Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ερωτήματα Προς Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής Για Τις Αποφάσεις Μειοψηφίας Στην Ηλιούπολη

Η πρώτη αντίδραση της αντιπολίτευσης μετά τις αποφάσεις μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ερωτήματα Προς Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής Για Τις Αποφάσεις Μειοψηφίας Στην Ηλιούπολη

Ερωτήματα προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής φαίνεται πως κατέθεσαν αιρετοί της μείζονος αντιπολίτευσης στη Ηλιούπολη σχετικά με τη νομιμότητα των αποφάσεων μειοψηφίας του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου.

Στο δημοτικό συμβούλιο Ηλιούπολης που πραγματοποιήθηκε στις 26/9/2019, οι προτάσεις της δημοτικής αρχής για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, αν και μειοψήφησαν, τελικά εγκρίθηκαν χάρη στις διατάξεις του νόμου “Μητσοτάκη” περί κυβερνησιμότητας στους Δήμους. Το γεγονός είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση αιρετών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για υπονόμευση του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Πρώτα Η Ηλιούπολη” αποφάσισαν να μη μείνουν στις διαμαρτυρίες, αλλά να καταθέσουν ερώτημα προς την αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής σχετικά με τη νομιμότητα των συγκεκριμένων αποφάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα κατατέθηκε από τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας Ηλία Πανταζόπουλο, με την αποκεντρωμένη διοίκηση να ζητά την συνδρομή των νομικών υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών για να απαντήσει στο ερώτημα.

Σε περίπτωση που η αποκεντρωμένη διοίκηση και το Υπουργείο γνωμοδοτήσουν πως οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι νόμιμες, τότε ανοίγει ο δρόμος τόσο για διοικητική προσφυγή κατά των αποφάσεων όσο και για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση του εν λόγω νόμου, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρούς τριγμούς τόσο στον Δήμο Ηλιούπολης, όσο και στη διοίκηση των Δήμων σε όλη τη χώρα.

Η γνωμοδότηση των δύο φορέων αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Έγκυρες νομικές πηγές, ωστόσο, δίνουν λίγες πιθανότητες οι δύο υπηρεσιες να γνωμοδοτήσουν αρνητικά κατά των πτυχών του νόμου περι κυβερνησιμότητας, καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ισχυρό τεκμήριο κατά ενδεχόμενων προσφυγών. Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, ισχυρίζονται πως ήδη υπάρχουν συντονισμένες κινήσεις σε πολλούς Δήμους της χώρας για προσφυγή κατά του νόμου περί κυβερνησιμότητας στο ΣτΕ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ