Facebook Pixel

Το Σχολιο ΤηΣ ΗμεραΣ

Λείπουν Κομμάτια Από Το Παζλ Των Εκλογών Στην Ηλιούπολη

Μια ανάλυση για τους συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο μας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Λείπουν Κομμάτια Από Το Παζλ Των Εκλογών Στην Ηλιούπολη

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μόλις λίγους μήνες μακριά και από το πολιτικό παζλ στον δήμο Ηλιούπολης λείπουν ακόμα κομμάτια που θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.

O Bασίλης Βαλασόπουλος, κατεβαίνει στις εκλογές για τρίτη συνεχόμενη φορά, ελπίζοντας ξανά σε σαρωτική νίκη, όπως συνέβη το 2014. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς τα δεδομένα που επικρατούν.

Στη μέση της θητείας της, η δημοτική αρχή έχασε έναν από τους βασικούς της “παίκτες”, τον Κώστα Σεφτελή, ο οποίος ανεξαρτητοποίηθηκε, μετά από ρήξη που υπήρξε στο εσωτερικό της παράταξης “Πρώτα η Ηλιούπολη” με τον Βαλασόπουλο. Ο Σεφτελής δεν παρέδοσε την έδρα του, όπως του ζητήθηκε, αλλά αντίθετα φαίνεται να έχει έντονη παρουσία στα δημοτικά πράγματα της Πόλης, παρά την αποχώρησή του από τις τάξεις της δημοτικής αρχής. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που έχει καταφερθεί δημόσια εναντίον της πρώην παράταξής του και των παραλήψεων της κατά την άσκηση των καθηκόντων της. Υπενθυμίζουμε πως ο Σεφτελής, στις προηγούμενες εκλογές, ήταν ο πρώτος σε σταυρούς εκλγμένος δημοτικός σύμβουλος, γεγονός που τον καθιστά υπολογίσιμο αντίπαλο στις προσεχείς εκλογές.

Ήδη, ο Σεφτελής, έχει συμμετέχει σε εκδηλώσεις της ομάδας “Συνεργοί με την Ηλιούπολη”, η οποία σε διάφορες εκδηλώσεις της έχει φιλοξενήσει πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Φίλης και η Ανέτα Καβαδία. Μάλιστα, σε μία από τις δράσεις αυτές, έχει δώσει το παρόν και ο επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, Δημήτρης Πανταζόπουλος, με τον οποίο φαίνεται πως ο Σεφτελής διατηρεί άριστη επαφή μετά την ανεξαρτητοποίηση του. Άγνωστο παραμένει το εάν οι υποψήφιοι του κεντροδεξιού και δεξιού χώρου Αναγνώστου, Ευσταθίου και Πίκουλα θα συστρατευθούν ή θα κινηθούν για άλλη μια εκλογή μάχη αυτόνομα.

Το περιπλοκο αυτό παζλ έρχεται να γίνει ακόμα δυσκολότερο αν αναλογιστεί κανείς την σιγή ιχθύος που επικρατεί στην παράταξη του Χρήστου Κοκκοτίνη. Παρά το γεγονός οτι άνθρωποι απο το περιβάλλον του δηλώνουν οτι θα δώσει το παρόν σε άλλη μια εκλογική αναμέτρηση, έχοντας το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι τέτοιο δεν έχει οριστικοποιηθεί, αφήνοντας ανοικτό το σενάριο να μην “κατέβει” αυτόνομος, αλλά να  θα σχιματίσει ενιαίο μέτωπο μαζί με τους Πανταζόπουλο και Σεφτελή. Άλλωστε, η δύσκολη πολιτική συγκυρία για τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί την Κουμουνδούρου να “απλώσει δίχτυα” και να προχωρήσει σε συμπράξεις με υποψηφίους προερχόμενους από τον χώρο της κεντροαριστεράς. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ηλιούπολη, αλλά σε όλα τα Νότια προάστια.

Update: Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σεφτελής απάντησε στο δημοσίευμα του ilioupolinews. Μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση του, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Λείπουν Κομμάτια Από Το Παζλ Των Εκλογών Στην Ηλιούπολη
  1. Ο/Η Κώστας Σεφτελής Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης λέει:

    Καλωσορίζω άλλο ένα site που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τα θέματα της Ηλιούπολης και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές.
    Για να συμβάλλω κι εγώ με το δικό μου τρόπο στην ορθή, χωρίς ανακρίβειες και σεναριολογίες καθώς και στην αντικειμενική ενημέρωση των συμπολιτών μου, οφείλω ΑΜΕΣΑ να διευκρινίσω τα παρακάτω:
    1. Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν πως έχω «προχωρήσει στη δημιουργία της ομάδας “Συνεργοί με την Ηλιούπολη”», κάτι το οποίο είναι το ίδιο αναληθές με αυτό που πριν λίγα εικοσιτετράωρα μου ειπώθηκε, πως εγώ είμαι ο υπεύθυνος διαχειριστής του ilioupolinews. Το γεγονός που οι “Συνεργοί με την Ηλιούπολη” με κάλεσαν σε δύο εκδηλώσεις – συζητήσεις από τις πολλές που έχουν διοργανώσει, δεν με χρήζει αυτόματα ούτε ιδρυτή ούτε επικεφαλή τους. Οι “Συνεργοί με την Ηλιούπολη”, έχουν έντονη παρουσία εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη, είναι κατά βάση νέοι άνθρωποι και επικεφαλής τους είναι ο Αποστόλης Στασινόπουλος.
    2. Προσωπικά, από τις 13/10/2016 που παραιτήθηκα από όλα τα αξιώματα και την παράταξη του Δημάρχου, δεν ασχολήθηκα με τις απίστευτες και «κατά ριπάς» φήμες ή σενάρια που κυκλοφορούσαν συγκεκριμένοι κύκλοι και προφανώς το ίδιο θα κάνω και τώρα.

    Την πόλη μας και τους κατοίκους της δεν την ενδιαφέρουν οι σεναριολογίες προσώπων ή κομμάτων, οι στείρες και χωρίς νόημα αντιπαραθέσεις, η καταστροφολογία και οι φωνές του ψεύδους και του λαϊκισμού, που δυστυχώς εντείνονται όσο προχωράει ο χρόνος προς τις κάλπες. Προσπάθεια όλων μας θα πρέπει να είναι:
    • να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας,
    • να καταδείξουμε τις τεράστιες παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής και τον εφησυχασμό που καλλιεργεί στο σύνολο των μεγάλων θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά,
    • να σχεδιάσουμε το μέλλον της στο νέο αναπτυξιακό περιβάλλον που δημιουργείται με τις τεράστιες επενδύσεις στο Ελληνικό, αν θέλουμε να διατηρήσουμε ότι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα
    • και κυρίως να βελτιώσουμε πολλά στην όμορφη πόλη μας.
    Οι δυνατότητες είναι τεράστιες και οι δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας και ειδικά των νέων μας αστείρευτες.

    Εδώ, η συμβολή των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης μπορεί να είναι σημαντική και χρήσιμη, αφού από εκεί μπορεί να εκφραστεί ο κάθε πολίτης ή συλλογικότητα.
    Η απλή αναπαραγωγή των δελτίων τύπου του Δήμου ή των Παρατάξεων, ή το χειρότερο η αναδημοσίευση φημών και κουτσομπολιών, φιμώνει τους πολλούς που είναι οι πολίτες και δεν βοηθάει στη δημιουργική δυναμική που πρέπει να αποκτήσει κάποτε συζήτηση στην πόλη μας.

    Σε αυτή την προσπάθεια της ενθάρρυνσης και της ενδυνάμωσης του προβληματισμού και ουσιαστικού διαλόγου, να είστε σίγουροι πως θα προσφέρω και τις δικές μου μικρές δυνάμεις και εύχομαι και το ilioupolinews να καταφέρει να σταθεί υπεύθυνα στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών….

    Με εκτίμηση
    Κώστας Γ. Σεφτελής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ