Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Υπόθεση Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης: Άγνωστοι Παραβίασαν Την Κεντρική Είσοδο Του Λόφου

Nέα εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Υπόθεση Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης: Άγνωστοι Παραβίασαν Την Κεντρική Είσοδο Του Λόφου

Νέο περιστατικό αυθαιρεσίας σημειώθηκε στην πολύκροτη υπόθεση του προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη.

Σήμερα (8/11) το πρωί εντοπίσθηκαν ίχνη παραβίασης της κεντρικής εισόδου του λόγου, γεγονός που δείχνει πως αυτοκίνητα ανέβηκαν για άλλη μια φορά στο εκκλησάκι, στο οποίο έχουν γίνει παράνομες εργασίες υπερκατασκευής.

Ο Δήμος Ηλιούπολης, μετά την έκταση που έλαβε το ζήτημα των αυθαιρεσιών στο ιστορικό ξωκκλήσι της πόλης, σφράγισε την κεντρική είσοδο του λόφου, επιτρέποντας την μόνο σε περιπατητές, μέσα από την πόρτα των πεζών. Ωστόσο κάποιοι φαίνεται πως παραβίασαν την σιδερόπορτα, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, καθώς έχει δημιουργηθεί μια υπερκατασκευή που αλλοιώνει το ιστορικό εκκλησάκι και που -σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα αναστολής οικοδομικών αδειών στη Β’ Ζώνη του Υμηττού- είναι παράνομη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ηλιούπολης, γίνεται λόγος για «νέες αυθαιρεσίες», ενώ αναφέρεται πως οι δράστες θα βρεθούν και θα αντιμετωπίσουν όλες τις έννομες συνέπειες.

«Ο Δήμος ασφάλισε πάλι την συρόμενη θύρα αφήνοντας ανοιχτή την θύρα διέλευσης των πεζών, που επιθυμούν να περάσουν, με δική τους ευθύνη.
Σε μια ευνομούμενη κοινωνία κανείς δεν μπορεί να προβαίνει σε αυθαιρεσίες και παρανομίες, μέσα σε προστατευόμενο δασικό χώρο και φυσικά οι αυθαιρετούντες θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους!», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τόσο το δημοτικό συμβούλιο όσο και πολίτες της Ηλιούπολης έχουν καταδικάσει την αυθαίρετη κατασκευή, ενώ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο επίμαχο σημείο την Κυριακή 10/11/2019 και ώρα 12.

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Υπόθεση Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης: Άγνωστοι Παραβίασαν Την Κεντρική Είσοδο Του Λόφου
  1. Ο/Η Τοτσικας ΠΠάνος λέει:

    Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν αυτόπτες μάρτυρες, σήμερα 8/11 στις 8πμ, επιχειρήθηκε να γίνει λειτουργία στο νέο, ημιτελές παράνομο και αυθαίρετο κτίσμα που περιβάλει το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.
    Η παραβίαση της κεντρικής εισόδου και τα αυτοκίνητα που ανέβηκαν μετά την παραβίαση της κεντρικής εισόδου, εξετάζεται αν συνδέεται με την “λειτουργία” στο αυθαίρετο κτίσμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ