Facebook Pixel

Παραδημοτικα

Αμφιλεγόμενες «Δημοσκοπήσεις» Στην Ηλιούπολη Ενόψει Δημοτικών Εκλογών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αμφιλεγόμενες «Δημοσκοπήσεις» Στην Ηλιούπολη Ενόψει Δημοτικών Εκλογών

Νέες, αμφιλεγόμενου κύρους και εγκυρότητας «δημοσκοπήσεις» διεξάγονται τα τελευταία 24ωρα στην Ηλιούπολη, οι οποίες στερούνται κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης και σοβαρότητας.

Τις τελευταίες ημέρες συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός καλεί Ηλιουπολίτες που ανήκουν αποκλειστικά σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, με τον καλούντα να ισχυρίζεται πως καλεί από δημοσκοπική εταιρεία, χωρίς ωστόσο να λέει ούτε το όνομα της, ούτε τον φορέα για λογαριασμό του οποίου διεξάγεται η δημοσκόπηση. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη «δημοσκόπηση» περιλαμβάνει μόνο 2 ερωτήσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά την αξιολόγηση του Δημάρχου και η δεύτερη την «πρόθεση ψήφου» σε μια σειρά από υποψηφίους Δημάρχους, αναφέροντας μόνο τα επώνυμα τους και όχι τα μικρά τους ονόματα.

Στο παρελθόν είχαν υπάρξει παρόμοιες περιπτώσεις στημένων δημοσκοπήσεων στην πόλη, με το ilioupolinews.gr να στέλνει επιστολή-καταγγελία στο ΣΕΔΕΑ. Τελικά, αποδείχτηκε πως η τότε «δημοσκόπηση» διεξήχθη από ένα call center, το οποίο δεν άνηκε ούτε στο ΣΕΔΕΑ και φυσικά δεν χρησιμοποιούσε καμια από τις διεθνώς αναγνωρισμένες προδιαγραφές για την σωστή διεξαγωγή δημοσκοπήσεων.

Φαίνεται πως κάποιοι επιχειρούν να προεκλογικές σπέκουλες στην πόλη, εκτός θεσμικών ορίων, προκειμένου να κερδίσουν έδαφος, καθώς διαπιστώνουν πως όσο πλησιάζει η ώρα προς την κάλπη oι επιλογές τους «στερεύουν» και ενδεχομένως να οδηγηθούν σε οδυνηρή απόσυρη από την κούρσα των εκλογών.

Τι Πρέπει Να Προσέχετε Όταν Σας Καλούν Για Δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, ακολουθούν επιστημονική μεθοδολογία, ενώ η δομή της κάθε τηλεφωνικής συνέντευξης είναι αυστηρά δομημένη. Όταν σας καλεί κάποιος εκπρόσωπος εταιρείας δημοσκοπήσεων, οφείλει να αναφέρει πάντα το όνοματεπώνυμό του, την εταιρεία από την οποία καλεί καθώς και τον αριθμό μητρώου που έχει η εταρεία στον ΣΕΔΕΑ.

Ο ΣΕΔΕΑ είναι ο Σύνδεσμος Εταιρειών Δημοσκόπησης & Έρευνας Αγοράς και περιλαμβάνει 24 μέλη, τα οποία ακολουθούν αυστηρές επιστημονικές προδιαγραφές διενέργειας και ανάλυσης δημοσκοπήσεων. Μπορείτε να δείτε τις εταιρείες-μέλη, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ