Facebook Pixel

Δημοτικα

Αιχμές Από Τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης Για Τον Δημοτικό Προϋπολογισμό Του 2023

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Αιχμές Από Τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης Για Τον Δημοτικό Προϋπολογισμό Του 2023

Σαφείς αιχμές τόσο προς τη διοίκηση του δήμου Ηλιούπολης όσο και προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε με ανακοίνωση της η λαϊκή συσπείρωση Ηλιούπολης με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου.

Ξεκινώντας από το τεχνικό πρόγραμμα, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ αναφέρει πως  «αδυνατεί να αγγίξει στοιχειώδης ανάγκες της πόλης», αναφέροντας χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των σχολικών μονάδων, του οδικού δικτύου και των αθλητικών υποδομών της πόλης, τα οποία -σύμφωνα με την ανακοίνωση- «είναι κολλημένα 20 χρόνια πίσω».

Η ανακοίνωση, ωστόσο, επικεντρώνεται στον προϋπολογισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο προϋπολογισμός, πέρα από την σταθερά μειούμενη κρατική χρηματοδότηση και την ανερχομένη συνεισφορά των δημοτών στην λειτουργία του Δήμου, για πρώτη φορά καταγράφει τα οικονομικά αδιέξοδα -που ορατά πια- κυκλώνουν το ταμείο του! Το ταμείο του Δήμου  μόλις και αγγίζει τα 2.800 εκ ευρώ! Ποσό που ισοδυναμεί με 2 μηνών και κάτι, από την μισθοδοσία των εργαζόμενων. Αποκαλυπτικό στοιχείο της κατάστασης είναι ότι για πρώτη φορά, η Δημοτική αρχή άντλησε για την χρηματοδότηση του Δήμου το 2022, δυο από τις μελλοντικές δόσεις της κρατικής χρηματοδότησης!»

Βολές υπήρξαν και για το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού, με αφορμή το οποίο η λαϊκή συσπείρωση σημειώνει: Από 850 χιλιάδες ευρώ προϋπολογισθέντα το 2022 κατέρχονται για το 2023 σε 750 χιλιάδες! Σε περίοδο ανόδου της τιμής ενέργειας με γεωμετρική πρόοδο, το λες και θαύμα!

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση, εδώ.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ