Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Γιάννης Αντζινάς: Ο Δήμαρχος Μου Ζήτησε Να Προχωρήσω Σε Αίτημα Για Προμήθεια Κάδων

Νέα τροπή παίρνει η επίμαχνη υπόθεση προμήθειας των κάδων.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης Newsroom

Γιάννης Αντζινάς: Ο Δήμαρχος Μου Ζήτησε Να Προχωρήσω Σε Αίτημα Για Προμήθεια Κάδων

Νέα τροπή παίρνει η επίμαχνη υπόθεση προμήθειας των κάδων.

Σε τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αντζινάς, απαντώντας στην προχθεσινή ανάρτηση του Δημάρχου, ο οποίος παραθέτοντας υπηρεσιακό έγγραφο ανέφερε πως ο Αντζινάς “πέφτει σε αντιφάσεις”, καθώς “πολεμά” την προμήθεια κάδων που ό ίδιος είχε εισηγηθεί.

Υπενθυμίζεται πως οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Αντζινά είχαν εκδόσει πριν λίγες ημέρες ανακοίνωση στην οποία πρότειναν την εναλλακτική διάθεση των πόρων που προορίζονταν για την προμήθεια κάδων, καθώς πίστευαν πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός θα “εκπέσει” λόγω έλλειψης νομιμότητας.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Γιάννη Αντζινά έχει ως εξής: 

Συγκεκριμένα, σχετικά με το προβλεπόμενο ποσό των 600.000€ για την προμήθεια καδων απορριμμάτων στο προηγούμενο Δημοτικο συμβούλιο αναφέρθηκαν στοιχεία όπου με τις απαντήσεις που δόθηκαν απο τον διευθυντή καθαριοτητας τροποποιήθηκαν ουσιώδεις όροι την διακηρύξεις του διαγωνισμού και για αυτό εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι οι ελεγκτικές αρχές που ελενχουν την νομιμότητα δεν θα προχωρήσουν στον διαγωνισμό. Άλλωστε σας υπενθυμίζω ότι ο νόμος προβλέπει την δυνατότητα σε δημοτικούς συμβούλους αλλά και σε πολίτες να προσφύγουν επίσημα στις ελεγκτικές αρχές σχετικά με την νομιμότητα ένος δημοσίου διαγωνισμού..

Η πρώτη αντίδραση σε αυτή την πρόταση, ήταν η χτεσινοβραδυνή, επιθετική στο πρόσωπό μου ανάρτηση του Δημάρχου σε μπλογκ της πόλης μας, επικαλούμενος υπηρεσιακό έγγραφο προς την οικονομική επιτροπή το οποίο και επισύναψε και αφορούσε έγκριση, διάθεση και ψήφιση πιστώσεων, σχετικά με την εν λόγω προμήθεια κάδων απορριμμάτων το οποίο υπέγραψα εγώ ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος την 08/02/2018.

Προφανώς ο Δήμαρχος ξεχνάει τις διαδικασίες. Πιθανά δεν θυμάται ότι κατόπιν εντολής του υπέγραψα το εν λόγω έγγραφο που επικαλείται και βάση οριζόμενης διαδικασίας ως αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας. 
Ο Δήμαρχος με αυτή την ανάρτηση χρησιμοποιεί την μη πληροφόρησή μου, σχετικά με τον έκνομο τρόπο κατά τον οποίο προχώρησε αυτός ο διαγωνισμός. Προφανώς και δεν περίμενε ότι θα ενημερωνόμουν για τις βαρύτατες καταγγελίες που ακολούθησαν έπειτα από αυτή την υπογραφή μου και που τις επόμενες μέρες μας ανέφερε με στοιχειά ο αρμόδιος τότε Αντιδήμαρχος οικονομικών και Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κ Χατζηδάκης.

Δυστυχώς για το Δήμαρχο, καμία προσωπική φιλοδοξία δεν με έσπρωξε στο να ξεμπροστιάσω έκνομες συμπεριφορές. Ο κόσμος που έχει μάτια και βλέπει όμως, σε ωθεί στο να αγωνιστείς για την διαφάνεια κ την χριστή διοίκηση!!!!

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ