Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Υποστελεχωμένο Το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης – 1 Περιπολικό Για 120.000 Κατοίκους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Υποστελεχωμένο Το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης – 1 Περιπολικό Για 120.000 Κατοίκους

Τραγική είναι η κατάσταση στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, με τα στοιχεία σχετικά με την επάνδρωση των δύο μονάδων να είναι απογοητευτικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμαρχος Ηλιούπολης μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά, το τμήμα αυτή τη στιγμή έχει επάνδρωση της τάξης του 30%, αντιμετωπίζοντας σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Όπως μάλιστα ανέφερε ο Γιώργος Χατζηδάκης, «η πόλη μας διαθέτει μόλις 1 περιπολικό για 120.000 κατοίκους», γεγονός που προβληματίζει τους πολίτες αλλά και τη δημοτική αρχή.

«Ζητάμε την αύξηση του προσωπικού του αστυνομικού τμήματος» επεσήμανε ο Δήμαρχος, ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς την πολιτεία να επιτρέψει στους Δήμους να προσλάβουν επιπλέον δημοτικούς αστυνομικούς, προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας και να μειωθεί η μικρο – εγκληματικότητα. Ο Μάλιστα, ο Γιώργος Χατζηδάκης πριν λίγες εβδομάδες είχε συσκέψεις με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ζητώντας λύσεις για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Oι αριθμοί που έδωσε ο Δήμαρχος στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες των πολιτών, ενώ το ilioupolinews είχε απευθύνει σχετικό ερώτημα προς το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ πριν αρκετές ημέρες, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

astynomia Υποστελεχωμένο Το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης - 1 Περιπολικό Για 120.000 Κατοίκους

Ανησυχία Των Πολιτών Για Αύξηση Της Παραβατικότητας

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνεται έξαρση διαρρήξεων και περιστατικών ένοπλων ληστειών σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή «Χαλικάκι». Παράλληλα, η παρουσία της αστυνομίας είναι μηδενική παρά τις δεκάδες καταγγελίες για μεταμεσονύχτια υπαίθρια πάρτι και οχλαγωγία στην πλατεία Σικελιανού, με τους πολίτες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κινητοποιηθούν για να βρουν το δίκιο τους.

Tέλος Γιώργος Χατζηδάκης προανήγγειλε την έναρξη βραδινών περιπολιών από ιδιωτική εταιρεία security στις 1 Ιουλίου, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr .

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ