Facebook Pixel

Το Σχολιο ΤηΣ ΗμεραΣ

H Απλή Αναλογική Απειλεί Τον Δήμο Ηλιούπολης

Όλα τα σενάρια για την επόμενη ημέρα του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

H Απλή Αναλογική Απειλεί Τον Δήμο Ηλιούπολης

Το νέο εκλογικό σύστημα που θα εφαρμοστεί στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί προβλήματα στον Δήμο.

Το σύστημα της απλής αναλογικής αυξάνει εκθετικά τις πιθανότητες σε μικρούς συνδυασμούς να καταφέρουν να κερδίσουν έδρες στο δημοτικό συμβούλιο, παρά τα χαμηλά ποσοστά τους. Το δεδομένο αυτό έχει ήδη προκαλέσει διασπαστικές τάσεις εντός των παρατάξεων, με πιο χαρακτηριστική αυτή του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος μετά την παραίτηση και την ανεξαρτητοποίησή του, φημολογείται πως θα ιδρύσει νέα δημοτική παράταξη που θα διεκδικήσει την ηγεσία του δήμου.

Μέχρι στιγμής, οι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει το παρόν για την επόμενη ημέρα του Δήμου είναι τρεις: Ο νυν δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος, που γνωστοποίησε την εκ νέου υποψηφιότητα του στην πρόσφατη εκδήλωση παρουσίασης του δημοτικού έργου, ο Χρήστος Κοκοτίνης που έχει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Απόστολος Στασινόπουλος ο οποίος ηγείται του συνδυασμού “Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη”. Όσο για την “δεξιά πτέρυγα”, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ilioupolinews o πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης είναι πολύ κοντά στο να δεχθεί την πρόταση της ΝΔ και να είναι και αυτός υποψήφιος δήμαρχος.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά παραμένουν. Τι θα γίνει με τους γαλάζιους “αντάρτες” Τάσο Ευσταθίου, Γιάννη Αναγνώστου και Αργυρώ Πίκουλα; Τι θα γίνει με την παράταξη του Δημήτρη Πανταζόπουλου, ο οποίος στην κοπή της πίτας της παράταξής του είχε δηλώσει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος; Θα δημιουργήσει παράταξη ο Γιώργος Χατζηδάκης; Όσο για τον Κώστα Σεφτελή, όλα δείχνουν πως φλερτάρει έντονα με την παράταξη “Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη”, μετά και την δήλωση στήριξης που έκανε αμέσως μετά την ανακοίνωση της συμμετοχής του συνδυασμού στις εκλογές.

Εάν όλοι οι παραπάνω κατέβουν αυτόνομοι στις εκλογές,  τότε οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Ηλιούπολης θα είναι 12:

  • Βασίλης Βαλασόπουλος
  • Χρήστος Κοκκοτίνης
  • Τασος Ευσταθίου
  • Γιάννης Αναγνώστου
  • Γιάννης Αναγνώστου
  • Αργυρώ Πίκουλα
  • Δημήτρης Πανταζόπουλος
  • Γιώργος Χατζηδάκης
  • Κώστας Πουπάκης (ΝΔ)
  • Απόστολος Στασινόπουλος
  • Γιώργος Σοφης (ΑΝΤΑΡΣΥΑ)
  • Αναστασία Τσατσούλη (ΚΚΕ)

Όπως μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει, με το σύστημα της απλής αναλογικής όλοι οι υποψήφιοι έχουν καλές πιθανότητες να βρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι όμως που μειώνει αυτόματα τις πιθανότητες αυτοδυναμίας για τον πρώτο. Μπορεί ο Βαλασόπουλος να είναι έως σήμερα το φαβορί και να παρουσιάστηκε ενωτικός για την επόμενη ημέρα της πόλης, ωστόσο η απλή αναλογική φέρνει σύννεφα στον Δήμο. Στη χώρα μας δεν υπάρχει κουλτούρα συνεννόησης και συνεργασίας και όπως είναι φυσικό θα είναι τρομερά δύσκολο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συμμαχίες την επόμενη μέρα των εκλογών που θα εξασφαλίσουν μια ομαλή διοίκηση στον Δήμο.

Μπαίνουμε σε μια περίοδο ιδιαίτερα πολωμένη που φέρνει σύννεφα “ακυβερνησίας” στον δήμο Ηλιούπολης. Ο προεκλογικός αγώνας θα έχει δυνατές κόντρες (ήδη άρχισαν οι “πισώπλατες μαχαιριές” μέσω ανώνυμων σελίδων στο Facebook), ωστόσο οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως την επόμενη ημέρα των εκλογών, πρέπει να κάνουν στην άκρη τις διαφορές τους και να συνεργαστούν ώστε η πόλη να έχει δήμαρχο και διοίκηση που θα την πάνε μπροστά και θα ανταποκριθούν στις απαιτητικές προκλήσεις της επόμενης θητείας.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ