.

Απαντάμε στις μομφές και τα ερωτήματά σας, με τη σειρά που τέθηκαν:

  1. Η είδηση που αναρτήσαμε βασίζεται όχι απλά σε αληθινά γεγονότα, αλλά και σε απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Μετά από το δημοσίευμα στο έγκριτο τοπικό blog “ενεργός πολίτης Ηλιούπολης” στο οποίο αναφερόταν η στήριξη της ΝΔ στον Τάσο Ευσταθίου, τηλεφωνήσαμε αμέσως στην Πειραιώς, όπου στελέχη του τομέα τοπικής αυτοδιοίκησης διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει καμία επίσημη στήριξη της ΝΔ σε υποψήφιο δήμαρχο στην Ηλιούπολη. Πέρα από τις προφορικές διαβεβαιώσεις της ΝΔ, το ρεπορτάζ συνεχίστηκε και μάλιστα λίγες ώρες αργότερα η τοπική οργάνωση της ΝΔ στην Ηλιούπολη διέψευσε τα περί χρίσματος, δικαιώνοντας το ρεπορτάζ μας. Παρά το γεγονός οτι είχαμε ασφαλείς πληροφορίες πριν την επίσημη ανακοίνωση, δεν δημοσιεύσαμε τίποτα μέχρις ότου να τοποθετηθεί επίσημα η τοπική οργάνωση. Το ilioupolinews έκανε το ρεπορτάζ όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Μην ψάχνετε λοιπόν fake news εκεί που δεν υπάρχουν.
  2. Η Νέα Δημοκρατία έχει διασαφηνίσει σε όλους τους τόνους πως δεν δίνει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο στην πόλη μας. Οπότε μάλλον οι δικοί σας ισχυρισμοί είναι fake news και όχι τα όσα τεκμηριωμένα έγραψε το ilioupolinews. Η στήριξη ενός κόμματος σε κάποιον υποψήφιο τεκμαίρεται από τις επίσημες ανακοινώσεις του και όχι από την παρουσία στελεχών του σε εκδηλώσεις, ειδικά σε προεκλογική περίοδο εθνικών εκλογών.
  3. Εν έτει 2019, η είδηση αλιεύεται από παντού και το Facebook είναι ένα νέο μέσο που προσφέρεται για ειδήσεις και πληροφορίες. Ο κ. Αθανασίου είναι άλλωστε σημαίνον στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ (πρώτος σε σταυρούς) και θα ήταν τρομερή παράλειψη από την πλευρά μας να μην παρακολουθούμε την δράση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πλέον διεξάγεται το μεγαλύτερο μέρος μιας σύγχρονης προεκλογικής καμπάνιας. Μάλλον θα έπρεπε να μας δίνετε εύσημα που παρακολουθούμε τους υποψήφιους στα social media, ρωτάμε, κάνουμε ρεπορτάζ και δεν αναπαράγουμε απλά τα δελτία τύπου που μας στέλνουν.
  4. Το ilioupolinews δεν στηρίζει κανέναν και δεν έχει κανένα ιδιοτελή σκοπό. Έχει δημιουργηθεί με ίδιους πόρους, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ διαφήμισης από την τοπική αγορά ή το δημόσιο και λειτουργεί προς το κοινό συμφέρον. Είμαστε ένα μέσο στην Ηλιούπολη που δίνουμε βήμα σε όλους (κάτι που αποδεικνύεται με τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής) και έχουμε δεσμευθεί δημόσια πως δεν θα ζητήσουμε ούτε ένα ευρώ διαφήμισης από κανέναν υποψήφιο δήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο προεκλογικά. Απόδειξη όλων των παραπάνω είναι η διεξαγωγή βίντεο-συνεντεύξεων με όλους ανεξαιρέτως τους υποψηφίους Δημάρχους, μέχρι τις εκλογές, πρόσκληση την οποία έχει αποδεχθεί με χαρά και ο κύριος Ευσταθίου. Εάν όλα τα παραπάνω μαρτυρούν μεροληψία, τότε σας παραπέμπουμε στο λεξικό της ελληνικής γλώσσας.
  5. Σχετικά με τις αναφορές σας περί στήριξης στον Δήμαρχο, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε κριτικάρει σκληρά το έργο και τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε το δημοσίευμα για τη δράση της δημοτικής αστυνομίας, το δημοσίευμα για τις απρεπείς εκφράσεις του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο, το δημοσίευμα για την κακή κατάσταση του οδοστρώματος έξω από δημοτικά γήπεδα στην Ηλιούπολη, τις καταγγελίες πολιτών για την κακή κατάσταση του δημοτικού κολυμβητηρίου και πολλά άλλα ρεπορτάζ, καθώς και όλες ανεξαιρέτως τις κριτικές  και καταγγελίες στελεχών της αντιπολίτευσης προς τη δημοτική αρχή, τις οποίες δημοσιεύουμε χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
  6. Η μόνη επιλογή που στηρίζουμε είναι η ενημέρωση των πολιτών. Πιθανολογούμε πως τα όσα γράφετε για την αξιοπιστία μας προέρχονται από το γεγονός ότι είναι περιορισμένη η ειδησεογραφία που αφορά τον Τάσο Ευσταθίου στο site μας, ωστόσο μάλλον  δεν γνωρίζετε πως  οι ανακοινώσεις που λαμβάνουμε από την παράταξη σας είναι μηδαμινές έως ανύπαρκτες, σε αντίθεση με όλες τις άλλες παρατάξεις του Δήμου που μας τροφοδοτούν καθημερινά με όλες τις ανακοινώσεις τους. Η παράταξη “Ηλιούπολη, Πάμε Μπροστά” έστειλε το τελευταίο της επίσημο δελτίο τύπου στο ilioupolinews πριν 3 μήνες, γεγονός που προβληματίζει και εμάς τους ίδιους. Τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, δεν μας έχει κοινοποιηθεί καν λίστα με τους πρώτους υποψηφίους, τους οποίους μαθαίνουμε αποσπασματικά από δημοσιεύματα στο έγκριτο blog του κύριου Κάνδηλα, τον οποίο θεωρούμε ως έναν από τους καλύτερους ρεπόρτερ της πόλης μας.

Το ilioupolinews, όπως όλα τα τοπικά μέσα, είναι απλά ο καθρέφτης των όσων γίνονται στην πόλη. Εάν οι κεντροδεξιοί της πόλης έχετε ενδοπαραταξιακά θέματα ενότητας, δεν σας φταίει ο καθρέφτης: Προβάλει ό,τι πραγματικά συμβαίνει. Όσο για την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρουμε, μιλάνε οι αριθμοί: Τον Ιανουάριο του 2019 48.000 συμπολίτες μας, εμπιστεύθηκαν το site μας για την ενημέρωσή τους.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία η διευκρίνηση,

Με εκτίμηση,
ilioupolinews.gr

 

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

3 σχόλια στο άρθρο “Άρθρο Στελέχους Της Παράταξης Ευσταθίου: “Έχουμε Τη Στήριξη Της ΝΔ, Μη Διαδίδετε Fake News”
  1. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

    «Εν όψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας αναφορικά με δημόσιες δηλώσεις ή στηρίξεις υποψηφίων Περιφερειαρχών, Δημάρχων και μελών Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων, εάν δεν έχει προηγηθεί συνεννόηση για ενδεχόμενη στήριξη Υποψηφίου ή/και Συνδυασμού από τα θεσμικά όργανα του Κόμματος».
    ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο Κος ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ.
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ , ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ, ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.

  2. Ο/Η Kώστας Αγγελάκης λέει:

    Ρε Τάσο, λίγη ντροπή να βάζεις άλλους μπροστά να γράφουν δικές σου ανακοινώσεις στα κρυφά. Αφού δεν έχεις στήριξη. Κάντε λίγο χώρο οι δεινοσαυροι να βγουν μπροστά νέοι ανθρωποι. Όλο τους ίδιους και τους ίδιους βλέπουμε. ΕΛΕΟΣ.

    Οσο για τη στηριξη της ΝΔ, μην λες ψέμματα στον κόσμο.

  3. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ SITE. ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΕΩΣ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΦΡΑΣΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ. Η ΚΑΠΗΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΠΟΙΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ. ΟΙ ΑΥΤΟΦΕΡΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΤΟΥ Κου ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΩΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚοΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ?
    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ