ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Επικαιρότητα

Κατεβαίνουν Στις Δημοτικές Εκλογές Οι “Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη”

Την απόφασή τους να κατέβουν στις προσεχείς σημοτικές εκλογές του Μαίου 2019 ανακοίνωσαν μέσω της σελίδας τους στο Facebook οι “Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη”.

Δημοσιεύτηκε

στις

Την απόφασή τους να κατέβουν στις προσεχείς σημοτικές εκλογές του Μαίου 2019 ανακοίνωσαν μέσω της σελίδας τους στο Facebook οι “Συνεργοί Με Την Ηλιούπολη”.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Οι «Συνεργοί με την Ηλιούπολη» δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 2017 και είναι μια πρωτοβουλία κατοίκων της Ηλιούπολης με ενεργή παρουσία, εδώ και αρκετά χρόνια, στα κοινά της πόλης μας. Σε μια εποχή που τα γνωστά πολιτικά σχήματα αδυνατούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία κρίναμε –και προσπαθήσαμε να κάνουμε από την αρχή σαφές– πως πρέπει να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε τη φωνή και την παρουσία των ενεργών και δρώντων πολιτών της Ηλιούπολης, με σκοπό την άμεση παρέμβασή τους στα τεκταινόμενα της τοπικής μας κοινωνίας. Μετά από έναν χρόνο διαρκούς και έντονης δραστηριότητας, μετά από έναν χρόνο εκδηλώσεων και συζητήσεων, παρεμβάσεων και δράσεων, πήραμε την απόφαση να ανακοινώσουμε επίσημα τη συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Η συμμετοχή μας στις επερχόμενες εκλογές δεν προκύπτει από κάποια ανάγκη να εξυπηρετήσουμε κάποιο προσωπικό, συλλογικό ή κομματικό όφελος. Δεν προερχόμαστε από κανέναν κομματικό σχηματισμό, παλαιότερο ή νέο, ούτε έχουμε την υποστήριξη ή το χρίσμα κανενός κόμματος. Αντιθέτως, αποτελούμε μια κίνηση πολιτών με χρόνια παρουσίας στα κοινωνικά κινήματα της Ηλιούπολης και καθημερινή ενασχόληση με τα κοινά της. Δεν θα μπορούσαμε να λάβουμε αυτή την απόφαση αν δεν είχαμε την βαθιά πεποίθηση πως οι κινήσεις πολιτών, και οι ζωντανοί και παραγωγικοί φορείς της πόλης μας, μπορούν να αναδείξουν μια νέα πολιτική κουλτούρα δημοκρατίας και διαλόγου, απέναντι στο παλαιάς κοπής μικροπολιτικό και κομματικό σύστημα. Μια νέα κουλτούρα συμμετοχής των κατοίκων και της κοινωνίας στα μεγάλα, και μικρά ζητήματα, τα οποία αφορούν την πόλη μας, την Ηλιούπολη.

Αυτό το κενό δημοκρατίας διακρίνουμε καθημερινά, το οποίο και έχει προκύψει από την σημερινή διοίκηση του Δήμου. Είναι εμφανές, σε όλους μας πλέον, πως πυκνώνουν οι αντιδράσεις από τους Ηλιουπολίτες και τις Ηλιουπολίτισσες απέναντι στη δημοτική αρχή, για την κακοδιαχείριση στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς και για την αντιδημοκρατική πολιτική συμπεριφορά του Δημάρχου. Τους τελευταίους μήνες, η φροντίδα του πρασίνου στην πόλη μας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να συντηρούν οι ίδιοι το πράσινο στις γειτονιές τους. Η καθαριότητα της πόλης και η διαχείριση των απορριμμάτων, και σε συνδυασμό με τη μηδενική προσπάθεια στα ζητήματα της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης, δεν θυμίζουν σε τίποτα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Όλα αυτά «κρύβονται» κάτω από το χαλί, με μια προεκλογική πλακόστρωση πεζοδρομίων και με υποσχέσεις για τη μείωση δημοτικών τελών, διασκεδάζοντας και κοροϊδεύοντας με τον χείριστο και πιο πολιτικάντικο τρόπο το κοινό αίσθημα. Τη στιγμή που τα σχολεία της πόλης μας υποβαθμίζονται, και οι υποδομές τους καταστρέφονται, ο Δήμαρχος, και η παράταξή του, επιλέγει να χορηγήσει 52.000€, χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, στις ενορίες της Ηλιούπολης, συνεχίζοντας ως μάγος να εξαγγέλλει το πρόγραμμα του για την έξυπνη πόλη. Άραγε η έξυπνη πόλη την οποία οραματίζεται θα έχει και έξυπνο ηλεκτροφωτισμό; Γιατί προς στιγμήν η Ηλιούπολη είναι μια πόλη δίχως φως και με έναν διαγωνισμό για τον ηλεκτροφωτισμό ο οποίος ακυρώθηκε, λόγω παραλείψεων και λαθών της δημοτικής αρχής.

Αν τα κακώς κείμενα, της σημερινής δημοτικής αρχής, τελείωναν εδώ θα μπορούσαμε να μιλήσουμε απλώς για αδυναμίες ή ανικανότητα στη διαχείριση. Όμως ο προβληματισμός μας είναι ακόμα πιο έντονος και αφορά την ίδια την πολιτική στάση του Δημάρχου. Μετά από 8 χρόνια μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως έχουμε να κάνουμε με την πιο συγκεντρωτική διοίκηση, η οποία αγνοεί παντελώς τον διάλογο για το μέλλον της πόλης. Η αυταρχικότητα του Δημάρχου, στα δημοτικά συμβούλια και στον τρόπο με τον οποίο διοικεί, έχει αποκτήσει αυτοκρατορικά χαρακτηριστικά με το να απαξιώνει δημότες, πολιτικούς αντιπάλους, καθώς και τους ίδιους τους συμμάχους του. Δεν είμαστε άλλωστε εμείς αυτοί οι οποίοι το διαπιστώσαμε. Οι αποχωρήσεις στενών συνεργατών του έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, με το εσωτερικό της παράταξη του να ξηλώνεται συνεχώς με δική του ευθύνη. Η δική μας επιλογή είναι αυτονόητη και σαφής. Είμαστε υπέρ του δημοκρατικού διαλόγου, κάτι το οποίο αποδεικνύουμε σε κάθε μας κίνηση. Είμαστε υπέρ της δημόσιας διαβούλευσης στη δημόσια διοίκηση όσο αφορά στα μεγάλα ζητήματα της πόλης μας. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε άλλο το αυτοκρατορικό και δημαρχοκεντρικό μοντέλο το οποίο μας κληροδοτεί ο νυν Δήμαρχος. Δεν οραματιζόμαστε αυτό το μέλλον για την πόλη μας!

Η πρωτοβουλία μας, να πάρουμε μέρος στις δημοτικές εκλογές, δεν έχει ως σκοπό να λάβουμε, και εμείς με τη σειρά μας, ένα εκλογικό ποσοστό το οποίο θα μας εξασφαλίσει κάποιες έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Αντιθέτως, επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός διευρυμένου και ανοιχτού δημοκρατικού μετώπου, με προοδευτικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Θεωρούμε τον νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής ένα σημαντικό δημοκρατικό μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα μέτρο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα να καλλιεργηθούν συγκλίσεις, μέσα σε ένα πλατύ δημοκρατικό φάσμα. Σε αντίθεση με εμάς, ο νυν δήμαρχος έχει δημοσίως εναντιωθεί στον νέο εκλογικό νόμο χαρακτηρίζοντας τον ευθεία βολή προς την αυτοδιοίκηση, καθώς το νέο εκλογικό σύστημα δεν ευνοεί τους υπολογισμούς του. Άλλωστε, ο πολιτικός καιροσκοπισμός κάποιων μπορεί να οδηγήσει στην αλλοίωση ακόμα και το ίδιο το μέτρο της απλής αναλογικής, μέσω υπόγειων και αδιαφανών συμφωνιών.

Δηλώνουμε πλέον ξεκάθαρα πως πιστεύουμε βαθιά σε μια προοπτική ενισχυμένης δημοκρατίας για την Ηλιούπολη. Με συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και συνεχή δημόσια διαβούλευση, ικανή να ανανεώσει ριζικά την κοινωνική και πολιτική ζωή της Ηλιούπολης, αφήνοντας πίσω παλαιοκομματικές και τυχοδιωκτικές νοοτροπίες και πολιτικές. Οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος, για τις οποίες γίνεται πολύς λόγος τελευταία, δεν τελειώνουν με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Αντιθέτως, ξεκινούν με ένα νέο δημοτικό και δημοκρατικό πρότυπο, παραδείγματα του οποίου έχουμε δει, και έρθει σε επαφή, στους δήμους της Ισπανίας, αρχής γενομένης από αυτόν της Βαρκελώνης. Μια ολότελα νέα πρόταση, η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία των κοινωνικών κινημάτων της πόλης. Άνοιξαν δημόσιο διάλογο και διαμόρφωσαν μια κοινή πολιτική πλατφόρμα, σε συνεργασία με αριστερές, οικολογικές και σοσιαλδημοκρατικές παρατάξεις, και οδηγήθηκαν στην εκλογική νίκη. Μια νέα πρόταση την οποία υιοθετούμε, με άξονα τη συμμετοχική δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, η οποία απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους της πόλης μας.

Στη Γενική Συνέλευση, της 7ης Οκτωβρίου, αποφασίσαμε τη δημιουργία της δημοτικής κίνησης των «Συνεργών με την Ηλιούπολη». Υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Αποστόλης Στασινόπουλος, 26 ετών, τελειόφοιτος του τμήματος «Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής πολιτικής». Παράλληλα, αποφασίσαμε την διαμόρφωση μια πενταμελούς επιτροπής –συντονιστής της θα είναι ο Παναγιώτης Δριμυλής, 48 ετών, Εργοδηγός-Οικοδόμος– με κύρια καθήκοντα τον πολιτικό σχεδιασμό, καθώς και το άνοιγμα του δημόσιου διάλογου, εν όψει των εκλογών τον ερχόμενο Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
8 Σχόλια

Bρείτε μας στο Facebook

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αθλητικά

Αθλητικά5 ημέρες πριν

Χαραυγιακός: Επίκεινται Μαζικές Παραιτήσεις Μετά Τις Εικόνες Συνωστισμού – Δηλώσεις Φύτρου Στο ilioupolinews.gr

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις του Χαραυγιακού, μετά τη δημοσίευση video που απεικονίζει εικόνες συνωστισμού στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕ...

Αθλητικά6 ημέρες πριν

Θερμή Υποδοχή Του Γ.Σ.Η Από Οπαδούς Μετά Τη Νίκη Στην Πρεμιέρα Της Γ’ Εθνικής (Video)

Θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα και συνθήματα επιφύλλαξαν οι οπαδοί του Γ.Σ Ηλιούπολης στην ομάδα, μετά την εκτός έδρας επικράτηση της...

Αθλητικά6 ημέρες πριν

Πρεμιέρα Με Νίκη Για Τον Γ.Σ Ηλιούπολης 0-1 Τον Εθνικό Πειραιά (VIDEO)

Με το δεξί ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις του Γ.Σ Ηλιούπολης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Οι παίκτες του Τζουμερκιώτη επικράτησαν εκτός...

Αθλητικά1 εβδομάδα πριν

Πρεμιέρα Στη Γ’ Εθνική Για Γ.Σ Ηλιούπολης Και Χαραυγιακό

Πρεμιέρα αύριο για την Γ’ Εθνική, στην οποία φέτος συμμετέχουν 2 ομάδες της πόλης μας. Η προετοιμασία και ενίσχυση των...

Αθλητικά1 εβδομάδα πριν

Μεταγραφική Βόμβα Για Τον Γ.Σ Ηλιούπολης- Στα Κυανέρυθρα Ο Αντώνης Πετρόπουλος

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ