Facebook Pixel

Δημοτικα

Aιχμές Και Ερωτήματα Περί Διαφάνειας Για Τη Συμμετοχή Του «Bo» Στο Ψηφοδέλτιο Του Δημάρχου Ηλιούπολης

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Aιχμές Και Ερωτήματα Περί Διαφάνειας Για Τη Συμμετοχή Του «Bo» Στο Ψηφοδέλτιο Του Δημάρχου Ηλιούπολης

Μπορεί η προσθήκη του γνωστού καλλιτέχνη “Βο” στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη να έχει συζητηθεί έντονα στα ΜΜΕ και στα Social Media, ωστόσο δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης εγείρουν μια σειρά ερωτημάτων για ζητήματα διαφάνειας γύρω από την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Πρώτη αντέδρασε η νεοσυσταθείσα παράταξη του Δημήτρη Ευαγγέλου «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη», η οποία σε ανακοίνωση της εγείρει ερωτήματα σχετικά με την πιθανή σύνδεση την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Bo με το γεγονός πως ο ίδιος καλλιτέχνης τραγούδησε στο καρναβάλι του Δήμου τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της «Φωτεινής Πόλης», αναφέρει:

«Επειδή η διαφάνεια είναι προαπαιτούμενο για να μην υπάρχουν σκιές γύρω από το πώς διατίθενται τα χρήματα των δημοτών και το εάν αυτά χρησιμοποιούνται για προεκλογικές σκοπιμότητες, ζητάμε να ενημερωθούμε:

  • αν η ανάθεση 19.654€ για «Διοργάνωση Αποκριάτικων Εκδηλώσεων στην Πόλη» περιλαμβάνει και τη συναυλία με τη συμμετοχή του Μπο και της Ειρήνης Παπαδοπούλου.
  • αν υπήρξε αμοιβή για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη συναυλία και αν αυτή περιλαμβάνεται στην ανάθεση ή πληρώθηκαν από τους χορηγούς των εκδηλώσεων και με ποιο τρόπο.

Μάλιστα, η ανακοίνωση ζητά από τον δήμαρχο να μην «κρυφτεί» πίσω από προσωπικά δεδομένα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Θεωρούμε πως ο Δήμαρχος δε θα οχυρωθεί πίσω από… «προσωπικά δεδομένα» όσον αφορά την αμοιβή του υποψηφίου δημοτικού του συμβούλου και θα μας λύσει όλες τις απορίες.

Αιχμές Και Από Τον Θοδωρή Παπαδάτο

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο υποψήφιος Δημάρχος Θοδωρής Παπαδάτος, ο οποίος σε μια μακροσκελή του ανακοίνωση αφήνει υπόνοιες για σύνδεση της αμοιβής του καλλιτέχνη με την υποψηφιότητα του στον ψηφοδέλτιο του Δημάρχου. «Είναι, άραγε, πολιτικά και κοινωνικά αποδεκτό (εφόσον έγινε) να δίδεται, εμμέσως, και με απόφαση Δημάρχου, τόσο υψηλή αμοιβή σε κάποιον που δύο μήνες μετά ανακοινώνεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου;»

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ