Facebook Pixel

Τοπικα

Ηλιούπολη: Απομακρύνθηκαν Ακατάλληλα Κοντέινερς Από Σχολεία Εν Μέσω Αντιδράσεων

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Απομακρύνθηκαν Ακατάλληλα Κοντέινερς Από Σχολεία Εν Μέσω Αντιδράσεων

Σε απομάκρυνση 4 ακατάλληλων Κοντέινερς που βρίσκονταν σε 2 σχολικά συγκροτήματα της πόλης προέβη η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των σχολικών υποδομών για το νέο σχολικό έτος.

Πιο συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν 2 από τα συνολικά 6 κοντέινερς που βρίσκονται προαύλιο χώρο του 4ου Γυμνασίου της πόλης, καθώς και δύο από το προαύλιο του 8ου & 17ου σχολείων, τα οποία δε θα χρησιμοποιηθούν για διδασκαλία το νέο σχολικό έτος, λόγω της μείωσης του σχολικού πληθυσμού. Τονίζεται πως τα συγκεκριμένα κοντέινερς είχαν λήξει από την αρχή της προηγούμενης δεκαετίας, με πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας των σχολείων να είναι αφενός η απομάκρνυσή τους, αλλά και η δημιουργία νέων, ασφαλών σχολικών υποδομών για τους μαθητές. Το θέμα για την ακαταλληλότητα των συγκεκιμένων λυόμενων αιθουσών είχε επανέλθει στην τοπική επικαιρότητα λίγους μήνες πριν, όταν λόγω έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης κάνει λόγο για ένα «αίτημα ετών που έγινε πράξη», προσθέτοντας: «Ως Δημοτική Αρχή πράξαμε το αυτονόητο. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε θέσαμε ως στόχο τη συντομότερη δυνατή απομάκρυνση των κοντέινερς. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της αυξημένης ευθύνης μας, ιδιαίτερα στα θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά και το αποδεικνύουμε στην πράξη καθημερινά με μικρότερες και μεγαλύτερες παρεμβάσεις».

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση του Δημάρχου, υπήρξε αντίδραση από την παράταξη «Πρώτα Η Ηλιούπολη» του Στάθη Ψυρρόπουλου, η οποία ανέφερε πως η συγκεκριμένη απομάκρυνση αποτελεί καρπό δικών της ενεργειών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Μετά τις ηχηρές παρεμβάσεις μας για το θέμα των απαράδεκτων ληγμένων κοντέινερ στο 4ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, επιτέλους μετά από τόσους μήνες, σήμερα η δημοτική αρχή αφαιρεί από το σχολείο τα ντροπιαστικά προκάτ».

Η συγκεκριμένες ανακοινώσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις τόσο από τη σχολική κοινότητα, όσο και από τη λαϊκή συσπείρωση.

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: Προκλητική Η Ανακοίνωση Της Παράταξης «Πρώτα Η Ηλιούπολη»

Για προκλητική ανακοίνωση εκ μέρους της παράταξης του Στάθη Ψυρρόπουλου κάνει λόγο η λαϊκή συσπείρωση, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την παράταξη που ήταν στο τιμόνι του Δήμου για 9 χρόνια και δεν έκανε τίποτα για την απομάκρυνσή των ακατάλληλων containers. «Eίναι προκλητικό η δημοτική παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη», να πανηγυρίζει ότι είναι δίκη της νίκη η απομάκρυνση των 2 κοντέινερ. Να τους θυμίσουμε ότι 9 χρόνια που ήταν διοίκηση, δεν είχε βγάλει άχνα για το ζήτημα αυτό», αναφέρει η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, συμπληρώνοντας: «Η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά διεκδικεί και απαιτεί την ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων σε χώρους που είναι λαϊκή περιουσία – καθώς οικόπεδα υπάρχουν- γιατί πάνω από το 70% των σχολείων της πόλης μας είναι κατασκευασμένα πάνω από 30 χρόνια».

Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηλιούπολης: «Μην Υποτιμάτε Τη Νοημοσύνη Των Πολιτών»

«Οι δημοτικές παρατάξεις πρέπει να στέκονται δίπλα και να υποστηρίζουν τα αιτήματα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της ένωσης συλλόγων γονέων και όχι να κομπάζουν προεκλογικά για τη μετακίνηση μερικών κοντέινερ», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ένωση Συλλόγων Γονέων των σχολείων της πόλης, προσθέτoντας: «Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών, σεβαστείτε τα παιδιά και την κάθε οικογένεια, ασχοληθείτε σοβαρά με τα προβλήματα, γιατί η παιδεία και η μόρφωση δεν είναι υπόθεση κάποιου δήθεν σωτήρα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση, έχει ως εξής:

364149878 340299715006245 1144804887966605398 n Ηλιούπολη: Απομακρύνθηκαν Ακατάλληλα Κοντέινερς Από Σχολεία Εν Μέσω Αντιδράσεων

(Φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ