Facebook Pixel

ΑποψειΣ

Η Απάντηση Του Κώστα Σεφτελή Στο Σημερινό Σχόλιο Του Ilioupolinews

Η απάντηση του Κώστα Σεφτελή στο δημοσίευμα του ilioupolinews.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Η Απάντηση Του Κώστα Σεφτελή Στο Σημερινό Σχόλιο Του Ilioupolinews

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης και πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Σεφτελής, δημοσίευσε ως σχόλιο στο σημερινό σχόλιο του ilioupolinews ένα εκτενές κείμενο-απάντηση σχετικά με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα. Όπως είναι φυσικό, το ilioupolinews δημοσιεύει το πλήρες κείμενο.

Το κείμενο του Κώστα Σεφτελή έχει ως εξής:

Καλωσορίζω άλλο ένα site που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τα θέματα της Ηλιούπολης και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.
Για να συμβάλλω κι εγώ με το δικό μου τρόπο στην ορθή, χωρίς ανακρίβειες και σεναριολογίες καθώς και στην αντικειμενική ενημέρωση των συμπολιτών μου, οφείλω ΑΜΕΣΑ να διευκρινίσω τα παρακάτω:
1. Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν πως έχω «προχωρήσει στη δημιουργία της ομάδας “Συνεργοί με την Ηλιούπολη”», κάτι το οποίο είναι το ίδιο αναληθές με αυτό που πριν λίγα εικοσιτετράωρα μου ειπώθηκε, πως εγώ είμαι ο υπεύθυνος διαχειριστής του ilioupolinews. Το γεγονός που οι “Συνεργοί με την Ηλιούπολη” με κάλεσαν σε δύο εκδηλώσεις – συζητήσεις από τις πολλές που έχουν διοργανώσει, δεν με χρήζει αυτόματα ούτε ιδρυτή ούτε επικεφαλή τους. Οι “Συνεργοί με την Ηλιούπολη”, έχουν έντονη παρουσία εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη, είναι κατά βάση νέοι άνθρωποι και επικεφαλής τους είναι ο Αποστόλης Στασινόπουλος.
2. Προσωπικά, από τις 13/10/2016 που παραιτήθηκα από όλα τα αξιώματα και την παράταξη του Δημάρχου, δεν ασχολήθηκα με τις απίστευτες και «κατά ριπάς» φήμες ή σενάρια που κυκλοφορούσαν συγκεκριμένοι κύκλοι και προφανώς το ίδιο θα κάνω και τώρα.

Την πόλη μας και τους κατοίκους της δεν την ενδιαφέρουν οι σεναριολογίες προσώπων ή κομμάτων, οι στείρες και χωρίς νόημα αντιπαραθέσεις, η καταστροφολογία και οι φωνές του ψεύδους και του λαϊκισμού, που δυστυχώς εντείνονται όσο προχωράει ο χρόνος προς τις κάλπες. Προσπάθεια όλων μας θα πρέπει να είναι:
• να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας,
• να καταδείξουμε τις τεράστιες παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής και τον εφησυχασμό που καλλιεργεί στο σύνολο των μεγάλων θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά,
• να σχεδιάσουμε το μέλλον της στο νέο αναπτυξιακό περιβάλλον που δημιουργείται με τις τεράστιες επενδύσεις στο Ελληνικό, αν θέλουμε να διατηρήσουμε ότι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα
• και κυρίως να βελτιώσουμε πολλά στην όμορφη πόλη μας.
Οι δυνατότητες είναι τεράστιες και οι δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας και ειδικά των νέων μας αστείρευτες.

Εδώ, η συμβολή των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης μπορεί να είναι σημαντική και χρήσιμη, αφού από εκεί μπορεί να εκφραστεί ο κάθε πολίτης ή συλλογικότητα.
Η απλή αναπαραγωγή των δελτίων τύπου του Δήμου ή των Παρατάξεων, ή το χειρότερο η αναδημοσίευση φημών και κουτσομπολιών, φιμώνει τους πολλούς που είναι οι πολίτες και δεν βοηθάει στη δημιουργική δυναμική που πρέπει να αποκτήσει κάποτε συζήτηση στην πόλη μας.

Σε αυτή την προσπάθεια της ενθάρρυνσης και της ενδυνάμωσης του προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου, να είστε σίγουροι πως θα προσφέρω και τις δικές μου μικρές δυνάμεις και εύχομαι και το ilioupolinews να καταφέρει να σταθεί υπεύθυνα στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών….

Με εκτίμηση
Κώστας Γ. Σεφτελής

 

Η απάντηση του ilioupolinews:

Το ilioupolinews ήρθε στα πράγματα της πόλης για καλύψει κενά στην ενημέρωση και όχι για να παραπλανήσει ή να διαδώσει ψευδείς ειδήσεις. Όπως έχουμε αποσαφηνίσει, το site αυτό είναι ανοικτό σε όλες τις δημοκρατικές φωνές της πόλης και δέχεται με μεγάλη χαρά οποιαδήποτε κριτική στα όσα δημοσιεύει. Με μια απλή περιήγηση στο site, μπορεί κάποιος να καταλάβει πως πρόκειται για ένα πολυφωνικό μέσο, με ψύχραιμη παρουσίαση και ανάλυση των γεγονότων που δεν πρόσκειται σε καμία παράταξη. Άλλωστε ήμασταν από τους πρώτους που δημοσιεύσαμε την ορθή κριτική του κύριου Σεφτελή προς την δημοτική αρχή για τις κακοτεχνίες στο γήπεδο Β’ της Ηλιούπολης. Eκτός αυτού, το σημερινό σχόλιο του ilioupolinews ήταν σχεδόν διθυραμβικό για τον κ. Σεφτελή: “Υπενθυμίζουμε πως ο Σεφτελής, στις προηγούμενες εκλογές, ήταν ο πρώτος σε σταυρούς εκλγμένος δημοτικός σύμβουλος, γεγονός που τον καθιστά υπολογίσιμο αντίπαλο στις προσεχείς εκλογές”, γράφουμε  σήμερα στην ανάλυση μας.

Οι κάτοικοι και οι δημότες της Πόλης οφείλουν να γνωρίζουν την αλήθεια για το ποιος σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία του Δήμου 8 μήνες πριν τις κρίσιμες αυτοδιοικητικές εκλογές. Μέχρι οι υποψήφιοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να μην κινούνται στο παρασκήνιο, το ilioupolinews οφείλει να μεταφέρει κάθε πληροφορία που έχει στη διάθεσή της στους Ηλιουπολίτες.

Συμφωνούμε απόλυτα πως μοναδικός γνώμονας όλων πρέπει να είναι η πόλη και η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών. Ας αναλάβουν λοιπόν οι αιρετοί την ευθύνη που τους αναλογεί και ας αποκαλύψουν τάχιστα τις προθέσεις τους για τον Δήμο και τις επικείμενες εκλογές. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε βήμα σε όλους.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η Απάντηση Του Κώστα Σεφτελή Στο Σημερινό Σχόλιο Του Ilioupolinews
  1. Ο/Η Κώστας Σεφτελής Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης λέει:

    Μία τελευταία διευκρίνηση από την πλευρά μου.
    Σε κανένα σημείο δεν έγραψα ούτε υπαινίχτηκα συγκεκριμένα για το Ilioupoli News πως «ήρθε να παραπλανήσει ή να διαδώσει ψευδείς ειδήσεις».
    Αντιθέτως διατύπωσα την ευχή και προσωπικά το πιστεύω πως μπορεί «να καταφέρει να σταθεί υπεύθυνα στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών», στα θέματα της ενημέρωσης των συμπολιτών μας.
    Νομίζω πως έτσι όλα διευκρινίζονται εκτός από ένα σημείο για το οποίο παρακαλώ να υπάρξει διόρθωση, εκτός εάν από το πλήρες και διασταυρωμένο ρεπορτάζ που κάνατε, προκύπτει το αντίθετο, δηλαδή πως εγώ όντως έχω «προχωρήσει στη δημιουργία της ομάδας “Συνεργοί με την Ηλιούπολη”», οπότε θα πρέπει να μου το επισημάνετε ώστε να ζητήσω εγώ συγνώμη και από εσάς αλλά και από τους “Συνεργούς με την Ηλιούπολη”.
    Με υπευθυνότητα, καλή διάθεση και κυρίως καθαρές και έντιμες σχέσεις, μπορούμε να θέσουμε οριστικό τέλος σε πολλές παθογένειες του παρελθόντος.

    Κώστας Γ. Σεφτελής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ