Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Αλεξάνδρα Καραχάλιου: «Άμεση Ανάγκη Η Τοποθέτηση Συστημάτων Επιτήρησης Και Συναγερμού Στα Σχολεία Της Ηλιούπολης»

Μετά τα συνεχή περιστατικά βανδαλισμών σε σχολεία της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αλεξάνδρα Καραχάλιου: «Άμεση Ανάγκη Η Τοποθέτηση Συστημάτων Επιτήρησης Και Συναγερμού Στα Σχολεία Της Ηλιούπολης»
Την άμεση ανάγκη τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας στα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ηλιούπολης, εξέφρασε η δημοτική σύμβουλος  της αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Καραχάλιου
Η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Η Πόλη Που Θέλω”, με αφορμή τα συνεχή περιστατικά βανδαλισμών σε σχολικές εγκαταστάσεις και δομές αθλητισμού της πόλης προέταξε την ανάγκη τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας σε σχολικές μονάδες και αθηλτικές εγκαταστάσεις.
«Οι πρόσφατες ζημιές που προκλήθηκαν στις 29/6/2020 από αγνώστους στην περίφραξη του 3ου Λυκείου αλλά και στο 4ο Γυμνάσιο 3/7/2020, ανέδειξαν για μια ακόμα το πρόβλημα της ανεπαρκούς και αποτελεσματικής φύλαξης και προστασίας των σχολικών συγκροτημάτων της Ηλιούπολης. Παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν για την εγκατάσταση και λειτουργία επαρκούς φωτισμού , της επιδιόρθωσης και επισκευής ζημιών στις περιφράξεις των σχολείων ,το πρόβλημα παραμένει οξύ και οι βανδαλισμοί σε σχολικές εγκαταστάσεις όλων των βαθμίδων είναι συχνοί», αναφέρει η κ. Καραχάλιου και συμπληρώνει:
«Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη η αποτελεσματική φύλαξη και προστασία τόσο των σχολικών συγκροτημάτων όσο και των παιδικών χαρών της πόλης. Έχοντας εντοπίσει το διαχρονικό αυτό πρόβλημα, κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2020 κατέθεσε εναλλακτική πρόταση, η οποία ανάμεσα στα άλλα περιλάμβανε και την πρόβλεψη ποσού για την μελέτη και εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων επιτήρησης και συναγερμού σε σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Η εναλλακτική πρόταση δεν υπερψηφίστηκε, αλλά η λήψη μέτρων αποτροπής και αποτελεσματικής επιτήρησης παραμένει επιτακτικότερη όσο ποτέ. Ιδιαίτερα σε ώρες και ημέρες που δεν υπάρχει δραστηριότητα στους εν λόγω χώρους».
Μάλιστα, η δημοτική σύμβουλος καλεί τη διοίκηση του Δήμου να επανεξετάσει την σχετική πρόταση που είχε καταθέσει στο παρελθόν η παραταξή της, προκειμένου να αποτραπούν μελλοντικά φαινόμενα βανδαλισμών σε δημοτική περιουσία.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ