Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Πυρ Ομαδόν Για Τις Αποφάσεις Μειοψηφίας Από Τις Αριστερές Παρατάξεις Στην Ηλιούπολη

Σκληρές ανακοινώσεις κατά της νέας δημοτικής αρχής και των συνεργαζόμενων παρατάξεων.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Πυρ Ομαδόν Για Τις Αποφάσεις Μειοψηφίας Από Τις Αριστερές Παρατάξεις Στην Ηλιούπολη

Σκληρές ανακοινώσεις εξέδωσαν οι τρεις αριστερές δημοτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης με αφορμή την έγκριση της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, παρά το γεγονός οτι καταψηφίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο.

Οι τρείς παρατάξεις ασκούν έντονη κριτική στον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, κάνοντας στο σύνολό τους λόγο για “αντιδημοκρατικές διαδικασίες”.

Λαϊκή Συσπείρωση: «Νέα Δημοτική Αρχή, Παλιές Οι Αντιλαϊκές Στοχεύσεις Και Τα Ήθη!»

«Το συναινετικό προφίλ που ντύθηκε η Δημοτική Αρχή με αφετηρία την ανάληψης των καθηκόντων της και αναζητώντας να ψαρέψει «πρόθυμες» δυνάμεις να  συνδράμουν την πολιτική της και την ισχνή μειοψηφία που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύφτηκε γρήγορα ως κάλπικο», σχολιάζει η λαϊκή συσπείρωση, ενώ δεν παραλείπει να θίξει το θέμα των πλειοψηφιών στα νομικά πρόσωπα και στις επιτροπές του Δήμου, καταγγέλντας παραγκωνισμό της παράταξης.

Μαχόμενη Ηλιούπολη: «Δημαρχιακή “Βασιλεία” Με Την «Αντιπολίτευση» Σε Ρόλο Υπηκόων»

Με αιχμηρό ύφος ήταν και η ανακοίνωση της Μαχόμενης Ηλιούπολης του Πέτρου Μανιάτη. Ανακοίνωση σχολιάζει σκωπτικά την απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ βάλλει και κατά τουν νέου συστήματος των ΟΤΑ όπως διαμορφώθηκε από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Από τα βασικά θέματα ήταν η αναμόρφωση του υπάρχοντος προϋπολογισμού, που όλοι καταλαβαίνουμε πως έχει μεγάλη σημασία για τη ζωή στο δήμο μας. Το τραγελαφικό της υπόθεσης αυτής ήταν πως οι τροποποιήσεις-αλλαγές που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή του κ. Χατζηδάκη καταψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η πρόταση του δημάρχου πέρασε! »
 
«Η Ηλιούπολη λοιπόν έχει προϋπολογισμό που τον θέλει ο Δήμαρχος και η ελεγχόμενη απ’ αυτόν Οικονομική Επιτροπή, αλλά δεν τον ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο!», αναφέρει σε μια αποστροφή της η ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνει: «Παντελώς έκθετοι μένουν τόσο ο ίδιος ο Γ. Χατζηδάκης όσο και οι συνεργαζόμενοι μαζί του, που έδιναν «αγώνα» ενάντια στον αυταρχισμό της προηγούμενης διοίκησης, καθώς γίνονται χειρότεροι»

Αριστερή Πρωτοβουλία: Πρωτοφανείς Μεθοδεύσεις Στη Συνεδρίαση Του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε πιο σκληρό υφος κινήθηκε η ανακοίνωση της Αριστερής Πρωτοβουλίας, η οποία κάνει λόγο για «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» . Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κατά τη διάρκεια όμως της συνεδρίασης προέκυψαν ορισμένα σοβαρά πολιτικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Δ.Σ., ειδικά με τις τροποποιήσεις που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Συγκεκριμένα στα θέματα που αφορούσαν την ψήφιση της αναμόρφωσης του τεχνικού προγράμματος και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού η εισήγηση της δημοτικής αρχής καταψηφίστηκε αφού μειοψήφησε και στις δύο ψηφοφορίες. Παρ’ όλα αυτά όμως το προεδρείο του Δ.Σ. αποφάσισε ότι οι αναμορφώσεις εγκρίθηκαν ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αφού ο νόμος Μητσοστάκη – Θεοδωρικάκου θεωρεί ότι η καταψήφιση μπορεί να γίνει μόνο αν υπάρχει άλλη πρόταση πλήρως αιτιολογημένη με εισήγηση των αρμόδιων αρχών! Έτσι λοιπόν είτε ψηφίσεις όχι είτε απέχεις απ’ τη ψηφοφορία η δημοτική αρχή θα έχει πάντα τη δυνατότητα να περνάει την οποιαδήποτε απόφαση της, αφού δεν επιτρέπεται το όχι, ανεξάρτητα αν το όχι αυτό μπορεί συσπειρώνει την μεγάλη πλειοψηφία των συμβούλων»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ