Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: “Ο Δήμος Έχει Μπλοκάρει 1300 ΑΦΜ Για Μικρο-οφειλές Και Προχωρά Σε Κατασχέσεις”

Μια σημαντική καταγγελία δημοσίευσε η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης, σχετικά με το ΑΦΜ 1300 συνδημοτών μας.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης Newsroom

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: “Ο Δήμος Έχει Μπλοκάρει 1300 ΑΦΜ Για Μικρο-οφειλές Και Προχωρά Σε Κατασχέσεις”

Μια σημαντική καταγγελία δημοσίευσε η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης, σχετικά με το ΑΦΜ 1300 συνδημοτών μας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξεδόθη, “ο Δήμος Ηλιούπολης έχει μπλοκάρει το ΑΦΜ σε 1300 συνδημότες μας, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία προκατάσχεσης και στο κατώφλι του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού λόγω οφειλών στον Δήμο”. Μάλιστα η ανακοίνωση κάνει λόγο για ολοκληρωμένη πρόταση που είχε κάνει η λαϊκή συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία όμως “αγνοήθηκε από τη δημοτική αρχή”, όπως αναφέρεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της λαϊκής συσπείρωσης Ηλιούπολης: 

Σε 1300 ανήλθαν οι συνδημότες μας που ο Δήμος, τους έχει μπλοκάρει το ΑΦΜ και βρίσκονται σε διαδικασία προκατάσχεσης και στο κατώφλι του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού λόγω οφειλών στον Δήμο!!!

Οφειλές που αφορούν σε τέλη, φόρους, ΤΑΠ, κλήσεις της τροχαίας και εισπράττονται από τους δήμους.

Πέρσι τέτοιο καιρό ο αντίστοιχος αριθμός των συνδημοτών μας ήταν 1045, με τους 415  από αυτούς  να έχει μπλοκαριστεί η φορολογική τους ενημερότητα για 300-500 ευρώ!!! Σήμερα με ευθύνη της δημοτικής αρχής έχουμε ένα άλμα του 30%!

Ενάμιση χρόνο πριν η Λαϊκή Συσπείρωση είχε φέρει το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Κάλεσε δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσουν να μην σταλεί ούτε ένας συνδημότης μας στην σέντρα της εφορίας και του κινδύνου του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού εφόσον η οικονομική και η κοινωνική του κατάσταση είναι αυτή που τον  φέρνει στην κατάσταση να μην μπορεί να πληρώσει στο Δήμο.
  • Να διαγράψει το δημοτικό συμβούλιο με ευθύνη του  τις οφειλές στο Δήμο για κάθε συμπολίτη μας που είναι ενταγμένος στο καθεστώς του Κατώτατου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ), τουλάχιστον.
  • Να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να πληρώσουν οι 49 επιχειρήσεις στο Δήμο που υπεκφεύγουν και χρωστούν τα περισσότερα, πάνω από 1εκ ευρώ.
  • Να απαιτήσει με ψήφισμα του, το Δημοτικό Συμβούλιο, από την κυβέρνηση, Νομοθετική  ρύθμιση που θα επιτρέπει στα Δημοτικά Συμβούλια να μπορούν διαγράφουν ολικά ή μερικά χρέη για νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν, να δοσοποιεί οφειλές ανάλογα με την δυνατότητα τους και πάντα κάτω από την έρευνα και το έλεγχο των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Μια  ρύθμιση αναγκαία και επείγουσα  στους Δήμους ώστε να προστατευτούν φτωχά, άνεργα νοικοκυριά που τους ρήμαξε η κρίση και η φορολογική επέλαση διαδοχικά των κυβερνήσεων, να μην βρεθούν στο κίνδυνο πλειστηριασμού τα περιουσιακά τους στοιχεία και  το σπίτι τους για οφειλόμενα στο Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή απέρριψε πανηγυρικά τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης, δεν πήρε καμιά πολιτική πρωτοβουλία ώστε να σταματήσει αυτός ο κατήφορος.

Η στάση της ίδια με αυτή της κυβέρνησης, που απέρριψε την τροπολογία του Δήμου Πάτρας για αυτό το ζήτημα στην Βουλή, την οποία κατέθεσε το ΚΚΕ.

Αποτέλεσμα της πολιτικής της και με ευθύνη του Δήμου, είναι αυτό το άλμα στην εφορία.

Ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Δημοτικής Αρχής θα είναι και επόμενο βήμα του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που ακολουθεί το μπλοκάρισμα του ΑΦΜ των συνδημοτών μας και εφόσον η οφειλή τους ξεπερνά τα 500 ευρώ.

Ο ρόλος Πόντιου Πιλάτου στον οποίο ασκείται συστηματικά η Δημοτικη Αρχή σε τέτοια σοβαρά ζητήματα για την ζωή και το βιος φτωχών νοικοκυριών στην πόλη μας είναι και ανεύθυνος και επικίνδυνος.

Κανένας πλειστηριασμός ή κατάσχεση για οφειλές φτωχών νοικοκυριών στο Δήμο. Να σταματήσουν τώρα όλες οι διαδικασίες προ-κατάσχεσης από τον Δήμο που είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ