Facebook Pixel

Επικαιροτητα

Ηλιούπολη: Υπαίθρια Party 300 Aτόμων Αναστατώνουν Και Ρυπαίνουν Την Πλατεία Σικελιανού (ΦΩΤΟ)

Τα καθημερινά μεταμεσονύκτια πάρτι προβληματίζουν τους κατοίκους που αντιδρούν έντονα, καθώς έχουν χάσει τον ύπνο τους – «Χωματερή» η πλατεία μετά το τέλος των συναθροίσεων.

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Συντάκτης ilioupolinews.gr

Ηλιούπολη: Υπαίθρια Party 300 Aτόμων Αναστατώνουν Και Ρυπαίνουν Την Πλατεία Σικελιανού (ΦΩΤΟ)

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και οι περίοικοι της Πλατείας Σικελιανού στην Ηλιούπολη, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους λόγω των υπαίθριων μεταμεσονύκτιων πάρτι που διοργανώνονται στην πλατεία.

Περίπου 300 με 350 άτομα συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στην πλατεία, μετατρέποντας την σε υπαίθριο club. Τον ρόλο του DJ αναλαμβάνουν αυτοκίνητα με ισχυρά ηχοσυστήματα, τα οποία παίζουν στη διαπασόν μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινες ώρες ενώ οι θαμώνες στήνουν υπαίθρια μπαρ με φορητά ψυγεία και αλκόολ. Χαρακτηριστικό είναι πως τα δύο περίπτερα που βρίσκονται στο σημείο κυριολεκτικά αδειάζουν τα ψυγεία τους κάθε βράδυ, με τους κατοίκους να είναι άκρως προβληματισμένοι από την κατάσταση.

sikelianou 02 Ηλιούπολη: Υπαίθρια Party 300 Aτόμων Αναστατώνουν Και Ρυπαίνουν Την Πλατεία Σικελιανού (ΦΩΤΟ)

Δυνατή Μουσική Μέχρι Τις 5 Το Πρωί Και Απέραντος Σκουπιδότοπος

Η μουσική παίζει στη διαπασόν έως τις 5 το πρωί, ενώ οι κάτοικοι κάθε πρωί έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες ντροπής: Σπασμένα μπουκάλια, τσιγάρα, πλασικά ποτήρια και κάθε άλλου είδους απορρίμματα συγκεντρώνονται σε στοίβες καταμεσής της πλατείας. Η εικόνα βελτιώνεται μετά τις 10 το πρωί, όταν κάτοικοι της πλατείας οικειοθελώς μαζεύουν το χάος που έχει δημιουργηθεί το προηγούμενο βράδυ. «Η μουσική ήταν τόσο δυνατά που την ακούγαμε έως την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου» καταγγέλει κάτοικος της περιοχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ακόμα και όταν κάνουν παρατήρηση για ησυχία, γίνονται αποδέκτες επιθέσεων από τους θαμώνες.

sikelianou 01 Ηλιούπολη: Υπαίθρια Party 300 Aτόμων Αναστατώνουν Και Ρυπαίνουν Την Πλατεία Σικελιανού (ΦΩΤΟ)

«Προχθές είδα άνθρωπο να ουρεί στην πόρτα της πολυκατοικίας μου» αναφέρει άλλος κάτοικος -από τους 25 συνολικά που συνάντησε το ilioupolinews στο σημείο, κάνοντας λόγο για ακατάλληλες συνθήκες σε ένα μέρος που τα πρωϊνά του Σαββατοκύριακου μαζεύει δεκάδες παιδιά και οικογένειες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι μεταμεσονύκτιοι «θαμώνες» δεν αρκούνται στη διασκέδαση, αλλά προκαλούν και αναστάτωση. «Προχθές δύο μεγάλες παρέες πιάστηκαν στα χέρια. Μιλάμε για άγριο ξύλο, στη μέση του δρόμου. Φυσικά δεν παρενέβη ποτέ η αστυνομία» αναφέρει πολίτης στο ilioupolinews.

sikelianou 03 Ηλιούπολη: Υπαίθρια Party 300 Aτόμων Αναστατώνουν Και Ρυπαίνουν Την Πλατεία Σικελιανού (ΦΩΤΟ)

Καταγγελίες Για Υποστελέχωση Του Αστυνομικού Τμήματος

«Έχουμε χάσει τον ύπνο μας εδώ και σχεδόν ένα μήνα» καταγγέλλουν κάτοικοι της πλατείας Σικελιανού στο ilioupolinews, αναφέροντας μάλιστα πως παρά τις διαρκείς κλήσεις τους στην αστυνομία δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Σύμφωνα με τους ίδιους η παρουσία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είναι διακριτική, με τις μοτοσυκλέτες να στέκονται απλώς απέναντι από το πάρκο, δίχως να παρεμβαίνουν. Όπως αναφέρουν, το τοπικό αστυνομικό τμήμα είναι υποστελεχομένο και οι ίδιοι δηλώνουν «πλήρως εγκαταλελειμμένοι» από την αστυνομία και τον Δήμο.

Το ilioupolinews επικοινώνησε με το γραφείο τύπου της ΕΛ.ΑΣ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθύνοντας ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες περί υποστελέχωσης, ωστόσο δεν έλαβε καμία απάντηση.

astynomia Ηλιούπολη: Υπαίθρια Party 300 Aτόμων Αναστατώνουν Και Ρυπαίνουν Την Πλατεία Σικελιανού (ΦΩΤΟ)

Συλλογή Υπογραφών Και Αίτημα Για Άμεση Λύση Από Τη Δημοτική Αρχή Και Την ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι 25 κάτοικοι που μίλησαν στο ilioupolinews, ήδη πραγματοποιείται συλλογή υπογραφών που θα συνοδεύουν επιστολή διαμαρτυρίας προς κάθε αρμόδιο. «Ο Δήμος και η αστυνομία μας έχουν εγκαταλείψει πλήρως. Αν δεν είμασταν εμείς να μαζεύουμε το χάος, η πλατεία θα ήταν χωματερή» καταγγέλλει ο κύριος Βασιλακόπουλος, κάτοικος της πλατείας, μιλώντας στο ilioupolinews.

Οι κάτοικοι σκοπεύουν να κοινοποιήσουν την επιστολή σε όλους τους αρμόδιους, ενώ είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι και την ΓΑΔΑ εφόσον τα αιτήματα τους δεν ικανοποιηθούν άμεσα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Δήμαρχος Ηλιούπολης θα μιλήσει άμεσα με τους κατοίκους, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα τους.

sikelianou 04 Ηλιούπολη: Υπαίθρια Party 300 Aτόμων Αναστατώνουν Και Ρυπαίνουν Την Πλατεία Σικελιανού (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το Ilioupolinews.gr στο Facebook και στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ηλιούπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ILIOUPOLINEWS

ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ